Paula Kelly (1943): cast.
Er zijn 14 films gevonden.

Once Upon A Time... When We Were Colored

1996 |

Verenigde Staten 1996. Tim Reid. Met o.a. Al Freeman jr, Phylicia Rashad, Leon, Paula Kelly en Polly Bergen.

The Women of Brewster Place

1989 | Drama

Verenigde Staten 1989. Drama van Donna Deitch. Met o.a. Oprah Winfrey, Mary Alice, Olivia Cole, Robin Givens en Moses Gunn.

Ambitieuze verfilming van het boek van Gloria Naylor, waarin we zeven zwarte vrouwen enkele tientallen jaren volgen. Zij leven in een dichtgetimmerde straat en vechten tegen racisme, geweld en armoede. Goed gespeeld ensemblestuk, waarin iedereen een kans krijgt, dankzij het ruimtelijke scenario van Karen Hall. Oprah speelt de hoofdrol, en dat is haar tv-debuut. Zij was ook uitvoerend producente. Oorspronkelijk vertoond in twee delen.

Uncle Tom's Cabin

1987 | Drama, Familiefilm

Verenigde Staten 1987. Drama van Stan Lathan. Met o.a. Avery Brooks, Kate Burton, Bruce Dern, Paula Kelly en Phylicia Rashad.

Een ambitieuze `eigentijdse bewerking` (dus een bijgewerkte versie) van de roman van Harriet Beecher Stowe door John Gay. De eerste Amerikaanse geluidsversie (na de Duitse produktie uit 1965) bevat niet de scène waarin Eliza het ijs oversteekt, maar heeft wel een eersteklas rolbezetting, met Woodward als Simon Legree.

Jo Jo Dancer, Your Life Is Calling

1986 | Komedie, Biografie, Drama

Verenigde Staten 1986. Komedie van Richard Pryor. Met o.a. Richard Pryor, Debbie Allen, Art Evans, Fay Hauser en Barbara Williams.

Pryor overziet, met behulp van een alter ego figuur, zijn leven. Deze autobiografie is alleen leuk aan het begin: zijn jeugd, zijn eerste stappen op weg naar het succes. Daarna wordt het vervelend. De eerste regie van Pryor, die ook meeschreef aan het script en de film produceerde.

Chiefs

1983 | Misdaad, Thriller

Verenigde Staten 1983. Misdaad van Jerry London. Met o.a. Charlton Heston, Keith Carradine, Stephen Collins, Brad Davis en Tess Harper.

Mini-serie in drie delen. In een periode van veertig jaar krijgen drie politiechefs te maken met hetzelfde probleem: wie is de massamoordenaar die al zovele rondtrekkende jongeren vermoord heeft? Robert Lenski heeft in zijn scenario het boek van Stuart Woods goed uitgewerkt en London heeft er een spannende en boeiende film van weten te maken. Heston keerde op tv terug na veertien jaar afwezigheid.

Peter Pan

1976 | Familiefilm, Fantasy, Musical

Verenigd Koninkrijk 1976. Familiefilm van Dwight Hemion. Met o.a. Danny Kaye, Mia Farrow, Virginia McKenna, Paula Kelly en Briony McRoberts.

Een musical gebaseerd op het bekende sprookje van James M. Barrie. Julie Andrews zingt het eerste lied als de film start. Farrow is Peter en Kaye is Kapitein Hook. Hoewel aangenaam en onderhoudend, zullen de meeste mensen toch de voorkeur geven aan de Disney-film.

Uptown Saturday Night

1974 | Komedie, Misdaad, Drama

Verenigde Staten 1974. Komedie van Sidney Poitier. Met o.a. Sidney Poitier, Bill Cosby, Harry Belafonte, Calvin Lockhart en Flip Wilson.

Onmiskenbaar onderhoudend lijkt de film toch het meest op een scenario voor een oude `Amos `n Andy`-film die uit het stof te voorschijn werd gehaald. Plat, dwaas kluchtwerk over twee vrienden (Poitier en Cosby) die gestolen geld proberen terug te krijgen en betrokken raken bij onderwereldfiguur Belafonte in een dolle Peetvader-parodie. Een tweetal opvolgers: LET'S DO IT AGAIN en A PIECE OF THE ACTION.

Lost in the Stars

1974 | Musical

Verenigde Staten 1974. Musical van Daniel Mann. Met o.a. Brock Peters, Melba Moore, Raymond St. Jacques, Clifton Davis en Paula Kelly.

Een goede versie van de musical van Kurt Weill en Maxwell Anderson, gebaseerd op Alan Patons Cry, the Beloved Country door het American Film Theatre. Veel van zijn kracht wordt ontleend aan Peters' portrettering van de Zuidafrikaanse dominee. In Jamaica, de rest van het Caraïbische gebied en Hollywood opgenomen.

Uomini duri

1973 | Misdaad

Frankrijk​/​​Italië 1973. Misdaad van Duccio Tessari. Met o.a. Lino Ventura, Fred Williamson, Isaac Hayes, Paula Kelly en William Berger.

Een pastoor in de sloppenwijken van Chicago is vroeger zelf jong delinquent geweest en heeft een vertrouwenspositie bij de onderwereld. Samen met een ex-politieman neemt hij het op tegen de mafia. Een opportunistische Italiaanse poging om in te haken op de (korte) mode van blaxploitation-films met import van enkele sterren. Niettemin is het in een filmstudio nagebouwde Chicago even weinig overtuigend als het scenario. Ventura doet vergeefs zijn best, Hayes is vooral op dreef in de muzikale ondersteuning.

Soylent Green

1973 | Sciencefiction, Thriller, Misdaad, Mysterie

Verenigde Staten 1973. Sciencefiction van Richard Fleischer. Met o.a. Charlton Heston, Joseph Cotten, Edward G. Robinson, Leigh Taylor-Young en Chuck Connors.

Charlton Heston is geknipt voor de rol van de nobele eenling, de gekwelde mens die in geval van verregaande kaalslag het hoofd boven water moet zien te houden. Hij deed dat in The Omega man, in The Planet of the Apes-films (waarbij hij oa wordt geconfronteerd met het ontluisterde Vrijheidsbeeld) en opnieuw en intenser in Soylent Green. In die sf-film heet hij Thorn, een detective die in het barre en boze New York anno 2022 de moord onderzoekt op de directeur van een machtig voedingsconcern (Cotten). Macaber wordt het als Thorn zich ontwikkelt tot een soort inspecteur van de keuringsdienst van waren. Edward G. Robinson speelde in Soylent Green zijn laatste rol als Thorns vriend Sol Roth.

Trouble Man

1972 | Film noir

Verenigde Staten 1972. Film noir van Ivan Dixon. Met o.a. Robert Hooks, Paul Winfield, Ralph Waite, William Smithers en Paula Kelly.

Hooks is een slimme, zwarte oproerkraaier betrokken bij een bende-oorlog. In het van clichés aan elkaar gelijmde scenario komen vierhonderd moorden voor, waarmee de onderwereld wordt verheerlijkt. Goed geregisseerd, maar een smakeloze film.

Top of the Heap

1972 | Thriller, Drama

Verenigde Staten 1972. Thriller van Christopher St.John. Met o.a. Christopher St.John, Paula Kelly, Florence St.Peter, Leonard Kuras en John Alderson.

De problemen van een zwarte politieman in Washington D.C. en zijn gecompliceerde positie tussen blanke collega's en het zwarte thuisfront. Een redelijke, maar soms verwarrende combinatie van stedelijke thriller en psychologisch drama. Effectieve actie en goed acteerwerk.

The Andromeda Strain

1971 | Sciencefiction, Drama, Thriller

Verenigde Staten 1971. Sciencefiction van Robert Wise. Met o.a. Arthur Hill, David Wayne, James Olson, Kate Reid en Paula Kelly.

Hoewel The Andromeda Strain science fiction is, wordt deze verfilming van Michael Crichton's roman nog altijd gezien als een van de weinige films waarin een wetenschappelijk proces accuraat wordt neergezet. Zonder saai te worden nog wel. Onder bezielde en zelfverzekerde leiding van de toen reeds legendarische regisseur Wise volgt de camera hoe Amerikanen omgaan met buitenaardse indringers. De gasten blijken dodelijke bacteriën en het contact bestaat vooral uit het grondig onderzoeken van de micro-organismen door vier doktoren (gespeeld door vier niet zo bekende acteurs). Dit alles tijdens de spannende periode waarin Koude Oorlog-paranoia hoogtij vierde.

Sweet Charity

1969 | Musical, Romantische komedie

Verenigde Staten 1969. Musical van Bob Fosse. Met o.a. Shirley MacLaine, John McMartin, Chita Rivera, Paula Kelly en Ricardo Montalban.

Le notti di Cabiria van Federico Fellini werd onder regie en choreografie van Fosse (Cabaret) omgetoverd tot een Amerikaanse musical. De muziek en de choreografie, waarvan het meeste reeds verfijnd was in de toneelversie op Broadway, vormen de hoogtepunten van Sweet Charity. Het verhaal heeft een simpele, anekdotische structuur: na wat hopeloze affaires ontmoet de naar oprechte liefde hunkerende erotisch danseres Charity (MacLaine) de verlegen Oscar (McMartin). Is hij de ware of schrikt hij te veel van Charity's getatoeëerde verleden en arm? De muziek en entourage van Sweet Charity kregen Oscarnominaties, maar dat voorkwam geen financiële strop.