Mack David

Componist

Mack David is componist.
Er zijn 3 films gevonden.

Hush...Hush, Sweet Charlotte

1965 | Horror, Drama

Verenigde Staten 1965. Horror van Robert Aldrich. Met o.a. Bette Davis, Olivia de Havilland, Joseph Cotten, Agnes Moorehead en Cecil Kellaway.

Davis opent het vuur op werklieden die een weg aanleggen over het domein van 'Hollis House'. Daarmee begint een nieuw hoofdstuk in de bloedige geschiedenis van dit huis. Zevenendertig jaar eerder werd de minnaar van Davis, een getrouwde man, hier op vreselijke wijze afgemaakt, zonder dat de moordenaar ooit gevonden werd. Voor deze griezelthriller werden elementen uit WHATEVER HAPPENED TO BABY JANE op vakkundige wijze opnieuw bewerkt. Davis heeft ditmaal De Havilland als haar nicht tegenover zich. Aldrich maakte handig gebruik van overacting van de meeste van zijn acteurs. Spannend, maar nooit echt ernstig. Henry Farrell bewerkte zijn roman samen met Lukas Heller. Fotografie van Joseph Biroc.

Spanish Affair

1957 | Romantiek

Spanje 1957. Romantiek van Don Siegel. Met o.a. Richard Kiley, Carmen Sevilla, Jose Guardiola en Jesus Tordesillas.

De Amerikaanse architect Kiley heeft de supervisie over de bouw van een hotel in Madrid. Tot zijn verbazing krijgt hij te horen dat zijn plannen te ambitieus gevonden worden door zijn drie bazen. Hij wil zijn project echter verdedigen, waarop hij besluit persoonlijk naar Bilbao, Barcelona en Segovia te trekken. Omdat hij geen woord Spaans spreekt, laat hij zich vergezellen door de mooie Sevilla. Deze werd echter reeds als kind beloofd aan zigeuner Guardiola, die het niet neemt dat zijn verloofde met die Amerikaan het land rondtrekt. Siegel had duidelijk zin in een reisje door Spanje, dus nam hij maar gelijk een film op, ook al past deze op geen enkele manier in de rest van zijn Ĺ“uvre. Richard Collins schreef het dunne draadje dat als scenario dienst moest doen. Sam Leavitt schoot er prachtige beelden bij. Gedraaid in Vista Vision.

The Birds and the Bees

1956 | Komedie

Verenigde Staten 1956. Komedie van Norman Taurog. Met o.a. George Gobel, Mitzi Gaynor, David Niven en Reginald Gardiner.

Op terugreis naar huis van een wetenschappelijk congres in Afrika, ontmoet miljonairszoon Gobel de aantrekkelijke Gaynor, op wie hij hals over kop verliefd wordt. Hij ontdekt echter dat ze, samen met haar vader Niven en diens 'partner' Gardiner een bende valsspelers vormt. Ervan overtuigd dat het meisje op zijn geld uit is, begint de jongeman allerlei liefdesavontuurtjes te fantaseren. Een remake maken van THE LADY EVE is onbegonnen werk. Men heeft een Preston Sturges nodig om deze mengeling van slapstick en emotionele toestanden tot een goed einde te brengen. De acteurs doen hun best maar slagen er niet in om het vergezochte verhaal aanvaardbaar te maken. Het toneelstuk van Monckton Hoffe werd deze keer bewerkt door Sidney Sheldon, die tevens gebruik maakte van het scenario van Sturges. Achter de camera nam Daniel L. Fapp plaats. Gefilmd in Vista Vision.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Mack David op televisie komt.

Reageer