Robert Q. Lovett: montage.
Er zijn 5 films gevonden.

Vanaja

2006 | Drama

India​/​​Verenigde Staten 2006. Drama van Rajnesh Domalpalli. Met o.a. Mamatha Bhukya, Urmila Dammannagari en Ramachandriah Marikanti.

Vijftienjarige titelheldin Vanaja (Bhukya), de speelse dochter van een arme visser in Zuid-India, gaat als huishoudster aan de slag bij een oude danslerares die haar wil onderwijzen in kuchipudi, een klassieke dansstijl. Terwijl Vanaja vordert, ontwikkelt de zoon van de lerares een obsessieve lust voor het minderjarige meisje. De in de VS geschoolde filmmaker Domalpalli filmde zijn eersteling op zijn geboortegrond, de plaats waar hij natuurtalent Bhukya in een klaslokaal ontdekte. Domalpalli's krachttoer werd een integer opgroeidrama, gedrenkt in sociale conflicten rond kasten en sekse, in een eeuwenoude cultuur die langzaam verwestert. Winnaar van tientallen filmfestivalprijzen, waaronder Beste Debuutfilm in Berlijn.

A Bronx Tale

1993 | Misdaad, Drama, Thriller

Verenigde Staten 1993. Misdaad van Robert De Niro. Met o.a. Robert De Niro, Chazz Palminteri, Francis Capra, Lillo Brancato en Taral Hicks.

De Niro is een hardwerkende buschauffeur die z'n best doet om zoontje Calogero (Capra) uit de buurt te houden van de plaatselijke mafiosi. Dat valt niet mee want hun stamkroeg ligt vlak naast de deur. De gevoelige en tegelijkertijd harde film - regiedebuut van De Niro - dankt zijn charme aan het charisma van de acteurs en het mooie tijdsbeeld (jaren '60) met dito muziek. Het scenario is gebaseerd op het autobiografische toneelstuk van Palminteri die ook een hoofdrol speelt. Voornamelijk gefilmd in Brooklyn en Queens.

The Cotton Club

1984 | Misdaad, Muziek, Thriller, Musical

Verenigde Staten 1984. Misdaad van Francis Ford Coppola. Met o.a. Richard Gere, Gregory Hines, Diane Lane, James Remar en Lonette McKee.

Ambitieuze kijk op wederwaardigheden in en rond de legendarische jazzclub in het Harlem van de jaren 30, waar de werelden van showbizz en gangsters elkaar kruisten. Stilist Coppola vertelt honderduit over zijn fictieve hoofdpersonen - onder wie de zwarte tapdanser Hines en de blanke (en opvallend besnorde) trompettist Gere - zonder zich al te veel te bekommeren over zoiets als dramatische eenheid en zeggingskracht. De misdadige bijfiguren komen nog het best uit de verf. Verder geen klagen over de luxueuze en fotogenieke aankleding.

Hammett

1982 | Mysterie, Thriller, Drama

Verenigde Staten 1982. Mysterie van Wim Wenders. Met o.a. Frederic Forrest, Peter Boyle, Marilu Henner, Roy Kinnear en Elisha Cook jr.

Fictieve biopic over de schrijver van detectiveverhalen Dashiell Hammett, geproduceerd en (blijkbaar) grotendeels gedraaid door Francis Coppola. Hammett (Forrest) krijgt bezoek van Boyle, die ooit zijn leven redde en die nu een wederdienst vraagt: hij moet in de onderwereld van Frisco een Chinees meisje opsporen. In het hartje van Chinatown ontdekt hij een universum van corruptie, afpersing en moord. De goede sfeerschepping is het meest geslaagde aspect van dit Amerikaans filmdebuut van Wenders, waaraan meer dan twee jaar gewerkt werd. We herkennen heel wat bekende film-noir gezichten in cameorollen. Door de overdreven ambitie van Wenders werd de film echter een ontgoocheling. Het scenario van Ross Thomas en Dennis O'Flaherty, een moeizame bewerking van de roman van Joe Gores, is onsamenhangend. De echte Hammett zou er beslist niet gelukkig mee geweest zijn. Uitstekende score van John Barry. Het camerawerk is van Joseph Biroc.

Running Scared

1979 | Actiefilm

Verenigde Staten 1979. Actiefilm van Paul Glicker. Met o.a. Ken Wahl, Judge Reinhold, Annie McEnroe, Bradford Dillman en Pat Hingle.

Twee ex-militairen, zojuist teruggevlogen uit Panama, worden samen met een vriendin door de CIA en een groep para`s opgejaagd door de moerassen van Florida. Ze worden ervan verdacht fotomateriaal van militaire objecten te bezitten en spionnen te zijn, terwijl slechts om een camera uit te proberen per ongelijk een luchtfoto gemaakt hebben van het oefengebied waar de invasie werd voorbereid voor de (mislukte) landing in de Cubaanse varkensbaai. Een beetje onduidelijk verhaal met af en toe wat spannende momenten.