Alberto de Mendoza is acteur.
Er zijn 30 films gevonden.

Tapas

2005 | Komedie, Drama

Spanje/Argentinië/Mexico 2005. Komedie van José Corbacho en Juan Cruz. Met o.a. Ángel de Andrés López, María Galiana, Elvira Mínguez, Rubén Ochandiano en Alberto de Mendoza.

In een tapas-bar in Barcelona raken de levens van een aantal buurtbewoners op een losse manier met elkaar verweven. De eigenaar is verlaten door zijn vrouw en probeert nu te wennen aan zijn nieuwe, Chinese kok. Een vakkenvuller begint een affaire met een oudere vrouw. En een bejaard echtpaar worstelt met de kosten van hun medische zorg. Gelukkig hebben de makers niet al te veel pretenties, maar hun luchtige verhaallijntjes hebben ook te weinig om het lijf om werkelijk te boeien.

The feared hell

1980 |

Argentinië 1980. Raul de la Torre. Met o.a. Arturo García Buhr, Alberto de Mendoza en Graciela Borges.

In een tapas-bar in Barcelona raken de levens van een aantal buurtbewoners op een losse manier met elkaar verweven. De eigenaar is verlaten door zijn vrouw en probeert nu te wennen aan zijn nieuwe, Chinese kok. Een vakkenvuller begint een affaire met een oudere vrouw. En een bejaard echtpaar worstelt met de kosten van hun medische zorg. Gelukkig hebben de makers niet al te veel pretenties, maar hun luchtige verhaallijntjes hebben ook te weinig om het lijf om werkelijk te boeien.

Venus de fuego

1978 | Misdaad, Erotiek

Spanje 1978. Misdaad van Germán Lorente. Met o.a. Taida Urruzola, Simón Andreu, Alberto de Mendoza en Manuel Tejada.

Een meisje, dat door haar vader verkracht is, gaat zich in een klooster vestigen. Later wordt ze een cabaret artieste die gespecialiseerd is in erotische nummers. Een thriller die in het teken staat van de seks-cinema en prat gaat op de opwindende verschijning van de hoofdrolspeelster.

Strip-Tease

1976 | Drama, Erotiek

Spanje 1976. Drama van Germán Lorente en German Lorente. Met o.a. Terence Stamp, Corinne Clery, Fernando Rey, Pilar Velázquez en Verónica Miriel.

Een regisseur in crisis: zijn zondige minnares en haar vader besluiten een actrice in retraite, die ooit stripteaseuse was, te onderwerpen en te vernederen. Een hoogdravend erotisch melodrama met veel effectbejag, dat slechts met grote inspanning door de acteurs gered wordt.

Zorrita Martinez

1975 | Drama, Erotiek

Spanje 1975. Drama van Vicente Escrivá en Vicente Escriva. Met o.a. Nadiuska, José Luis Lopéz Vázquez, Alberto de Mendoza, Manuel Zarzo en Monolo Zarzo.

Een Venezolaanse koorzangeres voelt zich verplicht te trouwen met een buikspreker die reeds vier hartinfarcten heeft gehad. Een pseudo-erotisch melodrama van geen enkele betekenis.

Ultimo deseo

1975 | Sciencefiction, Horror

Spanje 1975. Sciencefiction van Leon Klimowsky. Met o.a. Nadiuska, Alberto de Mendoza, Paul Naschy, Teresa Gimpera en Maria Perschy.

Als gevolg van een atoomramp wordt de mensheid blind behalve een kleine groep mensen, wier huis aangevallen wordt door de blinden. Een middelmatige maar schilderachtige en geestige film, die elementen in zich draagt uit onderling zo verschillende films als THE DAY OF THE TRIFFIDS, SALO en THE NIGHT OF THE LIVING DEAD.

El Erotismo y la informática

1975 | Komedie, Erotiek

Spanje 1975. Komedie van Fernando Merino. Met o.a. Alberto de Mendoza, Agata Lys, Emilio Laguna en Marisa Porcel.

Een manager programmeert zijn erotische leven op een computer. Onuitstaanbaar knoeiwerk, tevens het plagiaat van een voorgaande Spaanse film: ESTUDIO AMUEBLADO 2P.

Una abuelita de antes de la guerra

1974 |

Spanje 1974. Vincente Escrivá. Met o.a. Alberto de Mendoza, Isabel Garces en Helga Liné.

Een manager programmeert zijn erotische leven op een computer. Onuitstaanbaar knoeiwerk, tevens het plagiaat van een voorgaande Spaanse film: ESTUDIO AMUEBLADO 2P.

La Chica de via Condotti

1973 | Misdaad

Italië 1973. Misdaad van German Lorente. Met o.a. Frederick Stafford, Michel Constantin, Femi Benussi en Alberto de Mendoza.

Doorsnee misdaadfilm met Stafford in de nadagen van zijn carri[KA2]ere (die almaar niet van de grond kwam). Video-titel: SPECIALE MOORDENAARS, een titel die meer belooft dan dat ze waar maakt.

Horror Express

1972 | Horror, Sciencefiction

Verenigd Koninkrijk/Spanje 1972. Horror van Eugenio Martín. Met o.a. Christopher Lee, Telly Savalas, Peter Cushing en Alberto de Mendoza.

Professor Caxton (Christopher Lee) vindt tijdens opgravingen in China een bevroren wezen. Hij vervoert het richting Londen op de Trans-Siberië Expres, maar tijdens de reis raakt het fossiel vermist en duiken er zombies op. Zelfs Caxtons rivaal dokter Wells (Peter Cushing) moet eraan te pas komen om deze toestand ten goede te keren. Horror express, geregisseerd door Spanjaard Martín en in het Spaans Pánico en el Transiberiano genoemd, is deels sf, deels horror en deels humor, met Agatha Christie nooit uit het zicht. In handen van Martín en horrorfavorieten Lee en Cushing is het materiaal wonderbaarlijk spannend, intrigerend en amsuant geworden. Een extraatje is Telly Savalas, die hier een Kozak speelt, voordat hij Kojak werd.

La Perversa señora Ward

1971 | Misdaad, Erotiek

Spanje/Italië 1971. Misdaad van Sergio Martino. Met o.a. Edwige Fenech, George Hilton, Alberto de Mendoza, Ivan Rassimov en Manuel Gil.

Een knappe vrouw heeft wrede nachtmerries waarin zij doodsangsten uitstaat. Deze film is minstens zo slecht als de thrillers van Dario Argento, waarvan hij een van de vele imitaties is. Ook bekend als LO STRANO VIZIO DELLA SIGNORA WARD.

De profesión sus labores

1970 | Komedie

Spanje 1970. Komedie van Javier Aguirre. Met o.a. Laura Valenzuela, Alberto de Mendoza, Mónica Randall en Fernando Fernán-Gómez.

Het alledaagse leven van twee echtparen die onderling veel verschillen. Een even domme als moralistische komedie.

A Bullet For Sandoval

1970 |

1970. Julio Buchs. Met o.a. Leo Anchoriz, Gustavo Rojo, Alberto de Mendoza, George Hilton en Ernest Borgnine.

Het alledaagse leven van twee echtparen die onderling veel verschillen. Een even domme als moralistische komedie.

Una sull'altra

1969 | Misdaad

Frankrijk/Spanje/Italië 1969. Misdaad van Lucio Fulci. Met o.a. Jean Sorel, Marisa Mell, Alsa Martinelli, John Ireland en Faith Domergue.

Het hoofd van een chique privé-kliniek wordt verdacht van moord op zijn echtgenote op wie een hoge levensverzekering is afgesloten. In werkelijkheid is ze verdwenen. Ze heeft met de broer van de chirurg een komplot bedacht, maar niemand gelooft diens verhaal. Moord uit jaloezie door de verstoten minnaar brengt de waarheid aan het licht net voordat de chirurg geëxecuteerd zou worden. Een onwaarschijnlijk verhaal dat nog onoverzichtelijker wordt gemaakt door de kwasi-Amerikaanse situering. Het verwaarloost suspense voor het tonen van de aantrekkelijke rolbezetting in meer of minder pikante situaties. Nieuwsgierigheid hoe alle complicaties tot een einde kunnen komen houdt de aandacht ook vast. USA/GB-titel: ONE ON TOP OF THE OTHER.

Tierra de gigantes

1969 | Western

Spanje/Italië 1969. Western van Ferdinando Baldi. Met o.a. Leonard Mann, Luciana Paluzzi, Alberto de Mendoza en Pilar Velázquez.

De zoon van een knappe grondbezitster pleegt een misdaad. Een weinig succesvolle maar interessante Europese western met tragische en eposachtige pretenties.

Las Secretarias

1969 | Komedie

Spanje 1969. Komedie van Pedro Lazaga. Met o.a. Sonia Bruno, Teresa Gimpera, La Polaca, Mary Francis en Alberto de Mendoza.

De liefdesavonturen van drie secretaresses die met elkaar bevriend zijn. Een schijnheilige en achterlijke film.

María y la otra

1967 | Komedie

Spanje/Argentinië 1967. Komedie van Fernando Ayala. Met o.a. Conchita Velasco, Vicente Parra, Analía Gadé en Alberto de Mendoza.

In hetzelfde pension worden een naïeve huisvrouw en een ondeugende cabaretzangeres met elkaar verwisseld. Een absoluut onbetekenend blijspel.

Los Guardiamarinas

1966 | Drama

Spanje 1966. Drama van Pedro Lazaga. Met o.a. Alberto de Mendoza, Julia Gutiérrez Caba, José Luis Lopéz Vázquez, José Rubio en Alfredo Landa.

Het dagelijks leven van drie leerlingen van de Zeevaartschool. Een rampzalig propagandistisch knoeiwerk.

L' Homme de Marrakech

1966 | Avonturenfilm, Misdaad

Italië/Spanje/Frankrijk 1966. Avonturenfilm van Jacques Deray. Met o.a. George Hamilton, Claudine Auger, Daniel Ivernel, Alberto de Mendoza en Tiberio Murgia.

De directeur van een goudmijn in Marokko beraamt zelf een overval op een goudtransport. De man die het goud probeert terug te winnen ontdekt het komplot, wordt bedrogen door een medeplichtige en krijgt gangsters en politie op zijn dak. Het slordig uitgewerkte scenario diende als vehikel voor de held uit VIVA MARIA en de heldin uit THUNDERBALL, die deze eer niet waard blijken. De vaart van de regie en de toeristische opnamen van Marokko en Spanje bieden onvoldoende compensatie.

Chantaje a un torero

1966 | Misdaad

Spanje 1966. Misdaad van Rafael Gil. Met o.a. El Cordobés, Alberto de Mendoza, Manolo Morán en María Andersen.

Een aspirant-stierenvechter raakt betrokken bij de moord op een buitenlandse vrouw. Een mislukte poging tot bioscoop- exploitatie van de populariteit van de fabelachtige stierenvechter 'El Cordobés'.

Secuestro en la ciudad

1965 | Komedie

Spanje 1965. Komedie van Luis María Delgado. Met o.a. Alberto de Mendoza, Mónica, Jose Marco Davó en Alberto Dalbes.

Een man ontvoert een vierjarig meisje. Een onuitstaanbare smartlap van een regisseur die echter niet gespeend is van talent.

Armas para el caribe

1965 |

Italië/Frankrijk/Spanje 1965. Claude Sautet. Met o.a. Alberto de Mendoza, Sylva Koscina en Lino Ventura.

Een man ontvoert een vierjarig meisje. Een onuitstaanbare smartlap van een regisseur die echter niet gespeend is van talent.

Un Tiro por la espalda

1964 | Misdaad

Spanje 1964. Misdaad van Antonio Román. Met o.a. Ivonne Bastien, Alberto de Mendoza, Manuel Arbó en Gerard Tichy.

Een vrouw slaat op de vlucht voor de mysterieuze mensen die haar willen vermoorden. Dom en alledaags.

Una Chica casi formal

1963 | Komedie, Romantiek

Spanje/Duitsland 1963. Komedie van Ladislao Vajda. Met o.a. Liselotte Pulver, Alberto de Mendoza, Martin Held, Manolo Morán en Gila.

Tijdens een zakenreis naar Spanje ontstaat een romance tussen een Duitse industrieel en zijn secretaresse. Een zeer vulgaire liefdeskomedie, hoewel de regie en het spel soms trefzeker uitvallen.

Tú y yo somos tres

1962 |

Spanje 1962. Rafael Gil. Met o.a. José Rubio, Alberto de Mendoza en Analía Gadé.

Tijdens een zakenreis naar Spanje ontstaat een romance tussen een Duitse industrieel en zijn secretaresse. Een zeer vulgaire liefdeskomedie, hoewel de regie en het spel soms trefzeker uitvallen.

Tu y yo somos tres

1962 | Komedie

Spanje 1962. Komedie van Rafael Gil. Met o.a. Analía Gadé, Alberto de Mendoza, José Rubio en Katia Loritz.

Een vrouw wordt verliefd op een man die een tweelingbroer heeft. Een uitgesproken slechte film.

Que seas felíz!

1956 | Drama, Misdaad

Mexico 1956. Drama van Julián Soler. Met o.a. Rosita Quintana, Miguel Aceves Mejía, Alberto de Mendoza en Lucho Gatica.

Eenmaal getrouwd met een gewetenloze gokker raakt een beroemd zangeres in allerlei verwikkelingen verzeild. Verdient vermelding als [KA1]e[KA1]en van de absolute dieptepunten uit de Geschiedenis van de Film (en dat is heel wat)

La Dulce enemiga

1956 | Komedie

Mexico 1956. Komedie van Tito Davison. Met o.a. Silvia Pinal, Joaquín Cordero, Alberto de Mendoza en Carlos Riquelme.

Twee geesten maken gebruik van Allerzielen om uit hun graf te komen en elkaar hun levensverhaal te vertellen. Reeds in 1936 maakte Max Ophüls een versie van LA TENDRE ENNEMIE, veel verdienstelijker dan deze enigszins krachteloze film, ondanks de immer aantrekkelijke Silvia Pinal.

La Adúltera

1956 | Drama

Mexico 1956. Drama van Tulio Demicheli. Met o.a. Silvia Pinal, Ana Luisa Peluffo, Alberto de Mendoza en Víctor Junco.

Cecilia ontdekt dat haar nichtje Irene een buitenechtelijke relatie heeft; ze probeert haar daarmee te chanteren. Aanstellerig en platvloers.

Los guardiamarinas

1866 |

Spanje 1866. Pedro Lazaga. Met o.a. Julia Gutierrez Caba en Alberto de Mendoza.

Cecilia ontdekt dat haar nichtje Irene een buitenechtelijke relatie heeft; ze probeert haar daarmee te chanteren. Aanstellerig en platvloers.