Ludmila Gurchenko

Acteur

Ludmila Gurchenko is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

A byl li Karotin

1989 |

SU 1989. Gennadi Poloka. Met o.a. Boris Sokolov, Ivan Bortnik, Ludmila Gurchenko en Valentin Nikulin.

Een agent van de Russische geheime dienst krijgt opdracht om, samen met twee onervaren medewerkers, in een stad in het zuiden van Rusland een nazi-spion te ontmaskeren. Missie geslaagd, film niet.

Idealny Muzh

1981 | Drama

SU 1981. Drama van Viktor Georgiyev. Met o.a. Yuri Yakovlyev, Ludmila Gurchenko, Anna Tvelenyova, Eduard Martsevich en Pavel Kadochnikov.

Een Russische filmbewerking van Oscar Wildes toneelstuk An Ideal Husband. Het cynisme van Wilde tegenover de Britse upper class loopt mooi gelijk met de Russische kijk op het verdorven kapitalisme, en dit complexe verhaal vol corrupte intriges, buitenechtelijke slippertjes en financiƫle fraude zal daar wel een fraaie illustratie van zijn. Russisch klinkt echter beduidend minder spits dan Wildes Engels, en ook de tamme regie ondergraaft de stootkracht van het originele stuk. Interessant als curiosum, meer niet.

Mamma

1977 | Familiefilm, Fantasy, Musical

SU 1977. Familiefilm van Elizabeth Bostan. Met o.a. Ludmila Gurchenko, Mikhail Boyarsky, Oleg Popov, Savely Kramorov en Lulu Mihescu.

Dit volksverhaal, dat gebaseerd is op De wolf en de zeven kinderen, is omgewerkt tot een mooie musical. Het is een co- produktie van Roemeniƫ en Frankrijk.

Karnavalnaya noch

1957 | Komedie, Muziek

SU 1957. Komedie van Eldar Ryazanov. Met o.a. Igor Ilinsky, Ludmila Gurchenko, Yuri Belov en Olga Vlasova.

Een luchtige muzikale komedie over de Sovjet-jeugd, de bureaucratie en de onverschilligheid. Een debuutfilm van regisseur Ryazanov, die tegenwoordig bekend staat als specialist in komedies en sociale satires. Zijn eerste films waren een verademing na de strenge periode van de laatste Stalinistische jaren.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Ludmila Gurchenko op televisie komt.

Reageer