John Reinhardt

1901 -1953 Regisseur, Acteur

John Reinhardt (1901-1953) is regisseur en acteur.
Er zijn 8 films gevonden.

Man nennt es Liebe

1953 | Komedie, Romantiek, Muziek

Duitsland 1953. Komedie van John Reinhardt. Met o.a. Winnie Marcus, Curd Jürgens, Richard Häussler, Hans Leibelt en Lisa Stammer.

Een notoire rokkenjager en de zelfbewuste eigenaresse van een hotel leren elkaar tijdens een uitstapje kennen. Ze trouwen hals- over-kop. Maar ze zijn nauwelijks thuis of de problemen beginnen: de jonge bruid wil haar huwelijk voor iedereen geheim houden. De charmeur Jürgens moet heel wat listen verzinnen om alles in goede banen te leiden. Deze wat schrale komedie is eigenlijk alleen het aanzien waard door het verrukkelijke spel van de beide hoofdrolspelers.

Briefträger Müller

1953 | Komedie

Duitsland 1953. Komedie van John Reinhardt. Met o.a. Heinz Rühmann, Heli Finkenzeller, Wolfgang Condrus, Rainer Gröbel en Susanne von Almassy.

Postbode die een hekel heeft aan honden, erft miljoenen van zijn tante uit Italië, maar moet zich als tegenprestatie wel ontfermen over haar hond. De grote ster van de Duitse heimatfilm Heinz Rühmann speelt de postbode in deze, tamelijk oubollige, komedie van oerduitse bodem.

Chicago Calling

1951 | Drama

Verenigde Staten 1951. Drama van John Reinhardt. Met o.a. Dan Duryea, Mary Anderson, Gordon Gebert, Ross Elliott en Melinda Plowman.

Echtgenote Anderson pakt haar koffers en gaat met haar kind terug naar Baltimore in het oosten van de V.S., want echtgenoot Duryea heeft geen vaste baan en is niet in staat behoorlijk voor haar te zorgen. Onderweg bij Chicago treft haar een naar ongeluk waarbij haar dochtertje Plowman naar het ziekenhuis moet. Na de operatie wil de weggelopen echtgenote haar dodelijk bezorgde man bellen, maar zijn telefoon wordt juist weggehaald omdat hij zijn rekening niet heeft betaald. Hij zoekt - gebukt gaand onder een schuldcomplex - stad en land af naar geld. Hij ontmoet de wees Gebert, die de centen wel wil stelen, maar dat gaat Duryea toch te ver. Tenslotte krijgt hij nog een dag respijt van de telefoonmaatschappij, en kan Duryea rustig op een verlossend telefoontje wachten. Een slappe, sentimentele film met een verouderde moraal. Matig spel.

Sofia

1948 | Avonturenfilm

Verenigde Staten 1948. Avonturenfilm van John Reinhardt. Met o.a. Gene Raymond, Sigrid Gurie, Patricia Morison en Mischa Auer.

Een acceptabel maakwerkje waarin Raymond kerngeleerden in Turkije uit de greep van Russen helpt te ontsnappen.

The Guilty

1947 | Misdaad

Verenigde Staten 1947. Misdaad van John Reinhardt. Met o.a. Bonita Granville, Don Castle, Wally Cassell en Regis Toomey.

Af en toe wel boeiend moordverhaal: tweelingzusters komen met elkaar in botsing omdat ze van dezelfde man houden.

High Tide

1947 | Misdaad

Verenigde Staten 1947. Misdaad van John Reinhardt. Met o.a. Lee Tracy, Don Castle, Julie Bishop, Regis Toomey en Anabel Shaw.

De gebeurtenissen in deze low-budgetfilm volgen elkaar vlot op omdat de acteurs het verhaal overtuigend neerzetten, dat gaat over de pogingen van een verslaggever die wil verijdelen dat gangsters de stad overnemen.

Tango Bar

1935 | Drama

Verenigde Staten 1935. Drama van John Reinhardt. Met o.a. Carlos Gardel, Rosita Moreno, Enrique De Rosas, Tito Lusiardo en José Luis Tortosa.

Hoewel de film een super melodrama is over de bekende driehoeksverhouding, is hij evenwel een interessant overblijfsel over de vermaarde dans uit de titel. Ricardo (Gardel), een frisse jongeman en een virtuoos op de dansvloer, opent een bar in Barcelona. Zijn partner is de schone Laura (Moreno) en hun leven wordt zuur gemaakt door haar voormalige vriend die bekend staat als een dief die niet terugdeinst voor moord. Gardel werd geboren als Charles Romuald Gard[KA2]es in Toulouse (Frankrijk) en emigreerde met zijn ouders toen hij twee jaar was naar Argentinië. Hij maakte onder de bezielende leiding van Eduardo Morera carrière als danser en zanger. Hij bracht een twaalftal platenopnames uit. De studiobonzen uit Hollywood merkten hem op in de gouden periode van de tango en Paramount draaide een aantal films met hem. Scenario van de film werd geschreven door Alfredo Le Pera, en William Miller legde het vast.

The Climax

1930 | Drama, Muziek

Verenigde Staten 1930. Drama van Renaud Hoffman. Met o.a. Jean Hersholt, Kathryn Crawford, LeRoy Mason, John Reinhardt en Henry Armetta.

Een jonge Italiaanse hoopt een beroemde operazangeres te worden. De nieuwe versie van 1944 is qua verhaal nogal veranderd.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer John Reinhardt op televisie komt.

Reageer