Sophie Mandonnet

Editor

Sophie Mandonnet is editor.
Er zijn 4 films gevonden.

Fatima

2015 | Drama, Familiefilm

Frankrijk/Canada 2015. Drama van Philippe Faucon. Met o.a. Soria Zeroual, Zita Hanrot, Kenza Noah Aïche en Chawki Amari.

Fatima woont al sinds haar twintigste in Frankrijk, maar haar Frans is pover. Nu ze alleen is, met twee tienerdochters die uitvliegen en haar schoonmaakwerk op de gekste tijden, valt het leven haar zwaar. Intelligent, gevoelig sociaal drama over complexe moeder-dochterrelaties waarin schaamte allesbepalend lijkt te zijn. De onervaren Zeroual heeft een mooie titelrol als de vrouw die zich in Arabische gedichten probeert te uiten. Gebaseerd op de dichtbundel van Fatima Elayoubi. In eigen land onderscheiden met drie Césars, waaronder die voor beste film.

La désintégration

2011 | Drama

Frankrijk/België 2011. Drama van Philippe Faucon. Met o.a. Rashid Debbouze, Yassine Azzouz, Ymanol Perset en Mohamed Nachit.

Het leven van drie jonge mannen in een voorwijk van Lille verandert wanneer ze de tien jaar oudere Djamel leren kennen: hij is charismatisch, en heeft met de Koran in de hand op alles een antwoord. Geloofwaardig drama over de radicale bekering tot de islam van jongeren die weliswaar in Frankrijk zijn opgegroeid maar er niets te verliezen lijken te hebben. De prima cast bestaat uit niet-professionele acteurs die uitstekend uit de voeten kunnen met het script van de in 1958 in Marokko geboren regisseur Faucon.

Dans la vie

2007 | Drama, Komedie

Frankrijk 2007. Drama van Philippe Faucon. Met o.a. Ariane Jacquot, Zohra Mouffok en Sabrina Ben Abdallah.

In progressief arthousefilmland zijn religiebepaalde animositeiten zelden onoplosbaar. Gevolg: politiek correcte subsidiecinema over verbroedering tussen groepen die elkaars bloed wel kunnen drinken. Aanvankelijk lijkt ook deze luciferdoosjeskleine dramedy van de in 1958 in Marokko geboren Faucon daaronder te vallen. Faucon voert namelijk twee oudere dames op van diametraal tegengestelde religies. Joodse Esther (Jacquot) heeft permanent zorg nodig, maar iedere verpleegster loopt stuk op Esthers chronische pesthumeur. Totdat de oudere moslima Halima (Mouffok) ten tonele verschijnt en haar van repliek dient. Amusant gegeven wringt zich vanwege de doorleefde hoofdrolspeelsters bijna los van zijn beladen thema.

La trahison

2005 | Drama

Frankrijk/België 2005. Drama van Philippe Faucon. Met o.a. Vincent Martinez, Ahmed Berrhama, Cyril Troley en Patrick Descamps.

Een peloton militairen in het Algerije van 1960, een paar jaar voor de onafhankelijkheidsverklaring, bestaat uit soldaten van verschillende etnische achtergrond, Fransen maar ook Algerijnen. De laatsten worden geminacht door de Fransen en gehaat door hun landgenoten, die onafhankelijkheid nastreven. De commandant, de oorlogsmoede luitenant Roque, krijgt een verontrustend bericht: de Algerijnse leden van zijn team zouden verraders zijn, met het plan om alle Fransen te vermoorden. Is dat waar, of is het een list om tweedracht te zaaien? Intelligent oorlogsdrama van Faucon toont het brute geweld uit de nadagen van het Franse kolonialisme.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Sophie Mandonnet op televisie komt.

Reageer