Ricardo Della Rosa

Cameraman

Ricardo Della Rosa is cameraman.
Er zijn 4 films gevonden.

Rio, I Love You

2014 | Komedie, Drama, Fantasy, Romantiek

Brazilië/Verenigde Staten 2014. Komedie van Guillermo Arriaga, Stephan Elliott, Im Sang-soo, Nadine Labaki en Fernando Meirelles. Met o.a. Basil Hoffman, Emily Mortimer, Rodrigo Santoro, Nadine Labaki en Harvey Keitel.

Alex Cross

2012 | Actiefilm, Mysterie, Misdaad

Verenigde Staten 2012. Actiefilm van Rob Cohen. Met o.a. Tyler Perry, Rachel Nichols, Matthew Fox, Giancarlo Esposito en Jean Reno.

Actiefilm van Rob Cohen over politieman die ver moet gaan om seriemoordenaar te pakken te krijgen.

Casa de areia

2005 | Drama

Brazilië 2005. Drama van Andrucha Waddington. Met o.a. Fernanda Torres, Fernanda Montenegro, Ruy Guerra en Enrique Díaz.

Drama met ingebouwde zandloper van epische proporties. Waddington en scenariste Elena Soarez vertellen hoe, van 1910-1969, drie generaties vrouwen overleven in de desolate duinwoestenij van Maranhão in Noord-Brazilië. De ontzagwekkende coulisse contrasteert én versmelt met het familiedrama en het verstrijken van de decennia. Een maansverduistering, het vijandige klimaat, het alomtegenwoordige zand als perpetuum mobile: in dit 'huis' is de mens nietig. Fantastische widescreenfotografie van Ricardo Della Rosa. Actrices Montenegro en Torres, in het echte leven moeder en dochter, spelen hun (drie)dubbelrollen met overgave.

Olga

2004 | Biografie, Drama

Brazilië 2004. Biografie van Jayme Monjardim. Met o.a. Camila Morgado, Caco Ciocler en José Dumont.

Ambitieus biografisch drama over de joodse Olga Benário Prestes (1908-1942), een Duitse voorvechtster van de communistische zaak die na allerhande politieke omzwervingen in 1936 door Brazilië werd uitgeleverd aan de nazi's. In de film ligt de nadruk op haar relatie met de Braziliaanse communistenleider Prestes (Ciocler) en deels op haar tijd in diverse Duitse concentratiekampen. Gebaseerd op het boek van Fernando Morais. Olga is een heldin in de canon van het communisme en dit werk doet haar alle eer aan.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Ricardo Della Rosa op televisie komt.

Reageer