Paola Barbara

Acteur

Paola Barbara is acteur.
Er zijn 13 films gevonden.

The Appointment

1969 | Drama, Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1969. Drama van Sidney Lumet. Met o.a. Omar Sharif, Anouk Aimée, Lotte Lenya, Fausto Tozzi en Didi Perego.

Een briljant advocaat (Sharif) uit Rome wordt verliefd op een mysterieuze jonge vrouw (Aimée, die de verloofde van een collega blijkt te zijn, en een dubbelleven leidt als call-girl) die hem uiteindelijk zal ruïneren. Melodramatisch en te lang. Scenario van James Salter. Camerawerk van Carlo di Palma.

Killer adios

1968 | Western

Italië/Spanje 1968. Western van Primo Zeglio. Met o.a. Peter Lee Lawrence, Marisa Solinas, Armando Calvo, Rosalba Neri en Giovanni Pazzafini.

De held, Lawrence, wordt hulpsheriff en neemt zijn beroep bloedserieus. Dat brengt hem in botsing met schurken die de macht in de stad in handen willen krijgen. De grote schurk houdt zich geruime tijd op de achtergrond, maar wordt dan toch door Lawrence ontmaskerd. Het bekende spaghettiwestern-gedoe.

I Due violenti

1965 | Western

Italië/Spanje 1965. Western van Primo Zeglio. Met o.a. Alan Scott, Susy Andersen, George Martin, Mary Badmayer en Mike Brendell.

Een bekend thema uit Amerikaanse westerns is voor spaghetti- doeleinden gebruikt. Een man wordt ten onrechte voor een moordenaar aangezien. Hij gaat op jacht naar de ware dader. Matig spannend.

Cavalca e uccidi

1964 | Western

Italië/Spanje 1964. Western van José Luis Borau. Met o.a. Alex Nicol, Robert Hundar, Margaret Grayson, Lawrence Palmer en Giuseppe Addobbati.

In een stadje in Arizona laat een winkeliersvereniging de sheriff vermoorden. In de hoop vrij spel te krijgen maken zij de plaatselijke dronkaard tot sheriff. Maar ze hebben hem onderschat. Een weinig belangwekkende spaghettiwestern uit de begintijd van dit genre. Oorspronkelijk duurde de film 88m.

Le Sette sfide

1961 | Avonturenfilm, Historische film

Italië/YU 1961. Avonturenfilm van Primo Zeglio. Met o.a. Ed Fury, Elaine Stewart, Roldano Lupi, Furio Meniconi en Bella Cortez.

Het 13e-eeuwse Tartarenrijk wordt bedreigd door de rivaliteit tussen twee stamhoofden. De vorst wil hier een einde aan maken door een toernooi te organiseren, maar de verraderlijke Khirgiezenleider brent hem om en roept zichzelf tot sultan uit. De aanvankelijk verslagen rivaal voert dan de partizanen aan om recht en orde te herstellen. Het gebruikelijke bodybuilders-spektakel kreeg een ietwat aandachtiger vormgeving dan gemiddeld, hoewel de geweldscènes te sadistisch zijn aangedikt om de film als kinderlijk avontuur geschikt te maken.

La Figlia del diavolo

1953 | Drama, Historische film

Italië 1953. Drama van Primo Zeglio. Met o.a. Massimo Serato, Paola Barbara, Marina Vlady, Roberto Risso en Carlo Tamberlani.

Een officier uit het edele geslacht Borbone wil, tijdens de Italiaanse renaissance, tot iedere prijs in het bezit komen van de enorme erfenis van een graaf. Een prachtig drama over intrigues, hebzucht en bedrog in adellijke families. Goed gespeeld onder vakkundige regie.

Accadde a Damasco

1943 | Komedie

Italië/Spanje 1943. Komedie van José Lopez Rubio en Primo Zeglio. Met o.a. Paola Barbara en Germana Paolieri.

Niemendalletje, dat indertijd misschien best aardig was. Het gaat om een stel jonge kerels, die stuk voor stuk proberen het leven van de mooie dochter van een Arabische koopman onmogelijk te maken. Ondertussen willen ze alleen maar een verhouding met haar.

Rossini

1942 | Biografie, Muziek

Italië 1942. Biografie van Mario Bonnard. Met o.a. Nino Besozzi, Paola Barbara, Camillo Pilotto en Paolo Stoppa.

Uitstekende film over leven en werk van de Italiaanse componist Gioacchino Rossini (1792-1868), die een moeilijke periode doormaakte toen zijn vrouw, Isabella Colbran (Barbara), de ster van zijn opera's, haar stem kwijt was. Besozzi is een heel geloofwaardige Rossini.

Il bravo di Venezia

1941 | Drama, Historische film

Italië 1941. Drama van Carlo Campogalliani. Met o.a. Rossano Brazzi, Paola Barbara en Valentina Cortese.

Een man wordt gechanteerd door de Raad van Tien, in de vijftiende eeuw de bestuurders van Venetië, en moet de rol van scherprechter op zich nemen. De machtige mensen in de stad lossen nu in het geheim met hem die zaakjes op, die zij niet aan de openbaarheid willen prijsgeven. Hij krijgt te maken met samenzweringen, verraad en moord maar deze onsympathieke rol wordt pas echt ondraaglijk voor hem, wanneer hij zijn eigen zoon moet executeren. Een spannende film met een aardig tempo, en Brazzi geeft een geloofwaardige acteerprestatie ten beste als de geplaagde beul.

La Peccatrice

1940 | Drama

Italië 1940. Drama van Amleto Palmeri. Met o.a. Paola Barbara, Vittorio De Sica, Fosco Giachetti, Umberto Melnati en Bella Starace Sainati.

Een vrouw is door een ongelukkige liefde op drift geraakt en heeft zich net weer opgewerkt tot serveerster als ze haar oude vlam terugziet. Hij herkent haar niet, zodat ze kan constateren hoezeer ze zich destijds op hem verkeken heeft. Deze interessante film van Palmeri (die een jaar later zou overlijden) heeft voor de toenmalige Italiaanse cinema een ongewoon psychologisch realisme - dank zij scenario van Luigi Chiarini - hoewel ook de aankleding en lokaties een bijzondere onopgesmuktheid hebben die het neo-realisme al enigszins aankondigt.

L'albergo degli assenti

1939 | Drama, Misdaad

Italië 1939. Drama van Raffaello Matarazzo. Met o.a. Paola Barbara, Camillo Pilotto en Carla Candiani.

Het dienstmeisje van een rijke Amerikaanse vrouw wordt per ongeluk ontvoerd, omdat haar kidnappers haar voor de Amerikaanse aanzien. De gouvernante en de verloofde van de rijke Amerikaanse proberen haar op te sporen, en ontdekken een organisatie die ongewenste familieleden ontvoert en ze in een mysterieus hotel gevangen zet. Het jonge paar haalt de aanvankelijk nog wat aarzelende politie over tot het doen van een inval om de organisatie te ontmantelen. Vaardige regie van Matarazzo.

Follie del secolo

1939 | Romantiek, Komedie

Italië 1939. Romantiek van Amelto Palermi. Met o.a. Paola Barbara, Sergio Tofano en Armando Falconi.

Een edelman ontdekt dat de man van zijn dochter haar bedriegt met een zangeres en besluit het aan te leggen met dezelfde juffrouw. Langzaam maar zeker weekt hij haar los van zijn schoonzoon, en hij weet te bewerkstelligen dat ze trouwt met een musicus.

Amazzoni bianche

1936 | Komedie

Italië 1936. Komedie van Gennaro Righelli. Met o.a. Paola Barbara, Enrico Viarisio, Luisa Ferida, Doris Duranti en Sandro Ruffini.

Een jonge, getrouwde vrouw wil meedoen aan een skiwedstrijd voor ongehuwde dames. Ze gebruikt de papieren van haar (vrijgezelle) zuster om zich in te schrijven. Haar man vindt het maar zo-zo. Mopperend belooft hij haar naar de plaats van de wedstrijd te brengen, waar hij zal figureren als haar jaloerse minnaar. Maar als een bevallige deelneemster verliefd wordt op meneer, moet mevrouw kiezen tussen de prijs en haar huwelijk. Aardige, vlotte komedie.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Paola Barbara op televisie komt.

Reageer