Rosemary Dexter (1944): cast.
Er zijn 13 films gevonden.

Mio Dio, come sono caduta in basso

1974 | Erotiek

Italië 1974. Erotiek van Luigi Comencini. Met o.a. Laura Antonelli, Alberto Lionello, Michele Placido, Ugo Pagliai en Rosemary Dexter.

Een Siciliaanse aristocrate hoort na haar huwelijk met een rijke bourgeois, dat ze met een bastaardzoon van haar vader is getrouwd en blijft maagdelijk, tot ze wordt aangerand door haar chauffeur. Ze zoekt haar erotische bevrediging in gecompliceerdheid - geïnspireerd door boeken van Gabriele d'Annunzio - en geprikkeld door het incesttaboe wil ze toch de liefde met de echtgenoot bedrijven als ze hoort dat haar vader zich vergist heeft. Dat liefde ook gewoon en vanzelfsprekend kan zijn, zal ze nooit weten. Deze pikante en smakelijk gepresenteerde kostuumkomedie is tegelijk een kritisch beeld van een van zichzelf vervreemde bourgeoisie die van het zondebesef een nieuwe religie heeft gemaakt. Antonelli is de ideale keuze voor de hoofdrol.

Sette ore di violenza per una salutione imprevista

1973 | Actiefilm, Misdaad

Italië 1973. Actiefilm van Michele Massimo Tarantini. Met o.a. George Hilton, Rosemary Dexter en Steffen Zacharias.

Een Griekse huurmoordenaar/karatekampioen ontvlucht Athene om in Rome een nieuw leven op te bouwen, maar het onderwereld-milieu laat hem niet los en benut chantage om hem moordmissies te laten ondernemen. Dit keiharde, ongehoord sadistische werkje trekt alle stoppen los voor uiterst bloederige confrontaties. De film is aardig voor wie een kick krijgt van slachtoffers, die in slow-motion in hun bloed wentelen.

Vendetta for the Saint

1968 | Misdaad, Thriller

Verenigd Koninkrijk 1968. Misdaad van James Connolly. Met o.a. Roger Moore, Ian Hendry en Rosemary Dexter.

Een lange aflevering uit de serie van The Saint waarin Moore als Simon Templar triomfen vierde. Deze keer treedt hij op tegen de mafia. Een bioscoopversie, maar net zo sloom als de tv-serie, hoewel Moore als altijd charmant is tegenover zijn tegenspeelsters.

Un Estate in quattro

1968 | Drama, Erotiek

Italië 1968. Drama van Florestano Vancini. Met o.a. Giuliano Gemma, Bibi Andersson, Gunnar Björnstrand en Rosemary Dexter.

Zweeds echtpaar leert tijdens de vakantie op een Italiaans eiland een toeristenpaar kennen van wie de probleemloze erotiek contrasteert met hun door leeftijdsverschil en oud zeer, gefrustreerde relatie. De Zweed vermoordt de jonge Italiaan als surrogaat wraak op een vroegere rivaal. Goed acteren geeft meerwaarde aan de bedoelde hommage aan Ingmar Bergman, al is de tekening van een verziekt huwelijk hier veel oppervlakkiger en wordt die afgezet tegenover de schijnbaar ongecompliceerde seksuele vrijheid van Italianen, waarmee alleen het ene stereotiep door het andere vervangen wordt.

L'isola

1968 | Erotiek, Romantiek, Drama

Italië 1968. Erotiek van Florestano Vancini. Met o.a. Giuliano Gemma, Bibi Andersson, Gunnar Björnstrand en Rosemary Dexter.

Zweeds echtpaar op vakantie in Italië wordt geconfronteerd met Italiaans echtpaar en naast wat film-toerisme, wat bloot en zogenaamd-gewaagddoenerij is het niet duidelijk wat Vancini bedoelt: dat de Zweden met hun vrije seks een gefrustreerd volk zijn of dat de Italianen gezond met seks weten om te gaan?

Justine: la disavventura della virtù

1968 | Drama, Erotiek

Frankrijk​/​​Italië​/​​Spanje​/​​Duitsland 1968. Drama van Jesús Franco. Met o.a. Romina Power, Maria Rohm, Rosemary Dexter, Horst Frank en Klaus Kinski.

Een filmbewerking van de roman van de Markies de Sade over de zusters Justine en Juliette - de deugd en de ondeugd - en hun tegengestelde carrières in een wereld vol zonde en wreedheid. Een banaal scenario werd op een lamlendige manier verfilmd, met een internationale sterbezetting in incidentele rolletjes, waarschijnlijk één opnamedag per persoon. Kinski speelt De Sade aan zijn schrijftafel en suggereert in een paar close-ups méér duistere fantasie dan de complete film die daar de illustratie van moet zijn. Ook bekend als MARQUIS DE SADE: JUSTINE.

Il Sesso degli angeli

1967 | Drama, Erotiek

Duitsland​/​​Italië 1967. Drama van Ugo Liberatore. Met o.a. Bernhard de Vries, Rosemary Dexter, Doris Kunstmann en Laura Troschel.

Drie welgestelde jongedames maken een cruise over de Middellandse Zee. Één van hen wil het extra-spannend maken met LSD uit Engeland. De bij een tussenhaven opgepikte jongeman veroorzaakt rivaliteit, die tijdens het 'trippen' resulteert in het ernstig verwonden van de jongen. Uit angst voor de consequenties hiervan brengen ze hem niet naar een dokter, waardoor hij sterft. Dit was de film die provo De Vries als ster moest lanceren, maar evenmin als zijn partners krijgt hij kans meer te bewijzen dan dat hij fotogeniek is in badkleding. Dit sensationeel drugsmelodrama is voornamelijk landerig en vol weinig overtuigend moralisme.

Gente d'onore

1967 | Thriller

Italië 1967. Thriller van Folco Lulli. Met o.a. Folco Lulli, Rosemary Dexter en Saro Urzì.

Zes leden van de Siciliaanse maffia houden zich schuil voor de politie. Om naar het buitenland te vluchten, moeten ze echter het halve eiland te voet doorkruisen wat niet zonder gevaar blijkt te zijn.

El Desperado

1967 | Western

Italië 1967. Western van Franco Rossetti. Met o.a. Andrea Giordana, Rosemary Dexter, Franco Giornelli, Dana Ghia en Aldo Berti.

In deze spaghetti-western, die zich in de burgeroorlog afspeelt (een door de Italianen veel gebruikt tijdperk) draait alles om een goudschat. Hoewel er aan de lopende band mensen in elkaar worden geslagen en op sadistische wijze gefolterd boeit dit product niet. Het is zelfs knap langdradig - behalve als je het leuk vindt te zien hoe iemand in mootjes gehakt wordt.

Casanova 70

1965 | Komedie, Erotiek

Italië​/​​Frankrijk 1965. Komedie van Mario Monicelli. Met o.a. Marcello Mastroianni, Virna Lisi, Michèle Mercier, Marisa Mell en Margaret Lee.

Een Navo-officier is impotent, behalve wanneer de amoureuze situatie levensgevaarlijke risico's met zich meebrengt. Hij mint een leeuwentemster in de piste, vrouwen van jaloerse echtgenoten en komt tenslotte voor de rechter op beschuldiging van moord. De spottende omkering van de mythe van de 'latin lover' toont het romantische idool Mastroianni niettemin in een serie pikante situaties, die de film onderhoudend, maar slechts bij vlagen echt leuk maken. Het gedeelte met Ferreri als wantrouwende ega van Mell is een hoogtepunt.

Altissima pressione

1965 | Muziek

Italië 1965. Muziek van Enzo Trapani. Met o.a. Gianni Morandi, Rosemary Dexter, Lucio Dalla en Dino.

Een vluchtige blik op de populaire Italiaanse muziek in de jaren 1960-1970 met optredens van Italiaanse popsterren. Het verhaal is heel simpel en gaat over een groep beginnende muzikanten, componisten en zangers die hun dromen proberen te verwezenlijken.

Giulietta e Romeo

1964 | Romantiek, Drama

Italië 1964. Romantiek van Riccardo Freda. Met o.a. Geronimo Meynier, Rosemary Dexter, Carlo D'Angelo en Carlos Estrada.

Deze film is gebaseerd op het enorm populaire, tragische liefdesdrama Romeo en Julia van Shakespeare. Het is goed opgebouwd, prachtig in beeld gebracht op middeleeuwse locaties en er wordt ronduit schitterend in geacteerd. Ten onrechte is deze film in het vergeetboek geraakt en overschaduwd door de overgewaardeerde versie uit 1953 met de veel te oude Laurence Harvey en Susan Shental als het beroemde liefdespaar, en de gladde, commerciële film van Franco Zefferelli uit 1968, die een internationale hit werd. Regisseur Freda blijft zeer dicht bij het origineel. Hij laat geen imposante decors bouwen, maar maakt wijselijk gebruik van goed geconserveerde middeleeuwse stadjes en dat komt de geloofwaardigheid zeer ten goede.

Omicron

1963 | Sciencefiction

Italië 1963. Sciencefiction van Ugo Gragoretti. Met o.a. Renato Salvatori en Rosemary Dexter.

Een povere SF-film, waarvan het verhaal begint met de ontdekking van een lijk in de rivier de Po. Het gevonden lichaam blijkt echter schijndood te zijn en bezeten door Omicron, een onzichtbare boodschapper van de planeet Ulters wiens inwoners van plan zijn op de aarde een invasie te plegen. Om de invasie tegen te houden wordt het lichaam tot leven gewekt en kan de boodschapper zijn missie vervullen. Absoluut belachelijk en amateuristisch.