Noah Hawley

Regisseur, Bedenker, Scenarist, Producer

Noah Hawley is regisseur, bedenker, scenarist en producer.
Er zijn 1 film en 1 serie gevonden.

Fargo

2014 | Misdaad, Drama, Thriller, Televisieserie

Verenigde Staten 2014. Misdaad van Noah Hawley.

Donkere humor troef bij deze televisieserie, die inderdaad verwant is aan de gelijknamige film uit 1996. Lester Nygaard (Martin Freeman) is een sullige verzekeringsagent die zijn leven ziet ontsporen na een toevallige ontmoeting met een ijzige huurmoordenaar (Billy Bob Thornton). Agente Molly (glansrol voor Allison Tolman) is hen op het spoor, maar in het besneeuwde, slome wereldje van Bemidji, Minnesota en omliggende dorpen is een moord niet zomaar opgelost. Prachtige landschappen, excentrieke figuren en een dorpse, maar duistere sfeer die het werk van de Coen Brothers uiteindelijk eer aan doet.

The Alibi

2006 | Komedie, Drama, Romantiek

Verenigde Staten/Nederland 2006. Komedie van Met o.a. Steve Coogan, Rebecca Romijn, Deborah Kara Unger, John Leguizamo en Henry Rollins.

Da's nog eens handig: een alibi-makelaar! Iedere overspelige kan Ray (Coogan) inschakelen, die vervolgens een waterdicht alibi creëert. Wel tegen een prijs natuurlijk. Met zijn nieuwe assistente Lola (voormalig model Romijn) krijgt hij echter via een vaste klant een zaak op zijn bord die lastiger ligt: een moord. Dat terwijl hij uit principe geen misdaad 'doet'. Debuterende regisseurs Checkowski en Mattila trommelden een gezellige ensemblecast op, met acteurs als Sam Elliott, James Brolin en Selma Blair, voor een lichtvoetig, visueel glad oplichtersdrama met film noir trekjes dat best vermaakt. Ook bekend als het mooi klinkende Lies & Alibis.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Noah Hawley op televisie komt.

Reageer