Ljubisa Samardzic

Acteur, Producer

Ljubisa Samardzic is acteur en producer.
Er zijn 2 films gevonden.

Kola

1999 | Thriller, Horror

YU/Tsjechië 1999. Thriller van Djordje Milosavljevic en Djordje Milosavljevic. Met o.a. Dragan Micanovic, Anica Dobra, Nikola Koja, Ljubisa Samadzic en Svetozar Cvetkovic.

Om zijn aanstaande huwelijk te kunnen betalen stapt Nemanya (Micanovic) in zijn gammele wagen en begint aan de lange rit naar zijn geboortestreek om het geld te lenen van zijn vader. Onderweg belet een verschrikkelijke plensbui hem om zijn reis verder te zetten. Hij is verplicht onderdak te zoeken in 'Het Wiel', een klein, spookachtig hotelletje. Zo gauw hij er een voet binnenzet is Nemanya op zijn hoede. Hier klopt iets niet. De gasten gedragen zich uiterst vreemd en lijken geen enkele reden te hebben om hier te verblijven. Eensklaps wordt hij beschuldigd van een aantal moorden en van het terroriseren van onschuldige mensen. Hij is totaal overrompeld, maar besluit zichzelf te verdedigen. Een duister en krankzinnig verhaal dat rechtstreeks doordringt tot de kern van de angst. De plot werd duidelijk geïnspireerd door het werk van Kafka en over de hele film hangt een waas van onbehagen en verschrikking. Een ongewone prent die baadt in de sfeer van de realiteit die in Joegoslavië op dat moment heerste: angst en onzekerheid over de toekomst. Milosavjlevic schreef zelf het scenario van zijn opmerkelijk filmdebuut. Fotografie is van Dusan Ivanovic.

Jugofilm

1996 |

Duitsland 1996. Goran Rebic. Met o.a. Ljubisa Samardzic, Eva Mattes en Merab Ninidze.

Wrang, poëtisch drama over de desintegratie van een gastarbeidersgezin in Wenen anno 1991. Joegoslavische gastarbeiders en hun gezinnen voelen zich geroepen of zien zich gedwongen om partij te kiezen in de burgeroorlog. De kleine Milan (eveneens verteller in Jugofilm) moet lijdzaam toezien hoe zijn vader en oudere broer - zijn vroegere helden - als potentiële vijanden tegenover elkaar komen te staan.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Ljubisa Samardzic op televisie komt.

Reageer