Valerie Stadler

Producer

Valerie Stadler is producer.
Er zijn 2 films gevonden.

Isa

2014 | Sciencefiction, Thriller

Verenigde Staten 2014. Sciencefiction van Jose Nestor Marquez. Met o.a. Jeanette Samano, Sabi Portlock, Eric Ochoa, Ana Layevska en Khotan Fernandez.

Intrigerend idee voor een film: smartphone van examenklasmeisje verbindt heimelijk met onbekend apparaat waarna ze ineens van alles (voor)ziet. Dan kun je bijvoorbeeld spelen met: 1. een onverklaarbaar litteken achter haar oor (implantaat?), 2. twijfel over familie en vrienden en/of, 3. een snoodaard elders met de vinger aan de knop voor [aan], [opnieuw opstarten], en [afsluiten]. Een beetje budget helpt dan wel, zodat het meer wordt dan alleen een knipoog naar The Matrix. Bovenstaande ideetjes worden netjes afgewerkt, maar zonder budget. En zonder acteertalenten. Maar als scifithriller-subgenre dolkomisch.

Cavedweller

2004 | Drama

Canada/Verenigde Staten 2004. Drama van Lisa Cholodenko. Met o.a. Kyra Sedgwick, Aidan Quinn, Sherilyn Fenn, Jill Scott en Regan Arnold.

Regisseuse Cholodenko, die hoge ogen gooide met haar debuut High Art, verfilmt met Cavedweller een boek van Dorothy Allison. Sedgwick speelt een muzikante die na de dood van haar geliefde met haar dochter terugkeert naar haar geboorteplaats in Georgia om wat spreekwoordelijke lijken uit de kast te halen. Daar heeft ze een jaar of tien eerder een gewelddadige man en twee kleine kinderen achtergelaten. Het overvolle scenario blijft een beetje vlak, maar Sedgwick is prima en vooral de jonge Regan Arnold als de Californische dochter Cissy valt op.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Valerie Stadler op televisie komt.

Reageer