Tammy Marihugh

Acteur

Tammy Marihugh is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

A Thunder of Drums

1961 | Western

Verenigde Staten 1961. Western van Joseph M. Newman. Met o.a. Richard Boone, George Hamilton, Luana Patten, Arthur O'Connell en Charles Bronson.

James Warner Bellah, de schrijver achter de beroemde cavalerietrilogie van regisseur John Ford (Fort Apache, She Wore a Yellow Ribbon, Rio Grande), kon van A Thunder of Drums niet meer dan een tussendoortje maken. Soldaten, Indianen en romance genoeg, maar spannend wordt het niet. Dat heeft ook te maken met het (mis)casten van Richard Boone als gefrustreerde kapitein en George Hamilton als de groene officier McQuade. De laatste wil een ex (Luana Patten) versieren, maar gaat gebukt onder schuldgevoel als haar verloofde door Apaches wordt afgemaakt.

The Last Voyage

1960 | Avonturenfilm, Drama, Actiefilm

Verenigde Staten 1960. Avonturenfilm van Andrew L. Stone. Met o.a. Robert Stack, Dorothy Malone, George Sanders, Edmond O'Brien en Woody Strode.

Goed gemaakte voorloper van de rampenfilm. Een cruise-schip krijgt op volle zee problemen met een stoomketel, die ontploft. Kapitein Sanders probeert alles zoveel mogelijk te bagatelliseren, omdat hij vreest voor zijn carri[KA2]ere. Stack, wiens vrouw (Malone) vastgeklemd zit onder een stalen buis, eist dat er onmiddellijk actie ondernomen wordt. Om een zo realistisch mogelijk effect te verkrijgen, werd een echt (afgekeurd) schip tot zinken gebracht tijdens de productie. Het strakke scenario van regisseur Stone en Virginia Stone werkt als een thriller. Liefhebbers van het genre konden dit alles enkele jaren later veel spectaculairder zien in big-budget rampenfilms. Hierdoor is deze originele film in de vergetelheid geraakt. Het camerawerk is van Hal Mohr.

The Snow Queen

1959 | Familiefilm, Fantasy, Animatie

Verenigde Staten 1959. Familiefilm van Phil Patton. Met o.a. Art Linkletter, Tammy Marihugh en Jennie Lynn.

Live-fragmenten uit Amerikaanse films bepalen de vorm van deze overdadige, statige Sowjet-tekenfilm uit 1955, die geregisseerd werd door Lev Atamanov en die gebaseerd is op een sprookje van Hans Christian Andersen over een ijzige sneeuwkoningin die door de ware liefde ontdooit. Stemmen van: Sandra Dee, Tommy Kirk, Patty McCormack, Paul Frees, June Foray.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Tammy Marihugh op televisie komt.

Reageer