Ben Lewin is regisseur, scenarist en producer.
Er zijn 6 films gevonden.

The Sessions

2012 | Drama

Verenigde Staten 2012. Drama van Ben Lewin. Met o.a. John Hawkes, Helen Hunt, William H. Macy, Moon Bloodgood en Adam Arkin.

Grote-mensenfilm van Lewin (zelf polioslachtoffer) over een zwaar gehandicapte man (Hawkes), die zijn maagdelijkheid wil verliezen en daarvoor de hulp inroept van een sekstherapeute (Hunt). De vaak ongemakkelijke pogingen met de sekstherapeute worden mooi in evenwicht gehouden door de grappige en gevatte dialogen die de man heeft met een nonchalante priester (Macy). Gebaseerd op een waargebeurd verhaal en onder andere winnaar van de publieksprijs op het Sundance Festival in 2012.

Lucky Break

1994 | Romantiek, Komedie

Australië 1994. Romantiek van Ben Lewin. Met o.a. Rebecca Gibney, Robyn Nevin, Marshall Napier, Jacek Koman en Sioban Tuke.

Sophie (Carides) schrijft erotische verhalen onder de naam Desiree Jones. Op een dag ontmoet ze in de bibliotheek een onbekende (La Paglia) die haar hersenspinsels volgt. Hij nodigt haar uit, zij weigert. Ze wil namelijk niet dat hij merkt dat ze kreupel is. Ze kan hem echter niet uit haar gedachten zetten en bespiedt hem. Als ze zich rap uit de voeten moet maken, valt ze en breekt haar been. Op een feestje ziet ze hem terug. Hij heet Eddie en is juwelier. Bovenal slikt hij haar leugen over een ski- ongeluk waarbij ze haar been brak. Ondanks het feit dat hij verloofd is met Gloria (Gibney) vraagt hij Sophie hem te vergezellen op een zakenreis naar een exotisch eiland. Sympathieke maar oppervlakkige variatie op het thema van Het lelijke kleine eendje. De evolutie in het personage van Eddie is niet bepaald logisch, maar ja, het zou geen romantische komedie zijn zonder happy-end. Speciaal voor het echtpaar Carides-La Paglia geschreven door regisseur Lewin. Achter de camera stond Vincent Monton. Leuke ontspanning voor de niet al te veel eisende filmliefhebber. Dolby Stereo.

The Favour, the Watch and the Very Big Fish

1991 | Komedie

Frankrijk/Verenigd Koninkrijk 1991. Komedie van Ben Lewin. Met o.a. Bob Hoskins, Jeff Goldblum, Natasha Richardson, Michel Blanc en Jacques Villeret.

Lewin neemt ons mee in een totaal geschifte wereld. Iedereen heeft een flinke tik van de molen: een handelaar in godsdienstige kunst en kitsch, een kitsch-fotograaf en zijn geschifte zuster, een model-bij-toeval dat zijn Jezusrol wat al te letterlijk gaat opvatten, een meisje dat ogenschijnlijk leugens verkoopt en een hypochondrische acteur. Van deze ingredi[KA3]enten (en van Marcel Aymé's novelle Rue Saint Sulpice) is een bescheiden, maar uiterst plezierige komedie gemaakt, waarin Parijs, stad van de liefde bij uitstek, een grote rol speelt.

Sentiments: le prix à payer

1990 | Avonturenfilm, Fantasy

Australië/Italië/Frankrijk 1990. Avonturenfilm van Ben Lewin. Met o.a. Jean-Pierre Cassel, Deborra-Lee Furness, John Clarke, Kym Amad en Dalidor Satalic.

De avonturen op liefdes- en ander gebied van een allercharmantste oplichter van Franse nationaliteit. Hij is geëmigreerd naar Australië, waar hij een klein zaakje beheert dat als dekmantel dient voor zijn ware, maar illegale praktijken: het tot stand brengen van schijnhuwelijken. Knap geregisseerd op basis van een standaard-scenario in internationale stijl. Met als gevolg de aanwezigheid van veel romantiek en goedkope sentimenten. Een flink verouderde Cassel. Luister goed naar de muziek en vooral de ballade 'The ballad of Henry Holloway', gecomponeerd en vertolkt door Bogle. Zeer

Georgia

1988 | Thriller, Drama

Australië 1988. Thriller van Ben Lewin. Met o.a. Judy Davis, John Bach, Julia Blake, Alex Menglet en Marshall Napier.

Rechercheur Davis, gespecialiseerd in het onderzoek naar belastingfraudeurs, komt als adoptiekind te weten dat haar biologische moeder in verdachte omstandigheden om het leven kwam. Onder de kandidaten-moordenaars: haar adoptiemoeder Blake, diens ex Bach, Blake's nieuwe vriendje Menglet en verbitterde ex- smeris Napier. De hele film door wordt Davis geterroriseerd door de would-be moordenaar, voorzien van een rubberen masker en een scheermes. Stijlvol in beeld gebracht, gedragen door een lumineuze Davis, spookachtige muziek van Paul Grabowsky en mooie fotografie van Melbourne en omgeving door Yuri Sokol. Alleen het scenario van regisseur Lewin, Bob Weis en Joanna Murray-Smith is bij momenten een afknapper.

A Matter of Convenience

1987 | Drama

Australië 1987. Drama van Ben Lewin. Met o.a. Jean-Pierre Cassel, Deborah Lee Furness en John Clarke.

Voor illegale immigranten is er maar één manier om in Australië te blijven en dat is trouwen. Illegalen zijn bereid hier goed voor te betalen en er bestaan officieuze bureautjes die huwelijken arrangeren. De vriendin van een werkschuwe Australiër meent dat haar vriend wat verdienen kan door met een immigrante te trouwen, zodat ze voor hun eigen voorgenomen huwelijk na de geplande scheiding genoeg geld zullen hebben. Ze beschouwt ook het als een list om hem het huwelijk in te lokken. Maar de bedriegster wordt bedrogen als haar vriend gaat samenwomen zijn echtegenote van het schijnhuwelijk. Voorspelbaar. Ook bekend als: THE GOING PRICE.