Lee Whitlock

Acteur

Lee Whitlock is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Shopping

1994 | Misdaad, Actiefilm, Drama

Verenigd Koninkrijk 1994. Misdaad van Paul W.S. Anderson. Met o.a. Sadie Frost, Judie Law, Sean Pertwee, Sean Bean en Marianne Faithfull.

Een vervallen industriƫle stad in de nabije toekomst. Een negentien-jarige jongeman, die juist drie maanden gevangenis heeft opgeknapt, zet zich af tegen een maatschappij die geen perspectieven te bieden heeft. Met enkele vrienden leeft hij in een wereldje van misdaad, drugs en rockmuziek. Ze pikken sportwagens, rijden winkelruiten aan diggelen, jatten wat ze kunnen en maken zich uit het stof voordat de politie arriveert. Plotseling duikt er concurrentie op. Een nihilistische misdaadfilm die een radeloze en hopeloze jeugd voor het voetlicht haalt. Ordeverstoring en burgerlijke ongehoorzaamheid is het enige wat hen nog overblijft. Bepaald niet optimistisch, vertolkt door een reeks jonge acteurs, met cameo-rolletjes van Bean en Faithfull. Anderson schreef zelf het scenario en achter de camera stond Tony Imi.

The Best Years Of Your Life

1986 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1986. Drama van Adrian Shergold. Met o.a. Lee Whitlock, Steve Fletcher en Alan Ford.

Het diep tragische verhaal over een sportieve jongeman die op zijn zeventiende aan een ongeneeslijke ruggemergkanker blijkt te lijden. Terwijl hij zich in zijn lot geschikt heeft, hebben zijn vader en oudere broer er zo`n moeite mee dat er wrevel ontstaat met als gevolg een verwijdering. Om alle brokken bij elkaar te lijmen organiseert de vader een reunie in Spanje in de finale van de film. De cynische exploitation-trekjes doen de kijker op het puntje van de stoel belanden, omdat de auteur (die zelf aan kanker lijdt) het tot op de laatste seconde in het ongewisse laat of de bijeenkomst nog wel zin zal hebben.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Lee Whitlock op televisie komt.

Reageer