Isabel Erisman is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Privé Story

1999 |

Nederland 1999. Noud Heerkens. Met o.a. Isabel Erisman, Lodewijk de Boer, Betty Schuurman, Tamar van den Dop en Ton Lutgerink.

Zonder Zelda

1998 | Drama

Nederland 1998. Drama van Maarten Treurniet. Met o.a. Isabel Erisman, Damien Hope, Elsie de Brauw, Gijs Scholten van Aschat en Jaap Spijkers.

Na de kwaliteitseries Pleidooi en Zwarte Sneeuw maakte regisseur Treurniet de tv-film Zonder Zelda. Ook hierin strooit hij lyrisch met stijlmiddelen en gevoelens en dat spreekt zeer aan. De Brauw (Cloaca) en Spijkers (De Poolse bruid) spelen Zelda en Wander. Zij kennen elkaar nog goed van vroeger en aangezien Zelda nu op zoek is naar haar vader, die dorpsdokter was, krijgt Wander haar na vele jaren weer te zien. Het script van Zonder Zelda geschreven door Mieke de Jong is aan de lange kant, maar Treurniet en de acteurs (ook Erisman als jonge Zelda is goed) dikken het stevig aan.

Wraakengel

-1 |

Nederland. Jaap de Vries. Met o.a. Karim El Guenouni, Lukas Dijkema en Isabel Erisman.

Een krantenbezorger stuit 's morgens vroeg op een sleutel die in een voordeurslot is blijven steken. Hij stopt de sleutel schielijk in zijn jaszak en loopt verder. Vanachter de vitrages kijkt iemand hem na. Het is donker als Moustafa (21) de sleutel in het slot omdraait en het voor hem onbekende huis betreedt. Even later wordt hij overmeesterd door Peter (42). Moustafa wordt vastgebonden en door Peter een nacht lang gevangen gehouden. Anderhalf jaar geleden heeft Peter met zijn auto twee meisjes doodgereden. Eén van die meisjes was Fatima (16), het jongere zusje van Moustafa. De insluiping is dus geen toeval: Moustafa is uit op wraak. Maar wat Moustafa niet wist en waar hij gaandeweg achter komt is dat Peter een relatie had met het andere overleden meisje, Karin (16). Wanneer de volle waarheid tot Moustafa doordringt, realiseert hij zich dat hij moet proberen het droombeeld dat Peter van Karin heeft (dat van een engel) te veranderen, moet objectiveren, wil hij deze nacht overleven. Karin moet weer een meisje van vlees en bloed worden, in de hoop dat Peter uit zijn evenwicht raakt en er mogelijk een kans bestaat dat de rollen zich omdraaien!