Hansgeorg Koch

Componist

Hansgeorg Koch is componist.
Er zijn 3 films gevonden.

Ein studierter Bauer

1988 | Documentaire, Biografie

Duitsland/Italië 1988. Documentaire van Jochen Wolf.

Een lang interview met Giuseppe De Santis (1917-97), toen de laatste survivor der Italiaanse sociaal ge[KA3]engageerde filmers, die aan de wieg van het neorealisme heeft gestaan. Achter zijn montagetafel neemt De Santis de kijker mee op reis door de geschiedenis van deze naturalistisch realistische stroming. Hij vertelt over zijn samenwerking met Luchino Visconti (1906-76) en hoe het neorealisme ontstond uit een combinatie van de Franse film van het front populaire, de Russische film van de revolutie en de Amerikaanse film van de jaren 1930. Het fascisme had de Italiaanse film als kunstuiting vrijwel tot nul gereduceerd. Enkele jonge cineasten gingen tegen de stroom de commerci[KA3]ele film in, en maakten sociaal bewogen werken, die ijverden voor de vrijheid van de volksdemocratie. Regisseur/scenarist Wolf illustreerde zijn degelijke documentaire met filmfragmenten, journaalopnames, foto`s en krantenartikelen uit die periode. Het camerawerk (het nieuwe materiaal) is van Dreves. De Santis werd internationaal beroemd door zijn (nog altijd zeer genietbare en indrukwekkende) film RISO AMARO (1949). Wolf's documentaire is een must voor filmstudenten.

Eine bla[KL29]blaue Frauenschritt (1)

1984 | Romantiek

Duitsland 1984. Romantiek van Axel Corti. Met o.a. Friedrich von Thun, Gabriel Barylli, Krystyna Janda, Friederike Kammer en Rudolf Melichar.

In het eerste deel van de tweedelige mini-serie wordt Von Thun, die een hooggeplaatste succesvolle Oostenrijkse ambtenaar speelt, geconfronteerd met zijn verleden. Hij verdiende de kost als student met het geven van bijles en hij maakte indertijd zijn joodse leerlinge Kammer zwanger, die later het leven aan een zoon zou schenken. Hij liet zich toen echter inpakken door Janda met wie hij getrouwd is. Dat was in 1925 en nu is het 1936, twee jaar voor de Anschluß. Kammer schrijft hem en vraagt om hulp en ondersteuning voor de studie van hun zoon, omdat die op racistische gronden uitgesloten is van de 'normale' Duitse school. Dit deel bestaat v.l. uit flashbacks over het tijdvak 1925-1936. Gebaseerd op een kort verhaal van Franz Werfel. Bekroond met de Prix Italia en de Gouden Nymf op het festival van Monaco.

Eine Bla[KL29]blaue Frauenschritt (2)

1984 |

Duitsland 1984. Axel Corti. Met o.a. Friedrich von Thun, Gabriel Barylli, Krystyna Janda, Friederike Kammer en Otto Schenk.

In het tweede deel van deze mini-serie zitten dezelfde hoofdrollen, maar zijn de bijrollen ingevuld door nieuwe personages die in het eerste deel (nog) niet voorkwamen. Von Thun - in gewetensnood - heeft een ontmoeting met Kammer, die hem over de afgrijselijke jodenvervolgingen in Duitsland vertelt. Terwijl hij zich afvraagt wat hij bereikt zou hebben, als hij Kammer trouw gebleven zou zijn, verandert dit gesprek evenwel zijn leven op radicale wijze. De handeling speelt zich af in Wenen 1936.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Hansgeorg Koch op televisie komt.

Reageer