Thomas J. Tobin

Regisseur, Producer

Thomas J. Tobin is regisseur en producer.
Er zijn 3 films gevonden.

The Swan Princess III: The Mystery of the Enchanted Treasure

1998 | Animatie, Familiefilm, Fantasy

Verenigde Staten 1998. Animatie van Richard Rich.

De derde film is saai. De heks, die samenspande met de gemene tovenaar in de eerste film (1994), zoekt nu naar tovergeheimen in de buurt van het kasteel van het lieve prinsesje. Zelfs kleine kijkers zullen zich in verwondering afvragen hoe dit nu kan, want dat was imnmers het plot van de tweede film. Hoewel enkele fraai getekende scènes bewaard zijn tot het einde, betreft de rest van deze animatieprent recycled spul dat jonge kijkers hevig doet gapen en hen dwingt te gaan kijken naar stuff die meer opwinding biedt zoals BEAVIS AND BUTT-HEAD DO AMERICA. Het scenario is van Richard Rich en Brian Nissen, die de liedjes zingt en de stem inspreekt van Prins Derek. Met in de originele versie verder de stemmen van: Michelle Nicastro, Brian Nissen, Katja Zoch, Joseph Medrano, Christy Landers, Donald Sage McKay, Doug Stone, Steve Vinovich, Paul Masonson, Owen Miller en Sean Wright.

The Swan Princess: Escape From Castle Mountain

1997 | Animatie, Familiefilm, Fantasy

Verenigde Staten 1997. Animatie van Richard Rich.

Prins Derek en Odette zijn een jaar getrouwd, en geven daarom een feest. Uitgerekend op de avond van het bal wordt de omgeving de angst op het lijf gejaagd door een pyromaan. Derek beseft niet dat de boze tovenaar Clavius hierachter zit. Clavius wil de prins verjagen zodat hij heer en meester wordt over de bron van de verboden kunst in het slot. De list mislukt, maar Clavius geeft het niet op. Hij ontvoert de koninginmoeder, Uberta. Derek schiet zijn moeder te hulp, maar dan klapt de val van Clavius toe. Odette zal zich weer tot zwaan laten omtoveren om haar gemaal te redden. Een leuk avontuur voor jonge kijkers van regisseur Rich, die bij Walt Disney het vak leerde. De aangename stijl van deel een is gehandhaafd, waardoor je kunt spreken van een geslaagd vervolg. De liedjes van Lex De Azevedo en Clive Romney werken soms storend en liggen niet goed in het gehoor, maar de kinderen hebben er geen moeite mee. Ze zullen eerder veel plezier beleven aan de gekke kikker Jean-Bob, de schildpad Speed en de vogel Puffin. Brian Nissen schreef ook het scenario, naar een verhaal van hemzelf en regisseur Rich. Het tekenwerk werd gemaakt in de Hanho Heung-Up studios in Seoul, Korea omdat het goedkoper gedaan kan worden dan in Amerika. De stemmen in de Engelse versie zijn van Michelle Nicastro (Odette), Douglas Sills (Derek), Jake Williamson (Clavius), Christy Landers (Uberta), Donald Sage MacKay (Jean-Bob), Doug Stone (Speed), Steve Venovich (Puffin), Joseph Medrano, James Arrington, Joey Camen, Owen Miller, Rosie Mann en Kenneth Cope. In Europa uitgebracht als THE SWAN PRINCESS: THE SECRET OF THE CASTLE. Gevolgd door een derde deel.

Fraternity Row

1977 | Drama

Verenigde Staten 1977. Drama van Thomas J. Tobin en Thomas Tobin. Met o.a. Peter Fox, Gregory Harrison, Scott Newman, Nancy Morgan en Robert Emhardt.

Schrijver/producer Charles Gary Allison gebruikte, in dit goed gemaakte drama over het universiteitsleven van een exclusieve school in het Oosten van de V.S., echte studenten en stafmensen van USC. Hij kreeg professioneel Hollywood-advies voor deze gepolijste blik op een tragische, maar op feiten gebaseerde ontgroening. Cliff Robertson deed het commentaar, Don McLean de muziek en Scott Newman is Paul's zoon die op jeugdige leeftijd door een overdosis aan drugs stierf, niet lang nadat de film geschoten was. Het camerawerk is van Peter Gibbons.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Thomas J. Tobin op televisie komt.

Reageer