Victor Manuel Mendoza is acteur.
Er zijn 6 films gevonden.

Cowboy

1958 | Western

Verenigde Staten 1958. Western van Delmer Daves. Met o.a. Glenn Ford, Jack Lemmon, Anna Kashfi, Brian Donlevy en Dick York.

Grootse western rond een hotelklerk uit Chicago die in 1872 zijn geluk beproeft als cowboy. 'Cowboy is really the best, cause it's really the West,' bezwoer een jonge Jack Lemmon in een reclamefilmpje in 1958. En het moet gezegd, Cowboy is een volwassen western met serieuze verhandelingen over liefde en vriendschap, verstevigd met vooruitstrevend titelwerk van meester-graficus Saul Bass en soepele trompetklanken van virtuoos Rafael Mendez. Gebaseerd op de deels gefingeerde memoires My Reminiscences as a Cowboy van homo universalis Frank Harris. Uitgevoerd in kleurig Technicolor.

Garden of Evil

1954 | Avonturenfilm, Western

Verenigde Staten 1954. Avonturenfilm van Henry Hathaway. Met o.a. Gary Cooper, Susan Hayward, Richard Widmark, Hugh Marlowe en Cameron Mitchell.

Kronkelig avonturenverhaal dat zich afspeelt in Mexico, in de jaren vijftig van de 19e eeuw. Drie mannen escorteren Hayward door het territorium van de bandieten om haar echtgenoot te redden. Frank Fenton bewerkte het verhaal van Fred Feilberger en William Tunberg tot scenario. Milton Krasner en Jorge Stahl Jr. keken door de lens.

Les orgueilleux

1953 | Drama

Frankrijk/Mexico 1953. Drama van Yves Allégret. Met o.a. Michèle Morgan, Gérard Philipe, Carlos López Moctezuma, Victor Manuel Mendoza en Michèle Cordoue.

In een Mexicaans dorpje breekt een tyfus-epidemie uit, waarvan een Fransman op doorreis het eerste slachtoffer is. Zijn weduwe kan zonder geld niet verder reizen en zoekt steun bij een landgenoot, een gedesillusioneerde drankzuchtige arts. De man voelt zich door de epidemie genoodzaakt om zijn medische praktijk weer op te starten waardoor hij zijn zelfvertrouwen terugvindt. De film naar een verhaal van Sartre weet heel knap de afmattende hitte en het isolement te suggereren, waarbij de damesachtige Morgan steeds meer uit de plooi raakt.

Demonio y carne

1951 | Drama

Mexico 1951. Drama van Luis Buñuel. Met o.a. Rosita Quintana, Fernando Soler, Victor Manuel Mendoza, Matilde Palau en Fernando Soler.

Een uit de gevangenis ontvlucht meisje komt bij een familie werken waar ze de hartstochten opwekt van heer en knecht ... Een wat onpersoonlijk melodrama, dat ook nog middelmatig gespeeld wordt. Buñuel nam deze film, die enigszins op LE JOURNAL D'UNE FEMME DE CHAMBRE lijkt, in twintig dagen op. Ook bekend onder de titel SUSANA.

Aguila roja

1941 | Avonturenfilm

Mexico 1941. Avonturenfilm van Robert Curwood. Met o.a. Victor Manuel Mendoza, Alicia Ortiz en Crox Alvarado.

Een ingenieur werkt aan de bouw van een weg die bandieten moet verhinderen de mijnen leeg te roven. Een van hen weet echter binnen te dringen. Een zeer onbeholpen geregisseerde film, de derde en laatste produktie die de Noordamerikaan Curwood in Mexico heeft gemaakt.

Pescadores de perlas

1938 | Drama, Avonturenfilm

Mexico 1938. Drama van Guillermo Calles. Met o.a. Sara García, Victor Manuel Mendoza, Victoria Blanco en Carlos Villatoro.

Een mulat redt een jonge schipbreukelinge. Twee broers, parelvissers, worden verliefd op haar. Niets bijzonders.