Nino Korda: cast.
Er zijn 9 films gevonden.

Die Verbrechen des Professor Capellari - Still ruht der See

1998 | Misdaad, Komedie

Duitsland 1998. Misdaad van Hans-Christoph Blumenberg. Met o.a. Friedrich von Thun, Ulrike Folkerts, Sissi Perlinger, Pierre Sanoussi-Bliss en Karl Schönböck.

Wie treu is Nik?

1986 | Romantiek, Muziek

Duitsland 1986. Romantiek van Eckhart Schmidt. Met o.a. Sal Paradise, Sybille Rauch, Stefanie Petsch, Antje Hirsch en Ursula Karven.

Tot woede van zijn vrouwelijke fans en manager wil de polulaire popster Nik trouwen. Drie jonge vrouwen stellen Niks trouw op de proef. Op oppervlakkige, vrij naïeve wijze wordt de relatie van een idool met zijn fans uitgebeeld. Regisseur Schmidt gebruikte hetzelfde thema al in zijn film DER FAN. Het camerawerk is van Bernd Neubauer.

Tatort - Playback oder die Show geht weiter

1974 | Mysterie

Duitsland 1974. Mysterie van Rolf von Südow. Met o.a. Heinz Schimmelpfennig, Petr Bongartz, Heidi Brühl, Christiane Krüger en Udo Vioff.

Schlagerzangeres Heidi Br[KA3]uhl maakt een internationale toernee. Ze strijkt neer voor een optreden in Baden-Baden, de fraaie kuurplaats niet ver van Karlsruhe in het dal van de Rijn. Er wordt een aanslag gepleegd op bandleider Rob Leuwen (Dux) en bij een volgende aanslag raakt Br[KA3]uhl zelf gewond. The show must go on, hetgeen Heidi met de zo pas (!) in de mode geraakte techniek uit de titel met succes doet. Het is echter de hoogste tijd om in te grijpen voor Kriminalhauptkommissar Gerber (Schimmelpfennig). Hij krijgt daarbij assistentie van zijn collega Kommissar Lutz (Schumacher). De 32-jarige Brühl speelt zichzelf en doet het heel plezierig. Ze zou in haar artistieke carrière in 32 films spelen. Ze overleed op 49- jarige leeftijd in 1991 aan borstkanker omdat zij besloten had dat ze als mindervalide niet verder door het leven wilde gaan. De tweede zaak van Gerber is wederom een buitenissig geval. Het scenario is van Henner Höhs. Aflevering 38.

Das Mädchen mit der heissen Masche

1972 | Komedie, Erotiek

Duitsland 1972. Komedie van Hans Billian. Met o.a. Sybill Danning, Michael Cromer, Marlene Appelt, Nino Korda en Fernando Gomez.

Een journalist, gespecialiseerd in rubrieken waarin hij adviseert op seksueel terrein, vindt de oplossingen van de hem voorgelegde problematiek door te experimenteren met secretaressen en soms zelfs abonnees. Deze best aardige sekskomedie rond een ongebruikelijk gegeven is met veel animo bijeen geacteerd. Veel kopieën zijn niet langer dan circa 84m.

Josefine Mutzenbacher II - Meine 365 Liebhaber

1971 | Erotiek

Duitsland 1971. Erotiek van Kurt Nachmann. Met o.a. Astrid Boner, Doris Arden, Werner Abrolat, Nino Korda en Rolf Wanka.

De rijke koopmanszoon Adrian wordt in bescherming genomen door Josefine en haar vriendin Zenzi, die aannemen dat hij het slachtoffer is geworden van een politie-actie. De beide vrouwen ontfermen zich over de jongen, waarbij Josefine verhaalt over haar 365 min*n*aars. Als dank introduceert Adrian de beide dames bij de Weense elite. Josefine leert hier een rijke man kennen: Lord Jeremyn-Jones kennen. Hij neemt haar mee naar Amerika, waar ze al gauw de naam Lady Jeremyn-Jones mag dragen

Josefine Mutzenbacher - Meine 365 Liebhaber

1971 | Komedie, Erotiek

Duitsland 1971. Komedie van Kurt Nachmann. Met o.a. Christine Schuberth, Renate Kasché, Tonio van der Meden, Rolf Wanka en Doris Arden.

Het succes dat Kurt Nachmann in 1970 met zijn film JOSEFINE MUTZENBACHER boekte, leidde een jaar later tot dit vervolg: wij volgen Josefine (Schuberth) op haar tocht langs vele minnaars (gelukkig niet alle 365) en zien hoe zij zich een plaatsje verovert in de Weense society, waar zij een Engelse Lord aan de haak slaat en als Lady Jeremyn-Jones de film uitwandelt. Een soms aardige, maar vaak te gechargeerde sekskomedie; ook bekend als JOSEFINE MUTZENBACHER, TEIL 2 en MUTZENBACHER, 2. TEIL.

Josefine Mutzenbacher

1970 | Erotiek

Duitsland 1970. Erotiek van Kurt Nachmann. Met o.a. Christine Schuberth, Renate Kasché, Uli Steigberg, Kai Fischer en Bert Fortell.

De geschriften van Josefine Mutzenbacher behoorden vroeger, evenals het boek [KL]Fanny Hill[KLE], tot de omstreden en vaak verboden erotische literatuur. In tegenstelling tot een soortgelijk Nederlands boek, [KL]Keetje Tippel[KLE], dat meer nadruk op sociale achtergronden legt, is Mutzenbachers boek veel satirischer. De film kon deze toon helaas niet treffen en is teveel een compromis geworden met de filmcensuur (van toen). Het verhaal laat ons kennismaken met de er nog aantrekkelijk uitziende, geheimzinnige, steenrijke Lady J. (Fischer) die teruggekeerd is uit Schotland naar haar geboortestad Wenen. Ze laat de preutse overheid kennismaken met haar ondeugende memoires, waaruit duidelijk wordt hoe zij het heeft gebracht tot het meest begeerde 'lustobject' van het Prater, na verleid te zijn door een onderhuurder, haar vader, en door weer een andere huurder het trottoir op gestuurd te zijn om 'an zu schaffen'. Camerawerk van Heinz Hölscher.

Le Dieci meraviglie dell'amore

1969 | Erotiek

Duitsland​/​​Italië 1969. Erotiek van Sergio Bergonzelli. Met o.a. Brigitte Skay, Bernhard de Vries, Angelo Infanti, Isa Sala en Hanssi Linder.

Groep medische studenten richt een commune op en werkt gezamenlijk aan een scriptie over seksualiteit. Na voltooiing van onderzoek en enquêtes besluiten ze zich toch weer op te splitsen in paren. Quasi-wetenschappelijk onderzoek door middel van getruceerde straat-interviews en vette karikaturen krijgt cliché-commentaren in de stijl van een geavanceerd damesblad. Privé-intriges van het zestal zijn dom, burgerlijk en vol flauwe grappen, wat meer over de mufheid van de makers zegt dan over de generatie die ze zogenaamd portretteren. Wie zich afvraagt waarom provo De Vries zijn Italiaanse filmloopbaan niet heeft doorgezet, vindt hier het antwoord.

Sünde mit Rabatt

1968 | Misdaad, Erotiek

Duitsland 1968. Misdaad van Rudolf Lubowski. Met o.a. Claus Holm, Sylvia Frank, Nino Korda en Eva Astor.

In het nachtclub- en prostitutieleven van Bremen duikt een lustmoordenaar op. Alert samenspel tussen politie en onderwereld brengt de man voor het gerecht. De film is overwegend een collectie nachtclub-acts, soms onderbroken door dialogen die eraan herinneren dat er een intrige valt af te werken.