Herman Coertjens

Acteur

Herman Coertjens is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Mijn mooie bioscoop

1979 | Komedie

België 1979. Komedie van Peter Simons. Met o.a. Bert André, Rita Wouters, Herman Coertjens, Lieve Berens en Yvonne Colinet.

Een studente fotografie knoopt een vriendschap aan met een radiojournalist, die dol is op film en wordt geobsedeerd door de verdwijning van een buurtbioscoop, en het feit dat alle films die hij in zijn jeugd zag nooit meer draaien. Uiteindelijk raakt hij alle gevoel voor realiteit kwijt. Een interessant thema, waar blijkbaar moeilijk vat op te krijgen is, en in een te kort tijdsbestek wordt behandeld. Zo gaat de mentale achteruitgang van de journalist wel erg snel, vergeleken met hoe dat in werkelijkheid gaat, en daardoor doet de hoofdpersoon weinig geloofwaardig aan.

Er was eens in december

1978 | Drama

België 1978. Drama van Jean Pierre De Decker en Jean-Pierre De Decker. Met o.a. Marijn De Valck, Gilda De Bal, Nolle Versyp, Jeannine Schevernels en Alex Willequet.

De Valck is metselaar, zijn vrouwtje De Bal is zwanger. Zij zijn klein behuisd en zij wil verhuizen terwijl hij liever een nieuwe auto wil. Zij trekt de deur uit maar na een lange zoektocht vindt hij haar op kerstavond en zij kan bevallen in een politieauto op de snelweg te midden van een opstopping. Verschrikkelijk melodrama met bijv. de politiewagen als symbool voor het kerststalletje. Bah.

Ontbijt voor twee

1972 | Erotiek, Romantiek, Drama

België 1972. Erotiek van Rob Van Eyck. Met o.a. Numa Van de Kieboom, Dianne Dee, Francine Van Looy, Johnny Thys en Norbert Mues.

Bizar verhaal over de vriendschap tussen een veelbelovende architect en zijn gabber, de zoon van een rijke bouwondernemer. Een aantal mooie meiden zijn er de oorzaak van dat hun 'onafscheidelijkheid' zwaar wordt verstoord. Debuutfilm van Vlaamse 'angry young man' Van Eyck die, ontgoocheld door het gebrek aan erkenning, op het Festival van Cannes een kopie van zijn film in het publiek verbrandde. Jammer voor de mooie meisjes die erin voorkomen, hoewel het allemaal vrij seksloos verloopt.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Herman Coertjens op televisie komt.

Reageer