John Donnelly is acteur en cameraman.
Er zijn 3 films gevonden.

Hair High

2004 | Animatie, Komedie, Horror

Verenigde Staten 2004. Animatie van Bill Plympton. Met o.a. Eric Gilliland, Sarah Silverman, Dermot Mulroney, Beverly D'Angelo en David Carradine.

Een verliefd stelletje dat elkaars hoofd doormidden zoent. Een onbestorven weduwe die wordt gespietst op een klif door de boegspriet van een zeilschip aan de einder. Een man die in zijn pierenbadje wordt verorberd door een haai. Allemaal animatiefilmpjes ontsproten uit het brein van Bill Plympton, één van de bekendste animatiekunstenaars waar nauwelijks iemand van heeft gehoord. In zijn 'gothic highschool lachfilm' Hair High figureren twee dode tieners in verregaande staat van ontbinding op een schoolfeest om hun plaaggeesten te treiteren. Duur, lang en grappig - deels in tegenstelling tot Plymptons eigen dogma 'short, cheap & funny'.

Clocking Off

2000 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 2000. Komedie van John Strickland, Geoffrey Sax en Sarah Harding. Met o.a. Philip Glenister, Sarah Lancashire, Siobhan Finneran, Lesley Sharp en Christine Tremarco.

Het wel en wee van het personeel van Mackintosh Textiles, een fabriek in het noordwesten van Engeland, geleid door James Mackintosh, Mac genaamd (Glenister). In de eerste aflevering komt Stuart Leach (Simm) na meer dan een jaar weer thuis bij zijn vrouw en kind. Hij beweert zijn geheugen kwijt te zijn, maar zijn broer Martin (Merrells) hecht hier niet veel geloof aan. Mac neemt hem weer in dienst, maar hij laat hem op zijn eerste rit vergezellen door Martin, die de route volgt die Stuart reed de dag dat hij verdween. In aflevering twee volgen we arbeidster Yvonne Kolakowski (Lancashire) wiens huis op een avond compleet afbrandt. Buurman Jim Calvert (Eccleston) redt haar dochter en biedt hen tijdelijk onderdak aan. Dan verschijnt haar ex die beweert dat Yvonne zelf het huis in de fik stak om het verzekeringsgeld te innen. Deel drie stelt de liefdesperikelen van Katharine (Tremarco), echtgenote van Mac, centraal. Ze heeft een verhouding met KT (Sherridan), de jongste bediende van de fabriek. De vierde aflevering begint met de huwelijksverjaardag van opzichter Steve Robinson (Johnson) en zijn vrouw Sylvia (Parish). Die nacht krijgen ze het bezoek van een inbreker. Steve kan hem verjagen, maar tijdens hun onderzoek vindt de politie bewijzen die Steve meer in moeilijkheden brengt dan de dief. In deel vijf krijgt Macs secretaresse Trudy Graham (Sharp) het bericht dat haar vader onverwacht overleden is. De steeds onzichtbare kracht van de fabriek ondergaat een emotionele en psychische schok die zich in de ganse fabriek laat voelen. In het zesde en laatste deel verlaat de ontrouwe Katharine haar man. Ze wil het hard tegen hard spelen als Mac haar credit-cards blokkeert. Ze eist dat hij haar aandelen afkoopt, anders zal ze deze aanbieden aan zijn concurrent en dat zou het einde betekenen van Mackintosh Textiles. Knap opgebouwd ensemble-drama met steeds andere personages in de hoofdrollen. Het scenario van Paul Abbott flirt regelmatig met goedkope tranerigheid, maar hij slaagt er wonderwel in die gevaarlijke kaap te omzeilen. Delen 1 en 3 werden gerealiseerd door Strickland, 2 en 4 door Sax en 5 en 6 door Harding. Fotografie is van Peter Greenhalgh. Stereo.

I Married a Strange Person

1998 | Animatie, Komedie, Musical

Verenigde Staten 1998. Animatie van Bill Plympton.

Plympton geniet de reputatie als maker van tekenfilms voor volwassenen, die zich onderscheiden door een surrealistische stijl, die bij het belachelijke af is, maar gekenmerkt wordt door een gekruide humor. Ze bereiken snel de cultstatus. Deze avondvullende film is idioot en gaat over een pasgetrouwde man die door een ongeluk over bovennatuurlijke vermogens beschikt. Alles wat in zijn bizarre fantasie opwelt, wordt werkelijkheid. Dit leidt tot vreemde gedaanteverwisselingen, als hij de liefde bedrijft met zijn vrouw die bijgevolg met stomheid geslagen is. Uiteindelijk zit een machtige rijkaard onze held achterna om deze paranormale begaafdheden in zijn bezit te verkrijgen. Plympton tracteert de kijker op een aantal verrassende beelden: de vreemdste gedaanteveranderingen en stripachtige seks en dito geweld, soms heel wild, maar nooit gemeen of sadomasochistisch. De ouderwets klinkende muziek is geruststellend bedoeld, maar het zou ons verwonderen als ouders met hun kinderen zouden gaan kijken. Wie een goed verhaal verwacht of personages met duidelijke contouren, komt bedrogen uit. Het scenario is van regisseur Plympton. Het camerawerk is van John Donnelly. Met in de originele versie de stemmen van: Charis Michelsen, Tom Larson, Richard Spore, Toni Rossi, J.B. Adams, John Russo, Max Brandt, Ruth Ray, Chris Cooke and Etta Valeska. Ondanks onze kritiek meervoudig bekroond, maar dat zegt toch niet alles. Ook de leden van de jury komen tot merkwaardige oordelen.