Andrea Roncato

Acteur

Andrea Roncato is acteur.
Er zijn 21 films gevonden.

Graffiante desiderio

1993 | Thriller

Italië 1993. Thriller van Sergio Martino. Met o.a. Vittoria Belvedere, Ron Nummi, Serena Grandi, Andrea Roncato en Serena Benato.

De film speelt in de badplaats Rimini. Luigi (Nummi) is een rechtschapen jongeman, werkzaam bij een bouwonderneming. Hij ontmoet zijn lieftallige nicht Sonia (Belvedere) bij de crematie van hun grootmoeder. Zes maanden later komt Sonia zijn leven binnen en geleidelijk aan slaagt zij erin hem te verleiden. Luigi verkeert helemaal in haar ban en komt in een soort nachtmerrie terecht, net wanneer het beter gaat in zijn werk. Zij is de oorzaak van het verbreken van de verloving tussen Luigi en zijn verloofde, laat hem deelnemen aan triootjes en partnerruil, verleidt eveneens zijn baas en ruïneert zijn carrière. Luigi ontdekt dat zij schizofreen is en moordzuchtige neigingen heeft, en brengt zelfs zijn leven in gevaar. Maar door haar bezorgdheid redt de vrouw van zijn baas hem toch nog. Psycho- erotiek met slecht spel.

Anni '90 - parte 2

1993 | Komedie

Italië 1993. Komedie van Enrico Oldoini. Met o.a. Christian De Sica, Massimo Boldi, Carol Alt, Nino Frassica en Andrea Roncato.

Vervolg dat gemaakt is om te profiteren van het enorme succes van het origineel, hoewel deze film net zo banaal en stom is. Net als het origineel bestaat deze film uit een stel losse verhalen over angst, onzekerheid, genotzucht, hebzucht, seks, relaties, enz. Dezelfde formule wordt gebruikt: schunnige taal, wat naakt en domheid in het algemeen.

Anni 90

1992 | Komedie

Italië 1992. Komedie van Enrico Oldoini. Met o.a. Christian De Sica, Massimo Boldi, Ezio Greggio, Nino Frassica en Andrea Roncato.

Rauwe en banale komedie over het Italië van de overvloedige jaren rond 1990, een periode van enorme tegenstellingen binnen de Italiaanse cultuur en samenleving. De film bestaat uit een reeks sketches die de bevliegingen, mode's, angsten, onzekerheden en conditioneringen van de Italianen in beeld brengt, zoals die zich gedurende het laatste decennium van de twintigste eeuw voordoen. Soms echt grappig, maar over het algemeen een uitgesproken platvloerse film.

Vacanza di Natale '91

1991 | Komedie, Familiefilm

Italië 1991. Komedie van Enrico Oldioni. Met o.a. Massimo Boldi, Christian De Sica, Nino Frassica, Ezio Greggio en Ornella Muti.

Infantiel, seksloos, droogkloterig derderangs knutselwerkje voor de kerst-programmering. We worden geconfronteerd met een aantal toeristen in St. Moritz, zoals een maffe kunstenaar die op huwelijksreis is met zijn tweede vrouw, maar wordt opgejaagd door de geest van zijn eerste; de ambitieuze dochter van een onderdanige kellner; een arrogant stel uit Milaan dat een suite moet delen met lawaaischoppers uit Rome; en een homoseksuele vader die jongleert met zijn zoon en zijn minnaar. De mannen zijn zonder uitzondering hypocriete zakkenwassers, de vrouwen zijn allemaal sletten. Een klucht van lik-m'n-vestje.

Vacanza di Natale '90

1990 | Komedie

Italië 1990. Komedie van Enrico Oldoini. Met o.a. Massimo Boldi, Christian De Sica, Ezio Greggio, Andrea Roncato en Diego Abatantuono.

Vier verhalen zijn door elkaar geweven in deze komedie, die zich afspeelt tijdens de kerstvakantie in St. Moritz. De hoofdpersonen zijn een stel yuppies van een jaar of 35. Boldi en De Sica zijn twee ongelukkige echtgenoten die op zoek zijn naar een avontuurtje, Abatantuono verkoopt zijn restaurant om op paarden te kunnen wedden, Greggio zit achter een erfgename aan en Roncato is een zweefvlieginstructeur die in zijn blootje wordt betrapt. Een ranzige, vulgaire film met wat bloot en af en toe een scène waar je mee kunt lachen. Greggio en De Sica leveren de beste komische acteerprestaties.

Regno dell'orrore

1990 | Misdaad, Mysterie

Italië 1990. Misdaad van Fosco Gasperi. Met o.a. Andrea Roncato, Gigi Sammarchi, Manuel De Peppe, Mario Valdemarin en Giorgio D'Ambra.

Commissaris Sangiorgi moet een aantal mysterieuze moorden oplossen, gepleegd in een bioscoop waar horror-films vertoond worden. Hij roept de hulp in van pater Don Tonio, die nogal eens een misdaad weet op te lossen. Aardig is dat de toeschouwers op precies dezelfde manier worden omgebracht als de slachtoffers op het doek. Spannend tot het eind.

Ne parliamo lunedi

1990 |

Italië 1990. Luciano Odorisio. Met o.a. Andrea Roncato, Elena Sofia Ricci, Sebastiano Nardone en Francesco Scali.

Een parodie op de Amerikaanse klassieker THE POSTMAN ALWAYS RINGS TWICE, die speelt in de veramerikaniseerde Italiaanse provincie. Een verlopen motel probeert gasten te lokken met een foef, zoals bijvoorbeeld de landing van buitenaardse wezens. De eigenaresse is een aantrekkelijke vrouw die haar tijd verdeelt tussen haar man en haar minnaar. Leuke film over eenzame, wanhopige mensen met gekke ideeën. Ze weten te overleven en hebben nog plezier ook!

L' artiglio insanguinato

1990 | Mysterie

Italië 1990. Mysterie van Fosco Gasperi. Met o.a. Andrea Roncato, Gigi Sammarchi, Manuel Peppe, Gianfabio Bosco en Romina Denti.

Een beroemde rock-ster wordt met de dood bedreigd, terwijl een lid van haar band al vermoord is. Het moordwapen heeft de vorm van een klauw. Inspecteur Sangiorgi (Sammarchi) staat er sceptisch tegenover. Hij denkt dat het een publiciteitsstunt is van de band. Maar dan verschijnt Don Tonino (Roncato), een priester die bij de zaak betrokken is omdat een vriend van hem verdacht wordt. Niets bijzonders.

Il terrore in prima pagina

1990 | Thriller, Mysterie, Misdaad

Italië 1990. Thriller van Fosco Gasperi. Met o.a. Andrea Roncato, Gigi Sammarchi, Lory Del Santo, Manuel de Peppe en Giorgia D'Ambra.

Weer een tv-film over Don Tonino, de priester die misdaden oplost. Het verhaal begint met een serie krantenartikelen, die tot onrust leiden. De onbekende auteur voorspelt tot in details de dood van mensen, die daarna ook sterven onder de beschreven omstandigheden. Inspecteur Sangiori, die met de zaak is belast, roept de hulp in van zijn vriend Don Tonino, deze rollen wederom gespeeld door respectievelijk Sammarchi en Roncato. Zij stellen een onderzoek in op de redactie van de krant.

Tango Blu

1988 | Drama

Italië 1988. Drama van Alberto Bevilacqua. Met o.a. Franco Franchi, Maurizio Merli, Andrea Roncato, Gigi Sammarchi en Valentina Cortese.

Tango Blu was jaren geleden in Milaan een nachtclub voor buitenbeentjes, maar de nieuwe eigenaar heeft er een modieuze ontmoetingsplaats voor de high society van gemaakt. Op oudejaarsavond is er een groep met vrijwel vergeten menselijke gevoelens bijeen. De centrale figuur is Flower, die zorgt dat de mensen elkaar ontmoeten, vriendschap sluiten en elkaar helpen. Een film met een prachtige boodschap, die echter nogal ouderwets wordt overgebracht.

Rimini Rimini - un anno dopo

1988 | Erotiek, Komedie

Italië 1988. Erotiek van Bruno Corbucci en Giorgio Capitani. Met o.a. Corinne Clery, Gianfranco D'Angelo, Eva Grimaldi, Maurizio Micheli en Renzo Montagnani.

Een vervolg op RIMINI, RIMINI, RIMINI, over de populaire badplaats waar alles kan, vrouwen mooi en gewillig zijn, mannen hun ego en hun libido bevredigen. Zeer zwak acteren.

Rimini, Rimini, Rimini

1987 | Komedie, Erotiek

Italië 1987. Komedie van Sergio Corbucci. Met o.a. Serena Grandi, Laura Antonelli, Sylva Koscina, Eleonora Brigliadori en Elvire Audray.

Aan de lieflijke Costa Romagnola, aan de Adriatische Zee bij de badplaats Rimini, vinden verschillende ontmoetingen tussen de seksen plaats. Vrouwen die verlangen naar liefde en romantiek, vrouwen die verloren liefdes bewenen, vrouwen die op een vluchtige romance uit zijn. Veel vlees maar weinig talent en het banale verhaal werkt ook al niet mee.

Il Lupo di mare

1987 | Komedie

Italië 1987. Komedie van Maurizio Lucidi. Met o.a. Andrea Roncato, Gigi Sammarchi en Kerry Hubbard.

Een van die absurde en stompzinnige komedies met weinig leuke grappen, waar als extraatje veel mooie vrouwen in sexy kleding tegenaan zijn gegooid. Een man werkt op een luxe boot die de wereld rondvaart en beleeft aan boord allerlei narigheid. U kunt maar beter zelf met een cruise meevaren.

Mezzo destro e mezzo sinistro

1985 | Sportfilm, Komedie

Italië 1985. Sportfilm van Sergio Martino. Met o.a. Gigi Sanmarchi en Andrea Roncato.

Een film om te mijden. In de hoofdrollen treffen we het vulgaire Italiaanse komiekenpaar van de tachtiger jaren aan, dat ondersteund wordt door een stel waardeloze acteurs, die niet kunnen acteren en het vermelden niet waard zijn. Het verhaal gaat over een provinciaal voetbalteam met bescheiden ambities, dat onverwachts in een belangrijke bekercompetitie moet meedoen, maar er niet in slaagt voorbij de laatste in de classificatie te komen. Tegen alle verwachtingen lukt het de coach het team meer voldoening te bezorgen. Totaal absurde film met maar weinig grappige momenten.

L' Allenatore nel pallone

1985 | Komedie

Italië 1985. Komedie van Sergio Martino. Met o.a. Lino Banfi, Licinia Lentini, Giuliana Calandra, Camillio Milli en Gigi Sammarchi.

Een heel vreselijke film over een trainer van een stel tweederangs voetbalteams die ten koste van alles in de hoogste divisie wil komen via enkele onnozele, infantiele en stomvervelende situaties. De slechte regie, de afschuwwekkende acteerprestaties en het slechte verhaal maken deze film tot een van de slechtste uit de geschiedenis.

I Pompieri

1985 | Komedie

Italië 1985. Komedie van Neri Parenti. Met o.a. Paolo Villaggio, Lino Banfi, Massimo Boldi, Paola Onofri en Christian De Sica.

Een domme film over een groep zenuwachtige, klungelende, idiote brandweerlieden, onder leiding van een even stupide commandant. De film is niet zo grappig als hij is bedoeld en is technisch gezien slecht.

Due calciatori senza pallone

1985 | Komedie, Sportfilm

Italië 1985. Komedie van Sergio Martino. Met o.a. Gigi Sammarchi, Andrea Roncato, Paolo Rossi en Isabel Russinova.

Een flauwe film over Italiaans voetbal met een aantal voetbalsterren en sportverslaggevers in gastrollen. Het onbeduidende verhaal gaat over een waardeloos team dat constant verliest en over hun inspannigen om aan de top te komen. Door de slechte regie en het armzalige acteerwerk kan de film alleen nog dienst doen als een voorbeeld van hoe je niet moet regisseren.

Doppio misto

1985 | Erotiek, Komedie

Italië 1985. Erotiek van Sergio Martino. Met o.a. Andrea Roncato, Gigi Sammarchi, Moana Pozzi en Tini Cansino.

Twee getrouwde stellen, Carla en Emilio (Roncato en Pozzi) en Marina en Renato (Sammarchi en Cansino), zoeken onafhankelijk van elkaar een woning. Als Carla een appartement gaat bekijken ontmoet ze Renato, haar vroegere verloofde, en hun liefde krijgt een nieuwe impuls. Als Marina Emilio ontmoet, voelen ook deze twee zich tot elkaar aangetrokken. Een seks-komedie met veel naakt. Aardig om Pozzi eens in iets anders te zien dan in een pornofilm. Jammer dat het zo'n slechte film is.

Se tutto va bene siamo rovinati

1983 | Komedie

Italië 1983. Komedie van Sergio Martino. Met o.a. Andrea Roncato, Gigi Sammarchi, Patrizia Pellegrino en Nanda Primavera.

Gigi, een ex-psychiatrisch patiënt, ontmoet in Rome een andere voormalige patiënt, Andrea, die hem vraagt om met hem samen te wonen omdat zij iets gemeen hebben. In het huis woont ook Andrea's gespannen en strenge tante. De twee inviteren ook een jonge vrouw bij hen te wonen, die verborgen moet blijven voor de tante, waarop een situatie vol problemen ontstaat. Een absurde, waanzinnige en bepaald stupide komedie. Er wordt slecht in geacteerd, het script is verschrikkelijk en de regie erg povertjes.

Acapulco, prima spiaggia... a sinistra

1983 | Komedie, Erotiek

Italië 1983. Komedie van Sergio Martino. Met o.a. Gigi Sammarchi, Andrea Roncato, Simona Marchini en Serena Grandi.

Twee werkloze jongeren uit Bologna dromen van een zomer op een exotisch strand en mooie vrouwen. Door geldgebrek komen ze niet verder dan het plaatselijke strand. Een waardeloze film die slechts in en uit de kleren schietende mooie vrouwen te bieden heeft.

I Camionisti

1982 | Komedie, Erotiek

Italië 1982. Komedie van Flavio Mogherini. Met o.a. Daniela Poggi, Gigi Sammarchi, Andrea Roncato en Giorgio Brancati.

Een stompzinnige en slecht geregisseerde komedie over een vrachtwagenchauffeur wiens vriendin uit wraak over zijn ontrouw een tijger verbergt in de tuin van een villa waar hij een afspraak heeft met drie meisjes. Het enige positieve aan deze film zijn de mooie en vaak naakte meisjes.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Andrea Roncato op televisie komt.

Reageer