Blasco Giurato: camera.
Er zijn 8 films gevonden.

Piazza delle cinque Lune

2003 | Thriller, Drama

Italië​/​​Verenigd Koninkrijk 2003. Thriller van Renzo Martinelli. Met o.a. Giancarlo Giannini, Donald Sutherland en Stefania Rocca.

Provinciale rechter krijgt vlak na zijn pensioensfeest nieuw materiaal onder ogen mbt de ontvoering van de Italiaanse minister-president Aldo Moro, die 25 jaar daarvoor plaatsvond. Samen met een vrouwelijke rechter en zijn lijfwacht gaat hij op onderzoek uit.

Due amici

2002 | Drama

Italië 2002. Drama van Spiro Scimone en Francesco Sframeli. Met o.a. Spiro Scimone, Francesco Sframeli, Teresa Saponangelo, Felice Andreasi en Tano Cimarosa.

Kleine onafhankelijke productie met een sterk regionaal karakter. Twee Siciliaanse vrienden delen lief en leed, in een film die te weinig inhoud heeft om te blijven boeien.

Doctor Zhivago

2002 | Romantiek, Historische film

Duitsland​/​​Verenigd Koninkrijk​/​​Italië 2002. Romantiek van Giacomo Campiotti. Met o.a. Hans Matheson, Keira Knightley, Sam Neill, Kris Marshall en Bill Paterson.

Sinds zijn studententijd kruist het pad van dichtende dokter Yuri Zhivago (Matheson) steeds dat van de mooie jonge Lara (Knightley), maar steeds verhinderen de omstandigheden dat het wat wordt tussen de twee. De liefdesgeschiedenis speelt zich af tegen de achtergrond van de Russische revolutie, waarover menige kritische noot gekraakt wordt. Vanwege die toon mocht Boris Pasternak, auteur van de gelijknamige roman, zijn Nobelprijs niet ophalen van de toenmalige Sovjetautoriteiten. Deze verfilming legt iets minder de nadruk op romantiek dan David Lean in zijn klassieke verfilming. Wordt vaak in meerdere delen uitgezonden.

Kidnapping - Ein Vater schlägt zurück

1998 | Misdaad, Thriller, Actiefilm

Italië​/​​Duitsland 1998. Misdaad van Cinzia TH Torrini en Cinzia Th. Torrini. Met o.a. Heinz Hoenig, Michael Degen, Luca Zingaretti, Dalila Di Lazzaro en Georg Tryphon.

Sinds zijn studententijd kruist het pad van dichtende dokter Yuri Zhivago (Matheson) steeds dat van de mooie jonge Lara (Knightley), maar steeds verhinderen de omstandigheden dat het wat wordt tussen de twee. De liefdesgeschiedenis speelt zich af tegen de achtergrond van de Russische revolutie, waarover menige kritische noot gekraakt wordt. Vanwege die toon mocht Boris Pasternak, auteur van de gelijknamige roman, zijn Nobelprijs niet ophalen van de toenmalige Sovjetautoriteiten. Deze verfilming legt iets minder de nadruk op romantiek dan David Lean in zijn klassieke verfilming. Wordt vaak in meerdere delen uitgezonden.

Una pura formalità

1994 | Misdaad, Drama, Thriller

Frankrijk​/​​Italië 1994. Misdaad van Giuseppe Tornatore. Met o.a. Gérard Depardieu, Roman Polanski, Sergio Rubini, Nicola Di Pinto en Tano Cimarosa.

Ergens midden in een bos, in een bouwvallig en sprookjesachtig politiebureau, worden twee onafscheidelijke personages met elkaar geconfronteerd: een politiecommissaris en een verdachte. De laatste, Onoff (Depardieu), doet zich voor als schrijver en is in de regen betrapt zonder papieren. De commissaris (Polanski), die het werk van Onoff uit zijn hoofd kent, ondervraagt hem streng, maar dit blijkt schijn te zijn.

Belle al Bar

1994 | Komedie

Italië 1994. Komedie van Alessandro Benvenuti. Met o.a. Alessandro Benvenuti, Eva Robin's, Andrea Brambilla, Assumpta Serna en Giovanni Pellegrino.

Het huwelijksleven van kunstrestaurateur L[KA1]eo (Benvenuti) is kleurloos en liefdeloos, ondanks het feit dat zijn vrouw Simona (Serna) een Spaanse furie is. L[KA1]eo ontwikkelt allerlei phobie[KA3]en, allergie[KA3]en en niet-bestaande kwalen die hem het leven tot een hel maken. Een vriend stelt hem voor om Rome te verlaten en een contract te tekenen voor werk in Florence. In de hoop op gelukkiger tijden besluit L[KA1]eo erop in te gaan. In Florence raakt hij onverwacht opgesloten in een openbaar toilet; hij sterft bijna van angst, maar wordt gered door de verleidelijke tippelaarster, Giulia (Robin's), die hem meezeult naar haar woning, waar Léo op verhaal kan komen. Léo is helemaal weg van haar en volmaakt gelukkig met haar. Hij is meer als verbaasd als hij ontdekt dat Giulia, zijn neef Giulio was, die hem bekent altijd op hem gevallen te zijn. Nu Giulio een seksoperatie heeft ondergaan, kan Giulia best met Léo door het leven gaan. Léo vindt het aanvaardbaar klinken, maar dan komt Simona uit Rome aangereisd. Vlotte, gevoelige Italiaanse komedie met de eerste glansrol van travestiet Robin's, die overigens op de Italiaanse tv flopte met een praatprogramma. Veel kijkers zullen na een kwartier afhaken, want het eerste half uur, waarin het ongelukkige huwelijk van Léo en Simona uiteengezet wordt, is veel te lang. En dat is eigenlijk jammer. Het scenario is van Ugo Chiti, Nicola Zavagli en Benvenuti. Camerawerk van Blasco Giurato. Cinecitta Color. Dolby.

Stanno tutti bene

1989 | Drama, Komedie

Frankrijk​/​​Italië 1989. Drama van Giuseppe Tornatore. Met o.a. Marcello Mastroianni, Michèle Morgan, Marino Cenna, Roberto Nobile en Valeria Cavalli.

De derde film van Tornatore is een sentimenteel verhaal met Mastroianni als oudere Siciliaan, die door Italië reist om zijn vijf volwassen kinderen te bezoeken. Bij de eerste vangt hij bot - zijn lievelingszoon Alvaro is niet thuis. Hij ziet twee andere zoons in Rome en Florence, maar de ontmoetingen lijken onwerkelijk. Een andere zoon zit zo met het bezoek van zijn vader dat hij de stad uitvlucht en de dochter in Turijn probeert zich zo goed mogelijk voor te doen. Twee zoons biechten op dat Alvaro zelfmoord heeft gepleegd. Verhaal over leugens en doen-alsof. Scenario van regisseur Tornatore en Tonino Guerra. Camerawerk van Blasco Giurato en Claudio Morabito.

Nuovo cinema Paradiso

1988 | Drama

Italië​/​​Frankrijk 1988. Drama van Giuseppe Tornatore. Met o.a. Philippe Noiret, Jacques Perrin, Salvatore Cascio, Marco Leonardi en Agnese Nano.

Een Oscar en de Juryprijs van Cannes waren slechts twee van de vele onderscheidingen die deze warme ode aan de cinema kreeg. Noiret speelt een oudere filmoperateur die in naoorlogs Sicilië zijn filmliefde onwillekeurig overdraagt op een kleine jongen die, nieuwsgierig naar de techniek en magie van film, in de projectiecabine doordringt. Tevens de plek waar films op aanwijzingen van de lokale priester van hun zoenscènes worden ontdaan. Tornatore maakte een nostalgische, tikje sentimentele, cinefiele terugblik op de tijd dat films, op groot doek vertoond, een venster op de wereld vormden voor een breed, volks en luidruchtig publiek.