Raimund Schelcher

Acteur

Raimund Schelcher is acteur.
Er zijn 5 films gevonden.

Schlösser und Katen

1957 | Drama

DDDE 1957. Drama van Kurt Maetzig. Met o.a. Raimund Schelcher, Erika Dunkelmann, Erwin Geschonnek, Harry Hindemith en Karla Runkehl.

Naar een scenario van de dichter Kuba (Kurt Barthel) is dit één van de meest interessante DEFA-produkties. Een meisje werkt zich op van arbeidster tot dierentuin-specialiste en staat haar stiefvader bij in haar geboortedorp met allerlei collectivisatie-problemen.

Lissy

1957 | Drama

DDDE 1957. Drama van Konrad Wolf. Met o.a. Sonja Sutter, Horst Drinda, Hans-Peter Minetti, Kurt Oligmüller en Gerhard Bienert.

Kinderen uit een socialistisch arbeidersmilieu worden in de crisisjaren lid van de SA. De een wordt vermoord, de ander besluit haar SA-echtgenoot in de steek te laten. Een indringende, sfeervolle, antifascistische film van Wolf met een boeiende rol van Sutter. Het scenario is van Alex Wedding, die het boek van F.C. Weiskopf bewerkte. Het camerawerk is van Werner Bergmann.

Gejagt bis zum Morgen

1957 | Drama

DDDE 1957. Drama van Joachim Hasler. Met o.a. Raimund Schelcher, Manja Behrens, Siegfried Schürenberg, Annemarie Hase en Friedrich Gnass.

Berlijn rond de eeuwwisseling. Het wel en vooral wee van een arbeidersgezin.

Leuchtfeuer

1954 | Drama

Zweden/DDDE 1954. Drama van Wolfgang Staudte. Met o.a. Leonhard Ritter, Horst Naumann, Jochen Thomas, Friedrich Gnaß en Hans Klering.

De bewoners van een eenzaam en verafgelegen eilandje in de Atlantische Oceaan bevinden zich in 1901 in een hachelijke situatie. De visserij waarvan ze leven, levert niets meer op en een accuut tekort aan voedsel ontstaat. Terwijl enkele bewoners de lange tocht ondernemen om op het vasteland hun schamele bezittingen tegen eten te ruilen, wordt de toestand op het eiland steeds nijpender.

Null Uhr 15, Zimmer 9

1950 | Mysterie

Duitsland 1950. Mysterie van Arthur Maria Rabenalt. Met o.a. Cornell Borchers, Raimund Schelcher, Maria Schanda, Walter Franck en Peter Pasetti.

Een bende vervalsers maakt in een hotelkamer plannen over de slag die ze gaan slaan. Ze proberen een vervelende toeschouwer door middel van een zender kwijt te raken en de schuld op de arme hotelemplyoé te schuiven. Volkomen onduidelijke en stroeve misdaadfilm uit het naoorlogse Duitsland.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Raimund Schelcher op televisie komt.

Reageer