Antonio Climati

Regisseur, Cameraman

Antonio Climati is regisseur en cameraman.
Er zijn 4 films gevonden.

Paradiso infernale

1988 | Avonturenfilm

Italië 1988. Avonturenfilm van Antonio Climati. Met o.a. Marco Merlo, Fabrizio Merlo, Stephanie Vazenx en Pier Maria Federici.

Drie jonge mannen hebben dezelfde zin voor avontuur. De leraar van een van hen verdwijnt bij een expeditie in het oerwoud van Zuid-Amerika. Een vrouw die bevriend is met de mannen maakte ook deel uit van de expeditie en verzekert hen dat de leraar nog leeft. Ze ondernemen een gevaarlijke tocht en vinden de leraar. Hij woont bij vredelievende, primitieve stammen, bedreigd door wrede avonturiers die hun diamantmijnen willen inpikken. Zeer slecht geacteerd.

Natura contro

1988 | Avonturenfilm

Italië 1988. Avonturenfilm van Antonio Climati. Met o.a. Marco Merlo, Fabrizio Merlo, May Deseligny en Pio M. Federici.

Vier personen gaan op expeditie in het Amazone-gebied, op zoek naar de wetenschapper Kurtz, zoals in de novelle Heart of Darkness van Joseph Conrad. Een van hen is een journalist op zoek naar een goed verhaal en de andere drie doen het voor het avontuur. De wrede tropische jungle van de Amazone staat geen eenvoudige boswandeling toe en dus moeten ze het opnemen tegen de krachten van de natuur. Prachtig opgenomen, maar het verhaal kent zwakke plekken en het acteren houdt niet over.

Ingrid

1984 | Documentaire, Biografie

Verenigde Staten 1984. Documentaire van Gene Feldman. Met o.a. Liv Ullmann, Colleen Dewhurst, José Ferrer, Greta Danielsson en Bengt Forslund.

Een gedetailleerde biografie van Ingrid Bergman (1915-1982), waarin gebruik gemaakt wordt van privé-films om haar jeugdjaren op te roepen. Haar carrière volgen we vanaf haar prille debuut in 1934, over haar verovering van Hollywood, tot ze in ongenade viel toen ze een relatie begon met Roberto Rossellini. Er volgde een ware haatcampagne, maar toen ze in 1956 terugkeerde naar Hollywood beleefde ze opnieuw triomfen. Het geheel wordt geïllustreerd met fragmenten uit haar succesfilms, zoals CASABLANCA, GASLIGHT, THE BELLS OF ST. MARY'S, JOAN OF ARC, haar Italiaanse periode, ANASTASIA, INN OF THE SIXTH HAPPINESS, CACTUS FLOWER, HERFSTSONATE en haar laatste triomf als Golda Meir in A WOMAN CALLED GOLDA. Mensen die met haar gewerkt hebben vertellen over hun ervaring. Het is allemaal erg oppervlakkig en in hun scenario vertellen Feldman en Suzette Winter niets dat de fans nog niet weten. Barbara Glazer monteerde alles tot een vlot geheel. Nieuw beeldmateriaal is van Antonio Climati, Tony Forsberg, Lee Kenower en Terry Maher.

A Savage Man... A Savage Beast

1969 | Documentaire

Italië 1969. Documentaire van Antonio Climati en Mario Morra. Met o.a. Giancarlo Lari, Brandino Rangoui, Mario Garriba, Emilio Bestetti en Velvin Bridel.

Geënt op de formule van Mondo Cane handelt deze film over wreedheid in de natuur. Ook in de relatie tussen mens en dier komt dit dikwijls duidelijk naar voren, zoals tussen jager en gejaagde. Gefilmd over de gehele wereld van Noord- en Zuid-Amerika, Australia, Afrika, Azië tot Europa, hebben de makers zich ingespannen de film het predikaat van fatsoenlijk en wetenschappelijk mee te geven door lokale overheden hun medewerking te laten verlenen en zich te laten adviseren door specialisten, maar het resultaat blijft toch enigszins dubieus en is toch wel heel sterk op de sensatiezucht van de kijker gericht, die als hij zich niet kan inhouden om dit te consumeren een morbide inslag moet hebben en in zijn hart een hekel aan dieren. Ingesproken in het Engels met een Italiaans accent door niemand minder dan Alberto Moravia.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Antonio Climati op televisie komt.

Reageer