Miguel Morayta is regisseur en scenarist.
Er zijn 59 films gevonden.

La Guerrillera de Villa

1969 | Avonturenfilm

Mexico/Spanje 1969. Avonturenfilm van Miguel Morayta. Met o.a. Carmen Sevilla, Vicente Parra, Julio Alemán en José Elías Moreno.

Een Spaanse zangeres stelt zich ter beschikking van de Mexicaanse Revolutie. Een onbeschrijflijk grotesk knoeiwerk.

La bataille de San Sebastian

1967 | Avonturenfilm, Actiefilm, Western, Komedie

Italië/Mexico/Frankrijk 1967. Avonturenfilm van Henri Verneuil, Andrew L. Stone en Henri Vernueil. Met o.a. Anthony Quinn, Anjanette Comer, Charles Bronson, Sam Jaffe en Fernand Gravey.

Leon Alastray, een Mexicaaans patriot wordt in 1750 door een pastoor gered van de soldaten als hij zich in zijn kerk verschuilt. Na diens dood voert hij in monnikspij de parochianen aan in hun strijd tegen plunderaars en Indianen. Quinn overacteert zijn heldhaftigheid en de film mist de vaart van de Hollywood-producties om onwaarschijnlijkheden in het scenario van Ennio Di Concini, Serge Ganze, James R. Webb en Miguel Moryata weg te werken. Naar de roman A Wall for San Sebastian van William Barby Faherty. Achter de camera stond Armand Thirard.

Los tres mosqueteros de Dios

1966 | Drama

Mexico 1966. Drama van Miguel Morayta. Met o.a. Javier Solís, Joaquín Cordero, 'Resortes' en José Elías Moreno.

Drie jonge pastoors trachten te voorkomen dat hun tehuis voor armen, kinderen, zieken en alcoholisten niet wordt opgeheven. Daarvoor moeten ze veel moeilijkheden overwinnen.

El Falso heredero

1966 | Familiefilm, Avonturenfilm

Spanje/Mexico 1966. Familiefilm van Miguel Morayta. Met o.a. Joselito, Miguel Angel Alvarez, Sara García en Angel Garasa.

Een straatrover wordt verliefd op een aristocrate. Deze co- productie met Mexico betekende het einde van Joselito.

Detectives o ladrones

1966 | Komedie

Mexico 1966. Komedie van Miguel Morayta. Met o.a. 'Viruta', 'Capulina', Héctor Lechuga en Manuel 'Loco' Valdes.

Diverse verwikkelingen in het huis van een miljonair met een nogal zonderlinge huismeester en twee geliefden. Een weinig geslaagde komedie.

Joselito vagabundo

1965 | Drama

Spanje/Mexico 1965. Drama van Miguel Morayta. Met o.a. Joselito, Sara García, David Raynoso en Miguel Angel 'El Men' Alvarez.

Dankzij zijn goede inborst wordt een weeskind tot erfgenaam van een rijke oude vrouw benoemd. Derde en laatste Mexicaanse film van het Spaanse zangertje Joselito. Zijn films lijken wel een sentimenteel feuilleton, dat hij in Spanje voortzette onder regie van Antonio del Amo.

Ay, Jalisco no te rajes!

1964 | Western

Mexico 1964. Western van Miguel Morayta. Met o.a. Rodolfo de Anda, Sonia Infante, Angel Garaza en Miguel Angel Ferriz.

Een revolverheld op de vlucht probeert zijn geliefde te ontmoeten maar wordt nagezeten door de bedienden van haar ouders. Deze film is de tweede bewerking van de gelijknamige novelle van Aurelio Robles Castillo, de eerste werd gemaakt in 1941. Matig plagiaat van THE GUNFIGHTER.

Juan Guerrero

1963 | Avonturenfilm

Mexico 1963. Avonturenfilm van Miguel Morayta. Met o.a. Manuel Capetillo, Olivia Michel, María Duval en Noé Murayama.

Een delegatie van de regering arriveert in een dorpje om een boerderij in te nemen die door een vrouw is bezet. De actie ontwikkelt zich tussen geweerschoten, vuistslagen en wat liedjes. Doorsnee Mexicaanse komedie.

Rutilo el forastero

1962 | Avonturenfilm

Mexico 1962. Avonturenfilm van Miguel Morayta. Met o.a. Manuel Capetillo, Lola Casanova, Silvia Fournier en Noé Murayama.

De zoveelste Zorro-variant; de gemaskerde hoofdrolpeler doet recht zegevieren over bandieten die boerderijen overvallen en terreur uitoefenen. Niets bijzonders.

Los derechos de los hijos

1962 | Drama

Mexico 1962. Drama van Miguel Morayta. Met o.a. Elvira Quintana, Carlos Agosti, Erna Martha Bauman en Fernando 'Mantequilla' Soto.

De vrouw van een arts weigert kinderen te krijgen uit angst voor een abnormale bevalling. De dokter begint een verhouding met zijn assistente, die zwanger wordt. Zijn vrouw (van wie hij wilde scheiden) raakt op haar beurt in verwachting. Herverfilming van YO FUI UNA URSUPARADORA van Morayta zelf, gemaakt in 1945; beide films zijn overdreven melodramatisch.

La Invasión de los vampiros

1962 | Horror

Mexico 1962. Horror van Miguel Morayta. Met o.a. Erna Martha Bauman, Rafael del Río, Carlos Agosti en Tito Junco.

Een dokter komt in een onherbergzaam Mexicaans gebied, waar een vampierachtige familie woont... Een van de klassiekers van de Mexicaanse horrorfilm.

Siempre hay un mañana

1961 | Biografie

Mexico 1961. Biografie van Miguel Morayta. Met o.a. Joaquín Cordero, Julio Alemán, Elvira Quintana en Alfonso Mejía.

Het leven van de Noordamerikaanse priester Lambert, die besluit gedurende enkele jaren een voetbalelftal van een instituut te leiden. Overdreven melodramatisch; gesitueerd in de sportwereld. Ook bekend als LA VIDA DEL PADRE LAMBERT.

El Vampiro sangriento

1961 | Horror

Mexico 1961. Horror van Miguel Morayta. Met o.a. Carlos Agosti, Antonio Raxel, Begoña Palacios en Francisco Córdoba.

Vanuit zijn kasteel terroriseert de gemene graaf Frankenstein de hulpeloze burgers. Een van de beste Mexicaanse vampierfilms, gerealiseerd tijdens de bloeitijd van de horrorcinema in dat land.

La Chamaca

1960 | Drama

Mexico 1960. Drama van Miguel Morayta. Met o.a. Adalberto 'Resortes' Martínez, Kitty de Hoyos, Jorge Mistral en Anita Blanch.

Na aangereden te zijn door een auto, wordt een jonge zwerfster door een arts in huis genomen. Hij begint haar op te leiden met de bedoeling een dame van haar te maken. Het Pygmalion-verhaal, maar dan op z'n Mexicaans, wat nogal matig uitviel, ondanks de goede bedoelingen en acteerprestatie van 'Resortes'.

Dos tontos y un loco

1960 | Komedie

Mexico 1960. Komedie van Miguel Morayta. Met o.a. Marco Antonio Campos, Gaspar 'Capulina' Henaine, Manuel 'Loco' Valdés en Kippy Casado.

Dankzij een fout in de kranten, wordt een schoenpoetser aangezien voor een prins en opgenomen in een luxueus internaat. De inventieve 'Loco' Valdés vergaat in een oceaan van platvloersheid en domme zelfingenomenheid in deze deprimerende komedie.

Viva quien sabe querer!

1959 | Komedie

Argentinië/Mexico 1959. Komedie van Miguel Morayta. Met o.a. Miguel Aceves Mejía, Mabel Karr, Oscar Pulido en Anita Casares.

Een man die zich uitgeeft voor impresario, engageert twee jongemannen met een vals contract. Als vergeldingsmaatregel ontvoeren zij twee balletdanseressen. Uitsluitend gered door de aanwezigheid van de aangename en sympathieke Karr, die later de vrouw van de beroemde Spaanse acteur Fernando Rey werd.

Me importa poco

1959 | Komedie

Mexico 1959. Komedie van Miguel Morayta. Met o.a. Miguel Aceves Mejía, América Alonso, Rosa de Castilla en Fernando 'Mantequilla' Soto.

Een vrouwelijke arts komt aan in een dorp in gezelschap van haar vriend om de meest viriele inwoner te onderzoeken. En dan gebeurt er van alles. Het verhaal en de grappen van deze stompzinnige komedie zijn interessant in die zin dat de satire op het 'machismo' hier samenvalt met het spotten met de kritiek op het 'machismo'.

Vístete Cristina

1958 | Komedie, Musical

Mexico 1958. Komedie van Miguel Morayta. Met o.a. Andy Russell, Rosa Arenas, Fernando 'Mantequilla' Soto en Alfonso 'Pompín' Iglesias.

Een simpele komedie, tjokvol liedjes. Een groot succes de dag dat hij uitkwam.

Vagabundo y millonario

1958 | Komedie

Mexico 1958. Komedie van Miguel Morayta. Met o.a. 'Tin Tan', Sonia Furió, 'Marcelo' en Blanca de Castejón.

Een arme man wordt verward met een ontvoerde rijke filantroop. De politie en de familie van de ontvoerde besluiten om de eerste voor de tweede door te laten gaan om aldus de ontvoerders in verwarring te brengen. Ondanks de onbeholpenheid van Morayta blijft deze komedie de moeite waard, dankzij het goede spel van 'Tin Tan'.

Socios para la aventura

1957 | Drama

Mexico/Argentinië 1957. Drama van Miguel Morayta. Met o.a. Ana Luisa Peluffo, Alberto de Mendoza, Ramón Gay en Cuco Sánchez.

Een beroepszwemster krijgt van haar arts de waarschuwing dat als zij doorgaat met zwemmen, zij zeker zal sterven. Zij heeft echter geld nodig en zwemmen is de enige manier om het te verdienen. Gebaseerd op het boek van de Spaanse schrijfster Luisa María Linares: het werd een absurd melodrama, dat pretendeert vooruitstrevend te zijn.

Rogaciano el huapanguero

1957 | Drama, Musical

Mexico 1957. Drama van Miguel Morayta. Met o.a. Miguel Aceves Me[KA1]jía, Lola Beltrán, Rosa Arenas en Mantequilla.

Bij terugkomst in zijn dorp komt een jongeman erachter dat zijn verloofde met een andere man gaat trouwen. Slecht geregisseerd, en nog slechter geacteerd.

La Venenosa

1957 | Drama

Argentinië/Mexico 1957. Drama van Miguel Morayta. Met o.a. Ana Luisa Peluffo, Ramón Gay, Jorge Salcedo en Fina Basser.

Een bij een ongeluk invalide geworden trapeze-artiest leert alle trucs aan een mooi meisje op wie hij verliefd wordt, ondanks de slechte invloed van een waarzegster. Een zwak en zouteloos melodrama in de wereld van het circus.

La Mujer marcada

1957 | Drama

Mexico 1957. Drama van Miguel Morayta. Met o.a. Ana Luisa Peluffo, Joaquín Cordero, Alberto de Mendoza en Erna Martha Bauman.

Als gevolg van een ongeval wordt een vrouw geheel verminkt. Zij besluit zich te wreken op de man die de schuld van alles is, omdat hij vlak daarvoor haar zusje had vermoord. Onbeschaamd plagiaat van A WOMAN'S FACE van George Cukor, een Amerikaanse film die toen wel vaker in Mexico werd geplagieerd.

Amor se dice cantando

1957 | Komedie, Musical

Argentinië/Mexico 1957. Komedie van Miguel Morayta. Met o.a. Miguel Aceves Mejía, Julia Sandoval, Luis Dávila en Fernando Soto 'Mantequilla'.

De verwikkelingen tussen twee geliefden, totdat ze uiteindelijk voor het altaar staan. Middelmatig en slecht geacteerd.

Tres valientes camaradas

1956 | Komedie, Avonturenfilm

Mexico 1956. Komedie van Miguel Morayta. Met o.a. Manuel Capetillo, Joaquín Cordero, Lilia Martínez Gui Gui en Rosa Arenas.

Twee als priesters verklede dieven worden door de dochter van één van beiden lastig gevallen. Melodramatisch en moraliserend, hoewel met enkele aardige actiescènes.

Que me toquen las golondrinas

1956 | Komedie, Musical

Mexico/Argentinië 1956. Komedie van Miguel Morayta. Met o.a. Miguel Aceves Mejía, Virginia Luque, Francisco Alvarez en Mantequilla.

Na vele tegenslagen vindt een Mexicaanse emigrant in Buenos Aires rijkdom en liefde. Een flop, zowel commercieel als bij de critici.

Los Tres bohemios

1956 | Komedie, Musical

Mexico 1956. Komedie van Miguel Morayta. Met o.a. Luis Aguilar, Agustín Lara, Pedro Vargas en Lina Salomé.

Drie bohémiens zingen in een restaurant om de kost te verdienen: het restaurant wordt 'bon ton' en zij worden beroemd. Uitermate langzaam en saai.

Alma de acero

1956 | Drama, Misdaad

Mexico 1956. Drama van Miguel Morayta. Met o.a. Luis Aguilar, Víctor Parra, Lina Salomé en Mantequilla.

Na zich te hebben gewroken op de moordenaar van zijn vader vlucht een man de bergen in om aan de justitie te ontsnappen. Uitermate zwak verhaal; een slecht geregisseerde film.

Tú y las nubes

1955 | Drama, Komedie, Musical

Spanje/Mexico 1955. Drama van Miguel Morayta. Met o.a. Lola Flores, Miguel Aceves Mejía, Raúl Ramírez en Carmen Flores.

Een stierenvechter steelt het bestelwagentje van een Spaanse danseres. Een flinterdun verhaaltje dient als alibi om een hele reeks volkswijsjes uit de co-producerende landen te laten horen.Het scenario is van Carlos Sampelayo en regisseur Morayata naar een verhaal van Maria Luísa Algarra en Vincente J. Fayos. Het camerawerk is van Victor Herrera. Mono.

Soy un golfo

1955 | Komedie

Mexico 1955. Komedie van Miguel Morayta. Met o.a. Resortes, Luz María Aguilar, Jorge Reyes en Félix González.

Een losbandige jongeman wordt verliefd op een meisje (de vriendin van zijn broer) en besluit zijn leven te beteren. Jammer dat de grote komiek Resortes hier zo abominabel slecht werd geregisseerd.

Las Medias de seda

1955 | Komedie

Mexico 1955. Komedie van Miguel Morayta. Met o.a. Rosario Durcal, Armando Silvestre, Joaquín Pardavé en Carlos Orellana.

Een jongen geeft zich uit voor zijn reeds overleden vriend, met de bedoeling om zijn zus te helpen. Aanstellerig.

El Médico de las locas

1955 | Komedie, Musical

Mexico 1955. Komedie van Miguel Morayta. Met o.a. Tin Tan, Rosa Arenas, Emperatriz Carvajal en Marcelo.

Na vele ruzies slaagt een verliefd stel er eindelijk in een succesvolle musical te maken. Er gaapt een afgrond tussen de spontaniteit van 'Tin Tan' en de flauwe dialogen waarvan de film bol staat.

Cara de ángel

1955 | Drama

Mexico 1955. Drama van Miguel Morayta. Met o.a. Carmen Montejo, Enrique Rambal, Paquito Fernández en Lilia Martínez 'Gui Guí[KA2].

De duizend-en-[KA1]e[KA1]en streken van een meisje om te bereiken dat haar ouders voor de kerk trouwen (zoals het hoort). Eén grote lofzang op het kerkelijk huwelijk.

Morir para vivir

1954 | Drama, Fantasy

Cuba/Mexico 1954. Drama van Miguel Morayta. Met o.a. Alma Rosa Aguirre, Ramón Gay, Raquel Revuelta en Esperanza Issa.

Een meisje lijdt aan vreselijke nachtmerries waarin zij de ogen van een geheimzinnige man ziet. Deze zegt haar dat zij na haar dood verder zal leven. Volkomen irrationeel en vol onbedoelde humor.

La Fuerza de los humildes

1954 | Drama

Mexico/Cuba 1954. Drama van Miguel Morayta. Met o.a. Columba Domínguez, Roberto Cañedo, Joaquín Cordero en Alejandro Lugo.

Een zakenman, waarvan men denkt dat hij verdronken is, komt terug om zijn ex-werknemers van de uitbuiting te bevrijden. Soort mengelmoes van Robinson Crusoe en de Graaf van Monte Cristo; volkomen onsamenhangend.

El Secreto de una mujer

1954 | Drama

Mexico 1954. Drama van Miguel Morayta. Met o.a. Ariadna Welter, Carlos Navarro, Herminia Llorente en Delia Magaña.

Een beroemd tekenaar ontdekt dat zijn vrouw voor hun huwelijk een kind heeft gekregen, als gevolg van een aanranding. Moederverering van het ergste soort.

pena Pena, penita

1953 | Komedie, Musical

Spanje/Mexico 1953. Komedie van Miguel Morayta. Met o.a. Lola Flores, Luis Aguilar, Antonio Badú en Mantequilla.

Twee Mexicaanse broers leren in Madrid een lotenverkoopster kennen, die hun het winnende lot verkoopt. Met zijn drieën gaan zij naar Mexico. Een van de Spaans-Mexicaanse co-produkties uit de jaren vijftig, met Lola Flores. Als altijd is het publiek de dupe.

La Intrusa

1953 | Drama

Mexico 1953. Drama van Miguel Morayta. Met o.a. Rosario Granados, Eduardo Fajardo, Evangelina Elizondo en Lupe Suárez.

Een rijke jongeman wordt verliefd op een bibliothecaresse, maar wordt belaagd door de vrouw van zijn broer, die hem voor zichzelf wil. De verdorven hoofdrolspeelster (Evangelina Elizondo) maakte het zó bont dat de geloofwaardigheid van de film er bij in schoot.

Ella, Lucifer y yo

1952 | Komedie, Fantasy

Mexico 1952. Komedie van Miguel Morayta. Met o.a. Abel Salazar, Sara Montiel, Carlos López Moctezuma en Dalia Iñiguez.

Lucifer belooft een man, in ruil voor zijn ziel, de liefde van de zangeres die hij begeert. Zoals in zoveel Mexicaanse films wordt hier blijk gegeven van minachting voor het genre en van een systematische verwaarlozing van de mogelijkheden.

El Mártir del Calvario

1952 |

Mexico 1952. Miguel Morayta. Met o.a. Enrique Rambal, Consuelo Frank, Manuel Fábregas en Miguel Angel Férriz.

Het lijden en de dood van Christus. Een onbeschrijfelijk vervelende film met afgrijselijke décors.

Delirio tropical

1951 | Drama

Mexico 1951. Drama van Miguel Morayta. Met o.a. Amalia Aguilar, Carlos Valadez, Lupe Llaca en Víctor Alcocer.

Een weesmeisje dat bij haar tante woont en van hekserij wordt beschuldigd, wordt door twee mannen begeerd. Merkwaardig en tevens vermakelijk is dat een meisje voor heks wordt uitgemaakt omdat zij een rumba danst. Uitermate slecht.

Dancing

1951 | Drama, Misdaad, Musical

Mexico 1951. Drama van Miguel Morayta. Met o.a. Fernando Fernández, Meche Barba, Bárbara Gil en Manuel Fábregas.

Als zij op heterdaad door twee detectives worden betrapt, doden drie dieven één van hen. Een onverteerbare potpourri, opgevrolijkt met mambo's van Pérez Prado.

Vagabunda

1950 | Drama

Mexico 1950. Drama van Miguel Morayta. Met o.a. Antonio Badú, Leticia Palma, Irma Aguirre en Adalberto Ramírez.

Een danseres vindt een gewonde priester op straat en neemt hem mee naar huis om voor hem te zorgen. Hij blijkt aan geheugenverlies te lijden. Idiote film.

Amor perdido

1950 | Drama

Mexico 1950. Drama van Miguel Morayta. Met o.a. Amalia Aguilar, Víctor Junco, Tito Novarro en Yadira Jiménez.

Een componist wordt verliefd op zijn buurvrouw, maar zij is op haar beurt weer verliefd op een smokkelaar. Routinematige film, vol huzarenstukjes die nergens op slaan.

Un Grito en la noche

1949 | Drama

Mexico 1949. Drama van Miguel Morayta. Met o.a. Sofía Alvarez, Gustavo Rojo, Esther Luquín en Rubén Rojo.

Een jonge man wordt verliefd op zijn oudere, rijke tante. De dochter van de vrouw wordt op haar beurt verliefd op de neef. Deze wrede film is bovendien slecht.

La Virgen desnuda

1949 | Drama

Mexico 1949. Drama van Miguel Morayta. Met o.a. Susana Guízar, Gustavo Rojo en José María Linares.

Een knap jong meisje bewaart haar maagdelijkheid ondanks de voortdurende dreigementen van haar aanbidders. De film is afschuwelijk moraliserend.

La Venenosa

1949 | Drama

Mexico 1949. Drama van Miguel Morayta. Met o.a. Armando Calvo, Gloria Marín en José María Linares.

De leider van een dievenbende haalt zich de woede van de rest van zijn maten op de hals als hij weigert en rijke actrrice te bestelen. Hij is namelijk een grote bewonderaar van haar. Gabaseerd op de roman El caballero audaz van José María Carretero. Ondanks de slechte regie van Morayte, is het een heel geestige film - vooral de dialogen zijn grappig - dankzij een bewerking die routine uitstraalt.

La Dama torera

1949 | Drama

Mexico 1949. Drama van Miguel Morayta. Met o.a. Sofía Alvarez, Luis Procuna, Amparo Arozamena en Florencio Castelló.

Een beroemd stierenvechter breekt bij een ongeluk zijn been. Zijn carrière loopt stuk en hij raakt aan de drank. Domme en fatalistische macho-film.

Hipócrita

1949 | Drama

Mexico 1949. Drama van Miguel Morayta. Met o.a. Antonio Badú, Nacira de Tello en Carmen Molina.

Uit wraak doodt een misdadiger een smokkelaar. Hij wordt op zijn beurt echter vermoord door een van zijn handlangers. Deze zwakke film zit vol met pikwerk van A WOMAN'S FACE van George Cukor.

Charro a la fuerza

1948 | Komedie, Mysterie

Mexico 1948. Komedie van Miguel Morayta. Met o.a. Luis Aguilar, Florencia Becquer en Delia Magaña.

In een woning verschijnen enkele spoken die de bewoners aan het schrikken maken. Deze aardige film is een mengeling van westernkomedie en van mysterie.

La Hermana impura

1947 | Drama

Mexico 1947. Drama van Miguel Morayta. Met o.a. Sofía Alvarez, Domingo Soler en Gilberto González.

Een cabaretière die betrokken is bij een moord en een rijk jong meisje leren elkaar kennen en ontdekken dat zij zusters zijn. Het verhaal is overdreven dramatisch en de acteurs zijn slecht geregisseerd.

La Casa colorada

1947 | Drama

Mexico 1947. Drama van Miguel Morayta. Met o.a. Pedro Armendáriz, Amanda del LLano en Bernardo Sancristóbal.

Een vrouw verlaat haar man en dochter om er met haar geliefde vandoor te gaan. Als de echtgenoot hen achtervolgt, wordt hij door de minnaar vermoord. De film is vreselijk, niet in het minst vanwege de zwaar dramatische effekten.

Los Siete niños de Ecija

1946 | Avonturenfilm

Mexico 1946. Avonturenfilm van Miguel Morayta. Met o.a. Julián Soler, Rosario Granados en Pepita Meliá.

In het begin van de 19e eeuw wordt de Sierra Nevada in Andalusië overheerst door zeven edelmoedige bandieten, 'De zeven kinderen van Ecija' genaamd. Deze middelmatige avonturenfilm heeft weinig sfeer.

El Pasajero diez mil

1946 | Komedie

Mexico 1946. Komedie van Miguel Morayta. Met o.a. Lilia Michel, Rafael Baledón en José Goula.

Een transatlantische maatschappij komt op het idee om de tienduizendste passagier van een van haar schepen een prijs van tienduizend pesos te geven.

Yo fui una usurpadora

1945 | Drama

Mexico 1945. Drama van Miguel Morayta. Met o.a. Emilio Tuero, Carmen Montejo en Alicia Barrié.

De romance tussen een verpleegster en de getrouwde directeur van een ziekenhuis. Zowel de echtgenote als de minnares raken in verwachting. Een flauw en huilerig melodrama, zonder enig enthousiasme gemaakt.

El que murió de amor

1945 | Komedie, Fantasy

Mexico 1945. Komedie van Miguel Morayta. Met o.a. Julián Soler, Hilda Kruger, Luis Aldás en Fernando Cortés.

Om een verliefd man te helpen plant een tovenaar diens ziel in het lichaam van zijn echtgenote. Dit heeft allerlei verwikkelingen tot gevolg. Sympathieke film, maar daarmee is alles gezegd.

Amor de una vida

1945 | Drama

Mexico 1945. Drama van Miguel Morayta. Met o.a. Mapy Cortés, Tomás Perrín en Amparo Morillo.

Een kapitein uit de stad en een arme plattelandsvrouw brengen een geërfd landgoed tot bloei, en moeten daarbij het hoofd bieden aan veel kwaadsprekerij. Buitengewoon slechte regie.

Recuerdos de mi valle

1944 | Drama

Mexico 1944. Drama van Miguel Morayta. Met o.a. Lina Montes, Andrés Soler en Miguel Arenas.

Omdat iedereen, zelfs zijn ouders, hem vijandig gezind zijn, loopt Pedro van huis weg. Kort daarop belandt hij in de gevangenis. Vervelend en uitzonderlijk langdradig melodrama; het lijkt wel of er nooit een eind aan komt.

Caminito Alegre

1943 | Drama

Mexico 1943. Drama van Miguel Morayta. Met o.a. Sara García, Isabela Corona en Angel Garasa.

Een oude vrouw, met haar man opgesloten in een bejaardentehuis, blijft hopen op nieuws van haar zoon die zij in geen jaren meer heeft gezien. Slecht debuut van de Spaanse filmer Morayta.