Mozart

Componist

Mozart is componist.
Er zijn 2 films gevonden.

Je ne vois pas ce qu'on me trouve

1997 | Komedie, Familiefilm, Romantiek

Frankrijk 1997. Komedie van Christian Vincent. Met o.a. Jackie Berroyer, Karin Viard, Tara Römer, Estelle Larrivaz en Zinedine Soualem.

Na een afwezigheid van dertig jaar, waarin hij een succesvolle carri[KA2]ere als humorist heeft opgebouwd, keert Pierre Yves (Berroyer) terug naar het Noordfranse stadje Li[KA1]evin, waar hij een deel van zijn jeugd had doorgebracht. Het cultureel centrum heeft hem gevraagd om een hele nacht op te treden tijdens het plaatselijke Festival van de Lach als gangmaker, een attractie die beslist moet aanslaan omdat hij door de inwoners als `een van hen` beschouwd wordt. Pierre, die naar eigen zeggen zijn succes aan een misverstand te danken heeft, wordt hier geconfronteerd met een wereld waarvan hij totaal vervreemd is. Een heerlijke komedie over iemand die aanvankelijk mislukt, maar in het leven slaagt. De humor en de stijl zijn duidelijk be[KA3]invloed door Woody Allen, maar dan volledig aangepast aan de Franse smaak. Berroyer is ontwapenend in de hoofdrol. De film is echter heel erg Frans, waardoor betwijfeld moet worden of hij buiten zijn landsgrenzen (en taalgebied) wel begrepen wordt. Ondanks enkele storende stijlfouten is de rolprent beslist de moeite waard. Vincent schreef het scenario samen met Berroyer en Olivier Dazat. Het camerawerk is van Hélène Louvart. Dolby Stereo.

Papierove Hlavy

1995 | Documentaire, Historische film

Duitsland/Frankrijk/Slowakije/Tsjechië 1995. Documentaire van Dušan Hanák en Dusan Hanak.

Voor Slowakije een van de belangrijkere films uit de jaren 1990, gerealiseerd door een van de interessantste persoonlijkheden van de nieuwe Slowaakse cinema. Tussen WO II en de Fluwelen Revolutie beleefden Tsjechen en Slowaken decennia van angst, onderdrukking en schending van mensenrechten. Deze ambitieuze documentaire, waarin Hanák sinds 1989 al zijn energie stak, tekent en analyseert de diverse mechanismen en facetten van een ideologie die tegelijk met de Sovjet-Unie ineenstortte, in 1989, net op het ogenblik waarop de drang naar vrijheid van Tsjechen en Slowaken onweerstaanbaar oplaaide. Hanák legde gebeurtenissen op film vast, registreerde ooggetuigen-verslagen en archiefmateriaal dat nooit eerder te zien was en levert kleurrijke en levendige film af die bijblijft, al is het maar door de komische alomtegenwoordigheid van uitdrukkingsloze gezichten van vroegere apparatjsiks.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Mozart op televisie komt.

Reageer