Tom Ammiano

Acteur

Tom Ammiano is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Schwuler Mut - 100 Jahre Schwulenbewegung

1997 | Documentaire, Historische film

Duitsland 1997. Documentaire van Rosa von Praunheim. Met o.a. Ovo Maltine, Friedel von Wangenheim, Carsten Heinze, Alfredo Holz en Chris Glagowski.

In deze documentaire tekent Rosa von Praunheim de evolutie van honderd jaar homobeweging in Duitsland. In 1897 ging seksuoloog Dr. Magnus Hirschfeld in tegen artikel 175 van het strafwetboek dat homosekualiteit buiten de wet stelde. Toch zou het duren tot in 1994 alvorens het artikel volledig geschrapt werd. Na WO I werd Berlijn een centrum waar homo`s en lesbiennes elkaar konden ontmoeten, maar de nazi`s vervolgde hen en vijftienduizend homo`s stierven in concentratiekampen. Ook na WOII bleef de repressie bestaan en er werden tot 1969 meer dan vijftigduizend processen tegen homo`s gevoerd. Von Praunheim, die een van de bekendste homo-activisten is van Duitsland toont eerst hoe het er vandaag voorstaat met de homo`s in Duitsland om dan naar San Francisco te trekken om een vergelijking te maken met hun situatie in Amerika. Het werd een verhelderend document dat soms wel op het randje van het vulgaire balanceert (het is helemaal niet nodig om twee homo`s te tonen die neuken), maar toch een boeiend beeld geeft van een wereld die voor de meeste toeschouwers onbekend is. von Praunheim schreef het scenario samen met Valentin Passoni. Achter de camera stonden Lorenz Haarmann (voor de Duitse opnames) en George Spies (voor Amerika).

The times of Harvey Milk

1984 | Documentaire, Biografie

Verenigde Staten 1984. Documentaire van Rob Epstein. Met o.a. Harvey Milk, Harvey Fierstein, Tom Ammiano en Dan White.

The Times of Harvey Milk is een Oscarwinnnende documentaire uit 1984 over de eerste openlijk homoseksuele politicus in de VS, hij werd in 1978 op het toppunt van zijn politieke macht en populariteit doodgeschoten. Regisseur Epstein laat onder meer laat zien hoe gevat en bevlogen Milk zich te weer stelde tegen een wetsvoorstel dat het homoseksuele onderwijzers zou verbieden les te geven aan kleine kinderen, omdat je 'die nu eenmaal ook niet vrijwillig blootstelt aan prostituees of lieden die zich bezighouden met dierenseks'. Bijzonder archiefmateriaal en aangrijpende interviews maken The Times of Harvey Milk tot een indringende onderzoeksdocumentaire.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Tom Ammiano op televisie komt.

Reageer