Palle Kjaerulff-Schmidt

Regisseur

Palle Kjaerulff-Schmidt is regisseur.
Er zijn 2 films gevonden.

Tukuma

1985 | Drama

Denemarken 1985. Drama van Palle Kjaerulff-Schmidt. Met o.a. Thomas Eje, Naja Rosing Olsen, Rasmus Lyberth, Benedikte Schmidt en Rasmus Thygesen.

Eje, een sympathieke Deen vertrekt naar Groenland om zijn vermiste broer op te sporen. De Groenlanders moeten aanvankelijk niks hebben van de Europese vastelander, die te gehaast, te onrustig en ongerust is, maar geleidelijk aan weet hij het ijs te breken en de mysterieuze omstandigheden van de verdwijning op te helderen. Met een Tukuma wordt een persoon bedoeld die het veel te druk heeft. Bijzondere film, gefilmd tegen een bijzonder decor. De fotografie was in handen van Dirk Brüel en Birger Bohm. Het scenario is van Klaus Rifbjerg, Josef Motzfeld en regisseur Kjaerulff-Schmidt.

Week-end

1983 | Drama

Denemarken 1983. Drama van Palle Kjaerulff-Schmidt. Met o.a. Jens Osterholm, Elsebeth Knudsen, Jesper Jensen, Birgit Bruel en Bente Dessau.

Drie jonge echtparen, een vrijgezel en een kindermeisje brengen een weekeinde door in een buitenhuis aan zee, waar verveling en drank het gebrek aan communicatie en genegenheid in de huwelijken en vriendschap blootlegt en de pogingen tot overspel al even lusteloos blijven. Vanwege een af en toe blote Tarp als het kindermeisje werd de film gepresenteerd als een seksfilm, maar is eerder een sombere studie over levensonmacht die geïnspireerd lijkt door Antonioni. De sobere en kille observatie zonder psychologische uitdieping maakt het geheel afstandelijk, zodat deze film over verveling nogal eens een vervelende film blijkt.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Palle Kjaerulff-Schmidt op televisie komt.

Reageer