Patrick J. Palmer (1935): scenario en productie.
Er zijn 12 films gevonden.

Blade II

2002 | Horror, Thriller, Actiefilm

Verenigde Staten​/​​Duitsland 2002. Horror van Guillermo del Toro. Met o.a. Wesley Snipes, Kris Kristofferson, Ron Perlman, Luke Goss en Thomas Kretschmann.

In 1998 maakte Wesley Snipes in de gedenkwaardige opening van de eerste Blade-film korte metten met een tot de nok toe gevulde nachtclub met bloedzuigers. Ongetwijfeld een van de sterkste openingsscènes in het genre. Blade II moest knallen om de bombarie van 1998 te overtreffen. En dat is niet gelukt. Blade (de 39-jarige Snipes) moet het opnemen tegen vampiermutanten, zogenoemde Reapers, die op een bijzonder angstaanjagende manier aan hun kostje komen in een doorgestileerd decor van gotisch verval en duistere decadentie. Een bijna twee uur durende aaneenschakeling van obligate knokscènes zonder climax. Een bloedfestijn voor liefhebbers van een bloedfestijn.

The Shrink Is In

2001 | Romantiek, Komedie

Verenigde Staten 2001. Romantiek van Richard Benjamin. Met o.a. David Arquette, David James Elliott, Carol Kane, Kimberley Davies en Viola Davis.

Claustro- en agorafobie zijn geen handige eigenschappen voor een schrijfster van reisverhalen, zo ondervindt Samantha Crumb (Cox). Dus zet zij zich in de sofa van een psychiatrice. Als die een instorting krijgt, ziet Samantha een kans. Zij doet zich voor als de hulpverleenster en krijgt zo toegang tot hart en geest van de buurman (Elliott) op wie ze verliefd is. De meegaande Henry (Arquette) is verliefd op Samantha en kan misschien haar redding betekenen. Het is duidelijk waar dit alles op uitdraait, maar er zitten een paar onvervalst komische momenten in de film, en Cox en Arquette -getrouwd in het echte leven- klikken goed.

The Rage: Carrie 2

1999 | Horror

Verenigde Staten 1999. Horror van Katt Shea. Met o.a. Amy Irving, Emily Bergl, Jason London, Dylan Bruno en J. Smith-Cameron.

Vervolg op de cultklassieker Carie uit 1976. Rachel een tiener die zich niet bewust is van haar paranormale gaven. Sue Snell, enig overlevende van het highschool incident twintig jaar daarvoor en gespeeld door dezelfde actrice, neemt haar in bescherming. De film volgt verder hetzelfde stramien als zijn illustere voorganger.

Iron Will

1994 | Sportfilm, Historische film, Familiefilm, Avonturenfilm

Verenigde Staten 1994. Sportfilm van Charles Haid. Met o.a. Mackenzie Astin, Kevin Spacey, August Schellenberg, David Ogden Stiers en Brian Cox.

Van dit kinderavontuur-op-recept gaat, hoewel gebaseerd op feiten, geen echte inspiratie uit. Speelt in 1917, en beschrijft een onvermoeibare tiener die zich spontaan opgeeft voor de kampioenschappen hondenslee-racen, die zich zowel in de V.S. als Canada afspelen. Wie zich niet stoort aan veel clich[KA1]e`s, rest een geloofwaardige beschrijving van de keiharde ontberingen van deze winterse sport, plus een wat achterhaald subthema rond media-ethiek. Acteur Haid (van de tv-serie Hill Street Blues) maakte zijn debuut als filmregisseur. Het script waarmee hij werkte, werd voor de eerste keer in 1971 geschreven. Scenario van John Michael Hayes, Djordje Milicevic en Jeff Arch. Camerawerk van William Wages.

Don Juan DeMarco

1994 | Komedie, Romantiek, Avonturenfilm, Drama

Verenigde Staten 1994. Komedie van Jeremy Leven. Met o.a. Marlon Brando, Johnny Depp, Faye Dunaway, Géraldine Pailhas en Bob Dishy.

Don Juan DeMarco is meer dan een lichtvoetige komedie, want vooral een komische krachtmeting tussen Marlon Brando en Johnny Depp: de inmiddels zwaarlijvige rebel uit de jaren vijftig versus het elegante filmidool van de jaren negentig. Het is prachtig om te zien hoe de bijna gepensioneerde psychiater (Brando) erin slaagt om de suïcidale jongeman (Depp) van een noodlottige sprong te weerhouden. Zijn patiënt - die zich uitgeeft als Don Juan DeMarco - mag vervolgens tien dagen lang zonder medicatie z'n gestoorde 'levensgeschiedenis' vertellen. Faye Dunaway is uitstekend als de vrouw van de psychiater.

Paradise

1991 | Familiefilm, Drama, Komedie

Verenigde Staten 1991. Familiefilm van Mary Agnes Donoghue en Stuart Gillard. Met o.a. Melanie Griffith, Don Johnson, Elijah Wood, Thora Birch en Sheila McCarthy.

In dit pastoraal drama wordt de tien-jarige Willard Young (Wood) door zijn hoogzwangere moeder (Gordon) naar het rustieke dorpje Paradise gestuurd voor vakantie bij het bevriende echtpaar Reed (Johnson en Griffith), die aardig wat problemen met elkaar hebben en de dood van hun zoontje nog steeds niet verwerkt hebben. Gelukkig voor Willard is er het vrolijke buurmeisje Billie (Birch). Deze sentimentele regiedebuutfilm van scenariste- schrijfter Donoghue is eigenlijk een remake van Jean-Loup Hubert's LE GRAND CHEMIN uit 1987.

Mermaids

1990 | Komedie, Romantiek, Drama

Verenigde Staten 1990. Komedie van Richard Benjamin. Met o.a. Cher, Bob Hoskins, Winona Ryder, Michael Schoeffling en Christina Ricci.

De ongetrouwde Mrs. Flax heeft weer eens genoeg van de mannen in haar omgeving en verkast ­samen met haar tienerdochter Charlotte en de jongste spruit Kate naar hun zoveelste nieuwe woonplaats Eastport, Massachusetts. Daar staat al een nieuwe vlam klaar: de gezette winkelier Landsky die precies weet wat Mrs. Flax van node heeft. Onwaarschijnlijke komedie van ex-acteur Benjamin (zijn zevende speelfilm) herinnert aan de lieve en zoetsappige komedies van het midden van de jaren 60, en is vooral door het wulpse acteren van Cher en de aandoenlijke rol van Ryder het bekijken waard.

Moonstruck

1987 | Komedie, Romantiek

Verenigde Staten 1987. Komedie van Norman Jewison. Met o.a. Cher, Nicolas Cage, Vincent Gardenia, Olympia Dukakis en Danny Aiello.

Italianen in de VS zijn luidruchtig, extravert en gepassioneerd, zo luidt het cliché, en wie Moonstruck bekijkt ziet deze vooroordelen bevestigd. Loretta (Cher) is een vrouw van achter in de dertig. Ze is verloofd met Johnny (Danny Aielllo), niet uit liefde, maar 'omdat het wel weer eens tijd is'. Maar als Johnny naar Sicilië afreist om zijn zieke moeder te bezoeken valt Loretta als een blok voor zijn broer Ronny (Cage). Haar moeder (Dukakis) tobt met een overspelige echtgenoot maar heeft zelf ook sjans. Het komt allemaal door de maan, in deze zéér romantische komedie van Norman Jewison, die Cher, Dukakis en scenarist John Patrick Shanley een Oscar bezorgde.

Children of a Lesser God

1986 | Drama

Verenigde Staten 1986. Drama van Randa Haines. Met o.a. William Hurt, Marlee Matlin, Piper Laurie, Philip Bosco en Alison Gomof.

Nieuwe leraar (Hurt) op een school voor doven wordt verliefd op de dove conciërge, een duidelijk intelligente jonge vrouw, die zich volledig van alles en iedereen heeft afgesloten. Hurt is hartverwarmend, de écht dove Matlin zeer overtuigend. Ze kreeg een Oscar voor haar rol. Een roerende, ongewone liefdesgeschiedenis. Gebaseerd op het toneelstuk van Mark Medoff, hoewel de scherpe kantjes er wat afgeslepen zijn. Hij schreef samen met Hesper Anderson het scenario. Een imponerende film van Haines, hier in zijn debuut. Opgenomen in New Brunswick. Verraadt zijn toneelafkomst hier en daar wel.

The Dogs of War

1980 | Avonturenfilm, Oorlogsfilm, Actiefilm

Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten 1980. Avonturenfilm van John Irvin. Met o.a. Christopher Walken, Tom Berenger, Colin Blakely, Hugh Millais en Paul Freeman.

Huurling Walken wordt door een Britse zakenman ingeschakeld om uit te zoeken of een Westafrikaans dictatoriaal regime stabiel genoeg is om investeringen te wagen. Hij merkt meteen dat geweld en corruptie aan de orde van de dag zijn. Hij belandt in de cel en ondervindt de terreur aan den lijve. Later steunt hij de rebellen om de regering omver te werpen. Clichématige oorlogsfilm die het van de brutale sensatie moet hebben. Idi Amin stond onmiskenbaar model voor de president in kwestie. Het scenario van Gary De Vore en George Malko, onttrokken aan de bestseller van Frederick Forsyth, bevat veel actie, maar weinig verrassingen. De vertolking is middelmatig, maar het camerawerk van veteraan Jack Cardiff is schitterend. In Amerika ingekort tot 102m. Gedraaid in Panavision.

...And Justice for All

1979 | Drama, Thriller

Verenigde Staten 1979. Drama van Norman Jewison. Met o.a. Al Pacino, Jack Warden, John Forsythe, Lee Strasberg en Jeffrey Tambor.

De jonge, idealistische advocaat Pacino krijgt het regelmatig aan de stok met de conservatieve rechter Forsythe, die in de verdachten steeds het uitschot ziet van de maatschappij. Tot de rechter zelf op het beklaagdenbankje komt wegens verkrachting van een jong meisje. Forsythe raakt in paniek en vraagt Pacino hem te verdedigen. Aanvankelijk weigert hij, maar dan bedenkt hij zich en stelt zijn voorwaarden. Bedoeld als een satire op de corruptie binnen het Amerikaanse rechtssysteem ontspoort de film echter tot een chaotisch, hysterisch, en sentimenteel gerechtsdrama. Uitstekende prestaties van Pacino en Forsythe redden de film van de ondergang, wat zeker niet te danken is aan het slordige scenario van Valerie Curtin en Barry Levinson. Verzorgde fotografie van Frank Holgate.

Billy Two Hats

1974 | Avonturenfilm, Western

Verenigde Staten 1974. Avonturenfilm van Ted Kotcheff. Met o.a. Gregory Peck, Desi Arnaz Jr., Jack Warden, Sian Barbara Allen en David Huddleston.

Dean (Peck) is een oudere Schot, wiens pad kruist met dat van een jonge halfbloed die de politie op z'n hielen heeft, vanwege een bankroof. Er ontstaat tussen hen een ongewone vriendschap als ze allebei het hazepad moeten kiezen. Pecks spel is de moeite waard. Deze avontuurlijke western werd opgenomen in Israel. Scenario van Alan Sharp. Camerawerk van Brian West. Later hertiteld: THE LADY AND THE OUTLAW.