Florence Gilbert

Acteur

Florence Gilbert is acteur.
Er zijn 6 films gevonden.

The Johnstown Flood

1926 | Drama, Zwijgende film

Verenigde Staten 1926. Drama van Irving Cummings. Met o.a. George O'Brien, Florence Gilbert, Janet Gaynor en Anders Randolph.

Een rampenfilm uit de zwijgende-filmperiode en niet slechter dan het merendeel van wat daarna kwam; een compact gebracht verhaal met voor die tijd goede speciale effecten. Gaynors eerste film met de lengte van een volwassen speelfilm.

A Man Four-Square

1926 | Western

Verenigde Staten 1926. Western van R. William Neill. Met o.a. Buck Jones, Marion Harlan, Harry Woods, William Lawrence en Jay Hunt.

Buck Jones heeft het druk: eerst moet hij zijn voorman en een vriend helpen te bewijzen dat zij geen veedieven zijn, en daarna wordt hij door de vriend ervan beschuldigd diens meisje te hebben ingepikt. Uiteindelijk begrijpt de man dat Buck zoiets zeker nooit zou doen, vooral nadat Buck zowel hem als het meisje ook nog het leven redt. Charles Darnton en John Stone schreven het script en Reginald Lyons was de cameraman.

The Desert's Price

1925 | Western

Verenigde Staten 1925. Western van W.S. Van Dyke. Met o.a. Buck Jones, Florence Gilbert, Edna Marion, Ernest Butterworth en Arthur Houseman.

Het thema van het boek van William MacLeod Raine (bewerkt door Charles Darnton) is: vee-ranchers tegen schapenhouders. Buck Jones is een eerlijke rancher, die Florence Gilbert onder zijn hoede neemt, en haar schapen erbij als haar vader op beestachtige wijze wordt vermoord. De dader ontloopt zijn gerechte straf niet, zoals dat in een goede western gebruik is. Reginald Lyons was de cameraman.

Lash of the Whip

1924 | Western

Verenigde Staten 1924. Western van Francis Ford. Met o.a. Ashton Dearholt, Harry Dunkinson, Florence Gilbert, Francis Ford en Frank Baker.

Ford is tegen de aanleg van een spoorlijn en de held moet zorgen dat de problemen worden opgelost. In plaats van met revolvers doet hij dat met een zweep, zoals na hem Lash LaRue en Whip Wilson. Ford was ook de scenarist voor producent Ben Wilson. Dearholt was een apart fenomeen, die van alles en nog wat deed: hoofdrollen in B-produkties zoals deze western, B-rollen, maar ook produktie- en regiewerk. Toen hij in 1942 stierf, was hij niet meer actief. Hij starte in 1917 en werd vooral bekend door huwelijken met de actrices Helene Rosson en Florence Gilbert.

A Rodeo Mixup

1924 | Western

Verenigde Staten 1924. Western van Francis Ford. Met o.a. Florence Gilbert, Francis Ford, Helen Hayes, Edmund Cobb en Ashton Dearholt.

Een onnozele western over Gilbert, die op de ranch van haar oom (Ford) naar spanning en avontuur hunkert, wat ze dan genoeg krijgt door een ontvoering waarvoor aanvakelijk de voorman wordt aangezien, die het ditmaal nu eens niet gedaan heeft. Ford was ook de scenarist en Dearholt de producent.

The Sheriff of Sun-Dog

1922 | Western

Verenigde Staten 1922. Western van Lewis King. Met o.a. William Fairbanks, Robert McKenzie, Jim Welch, Florence Gilbert en Ashton Dearholt.

William C. Tuttle is de schrijver van het verhaal, een man die aan de lopende band veel gelezen western-verhalen publiceerde. Daniel Whitcomb bewerkte het. Sheriff Fairbanks heeft zijn handen vol aan het beschermen van een schapenhouder en diens dochter tegen vijandige ranchers, die hen weg willen hebben. Als straf wil men de sheriff de moord op een oude man in de schoenen schuiven - maar dat lukt bij Fairbanks niet.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Florence Gilbert op televisie komt.

Reageer