Morris Carnovsky: cast.
Er zijn 13 films gevonden.

The Gambler

1974 | Drama, Misdaad

Verenigde Staten 1974. Drama van Karel Reisz. Met o.a. James Caan, Paul Sorvino, Lauren Hutton, Morris Carnovsky en Jacqueline Brooks.

Mislukte prul over professor Caan's gokverslaving. Haalt het bij lange na niet bij Altman's CALIFORNIA SPLIT.

Vu du pont

1961 | Drama

Frankrijk​/​​Italië 1961. Drama van Sidney Lumet. Met o.a. Raf Vallone, Maureen Stapleton, Carol Lawrence, Jean Sorel en Vincent Gardenia.

Nogal banale filmversie naar het toneelstuk van Arthur Miller over geheime liefdes, jaloezie en kwesties van eer in een Italiaanse familie, die in Brooklyn woont. Het acteerwerk is uitstekend maar het scenario is zwak.

Cyrano de Bergerac

1950 | Romantiek, Historische film

Verenigde Staten 1950. Romantiek van Michael Gordon. Met o.a. José Ferrer, Mala Powers, William Prince, Morris Carnovsky en Elena Verdugo.

Ferrer, als Cyrano met de vooruitstekende puntneus, is smoorverliefd op zijn nichtje, Roxane (Powers). Zij valt echter voor een jonge cadet in Cyrano's regiment. Omdat Cyrano zoveel van Roxane houdt helpt hij de jonge officier met het schrijven van liefdesbrieven. Nadat deze gesneuveld is, trekt Roxane zich terug in een klooster, waar Cyrano haar trouw bezoekt. Als Cyrano sterft, realiseert zij zich te laat dat ze van hem hield. Gebaseerd op Edmond Rostand's klassieke toneelstuk uit 1897, gesitueerd in Parijs in de 17e eeuw. Ferrer kreeg een Oscar voor zijn portret van Cyrano.

Gun Crazy

1949 | Misdaad, Film noir

Verenigde Staten 1949. Misdaad van Joseph H. Lewis. Met o.a. Peggy Cummins, John Dall, Berry Kroeger, Morris Carnovsky en Annabel Shaw.

Film die pas laat, maar dan ook verpletterend succes kreeg. Past in de BONNIE AND CLYDE-traditie, stijlvol en soms verbijsterend geregisseerd. Cummings is de femme fatale, die Dall met een voorliefde voor vuurwapens, op het pad der misdaad brengt. Het camerawerk is van Russell Harlan. Ook bekend als DEADLY IS THE FEMALE.

Siren of Atlantis

1948 | Fantasy

Verenigde Staten 1948. Fantasy van Gregg Tallas. Met o.a. Maria Montez, Jean-Pierre Aumont, Dennis O'Keefe, Henry Daniell en Morris Carnovsky.

Belachelijke poespas van soldaten Aumont en O'Keefe die op het beroemde Verloren Continent terechtkomen, waar Montez de verleidelijke koningin is.

Saigon

1948 |

Verenigde Staten 1948. Leslie Fenton. Met o.a. Alan Ladd, Veronica Lake, Luther Adler, Douglas Dick en Wally Cassell.

Deze sjieke Paramount-spionagefilm speelt in Saigon.

Man-Eater of Kumaon

1948 | Avonturenfilm

Verenigde Staten 1948. Avonturenfilm van Byron Haskin. Met o.a. Sabu, Wendell Corey, Jo Anne Page, Morris Carnovsky en Argentina Brunetti.

Een goed avonturenverhaal over een jager die een ontsnapte en bloeddorstige tijger wil neerschieten.

Dead Reckoning

1947 | Film noir, Misdaad, Thriller, Mysterie

Verenigde Staten 1947. Film noir van John Cromwell. Met o.a. Humphrey Bogart, Lizabeth Scott, Morris Carnovsky, William Prince en Wallace Ford.

'He doesn't trust anyone... especially women!' Met zo'n leus naast de stugge kop van Humphrey Bogart op de poster weet je wat je kunt verwachten, en Dead Reckoning is dan ook in alle opzichten een typische film noir. Bogart speelt een variant op zijn rol in The Maltese Falcon, als WO II-veteraan Captain Rip Murdock, die de verdachte dood van een oorlogskameraad onderzoekt. Op zeker ogenblik herhaalt hij zelfs bijna letterlijk een belangrijke zin uit die film: 'When a guy's pal is killed, he ought to do something about it.' Wat originaliteit en zeggingskracht betreft doet deze langdradige productie echter flink onder voor de klassieker.

Our Vines Have Tender Grapes

1945 | Drama, Avonturenfilm

Verenigde Staten 1945. Drama van Roy Rowland. Met o.a. Edward G. Robinson, Margaret O'Brien, James Craig, Frances Gifford en Agnes Moorehead.

Een uitstekende blik op het Amerikaans leven in een stadje in Wisconsin, met de onopvallende Robinson als O'Brien's vriendelijke en begrijpende vader.

Cornered

1945 | Misdaad

Verenigde Staten 1945. Misdaad van Edward Dmytryk. Met o.a. Dick Powell, Walter Slezak, Micheline Cheirel, Nina Vale en Morris Carnovsky.

De gedemobiliseerde Powell gaat kort na het einde van WO II in Frankrijk op zoek naar de collaborateur die de vrouw heeft vermoord met wie hij tijdens de bevrijding in het huwelijk trad. De man zou dood zijn, maar dat kan hij niet geloven. Hij volgt een spoor naar Zwitserland en dan naar Buenos Aires, waar hij een kolonie aantreft van Europese verraders, die er in luxe leven. Een adembenemende thriller met een geweldige climax. Het snelle ritme maakt enkele onwaarschijnlijkheden aanvaardbaar. Powell is uitstekend in zijn rol van wreker. Luther Adler, die niet op de titelrol staat, duikt aan het einde van de film op. John Paxton baseerde het scenario op een verhaal van John Wexley. In beeld gebracht door Harry J. Wild. Bestaat ook in een ingekleurde versie.

Address Unknown

1944 | Oorlogsfilm, Drama

Verenigde Staten 1944. Oorlogsfilm van William Cameron Menzies. Met o.a. Paul Lukas, Peter van Eyck, Mady Christians, Emory Parnell en K.T. Stevens.

Geallieerden contra nazi's teruggebracht tot aandacht voor Amerikaans-Duitse zakenrelaties aan weerszijden van de scheidslijn.

Tovarich

1937 | Komedie, Romantiek

Verenigde Staten 1937. Komedie van Anatole Litvak. Met o.a. Claudette Colbert, Charles Boyer, Basil Rathbone, Anita Louise en Isabel Jeans.

Boyer en Colbert zijn Russen met koninklijk bloed op de vlucht voor de Revolutie met de kroonjuwelen bij zich. Een erg aardige maar verouderde romantische komedie die zich afspeelt in Parijs.

The Life of Emile Zola

1937 | Biografie, Drama

Verenigde Staten 1937. Biografie van William Dieterle. Met o.a. Paul Muni, Gale Sondergaard, Joseph Schildkraut, Gloria Holden en Donald Crisp.

De waarachtige film over het leven van de Franse romancier Emile Zola die het vermaarde geschrift [KL]J`accuse[KLE] publiceerde ter verdediging van legerkapitein Dreyfus (Schildkraut), een Elzasser die ten onrechte beschuldigd werd van hoogverraad tijdens de Frans-Duitse oorlog van 1870-1871. In werkelijkheid ging het schijnproces om diep gewortelde anti- semitisme. Een zeer goed werk met fraaie sc[KA2]enes en aandacht voor historische details. Scenario van Hein Herald en Geza Herczeg, naar de roman van Matthew Josephson [KL]Zola and his time[KLE]. Camerawerk van Max Steiner. De film kreeg Oscars voor Beste Film, Scenario en beste bijrol (Schildkraut).