Emanuele Carucci Viterbi

Acteur

Emanuele Carucci Viterbi is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Excellent Cadavers

1999 | Drama, Misdaad

Verenigde Staten/Italië 1999. Drama van Ricky Tognazzi. Met o.a. Chazz Palminteri, F. Murray Abraham, Anna Galiena, Andy Luotto en Lina Sastri.

In mei 1992 werd de wereld opgeschrikt door de moord op de openbare aanklager Giovanni Falcone (Palminteri) en zijn collega Paolo Borsellino (Luotto), die zich als rechters sterk hadden gemaakt om de Siciliaanse maffia de kop in te drukken. Bij een bezoek aan Palermo werden deze twee, die inmiddels op het ministerie van justitie in Rome werkten, opgeblazen toen ze in een witte Fiat Croma onder begeleiding over een autosnelweg reden. De film die op authentieke locaties is gedraaid - zijn sterkste punt - gaat over het leven van Falcone, die trouwde met Francesca (Galiena), een collega. We zien hoe hij opklimt van fraudebestrijder tot kruisridder tegen de maffia als zijn mentor wordt vermoord. Falcone krijgt onverwacht succes als Tommaso Buscetta (Abraham) in Brazilië gepakt wordt en naar Italië wordt uitgeleverd. In ruil voor bescherming aan de familie Buscetta, is Tommaso bereid te praten. De bekentenissen van deze vermaarde 'pentiti' leidt tot de arrestatie van 344 misdadigers, maar een corrupte rechter vernietigt 37 vonnissen in hoger beroep. Het spel van de hoofdrollen is goed, maar het zwakke punt in de film is het gortdroge scenario van Peter Pruce naar de roman van Alexander Stille Cadavers, een uitdrukking voor politici die de kus des doods hadden gekregen en voor het eerst opdook in de meesterlijke film van CADAVERI ECCELENTI van Franco Rosi met Lino Ventura uit 1976. Tognazzi's regie is luchtig, afstandelijk en weinig dramatisch. Het camerawerk van Alessio Gelsini Torresi is zoals gezegd heel erg mooi en maakt prima gebruik van de locaties. Terleurstellend is dat tien jaar na de moord op Falcone en Borsellino Italië weinig is opgeschoten: de eerste minister-mediabaron Silvio Berlusconi is gecompromitteerd met de maffia, evenals Marcello Dell'Utri, een senator uit Berlusconi's kringen. Je vraagt je af of het offer dat Falcone en Borsellino zich moesten laten welgevallen, wel de moeite waard is geweest.

Confortorio

1992 | Historische film

Italië 1992. Historische film van Paolo Benvenuti. Met o.a. Emidio Simini, Franco Pistoni en Emanuele Carucci Viterbi.

Een waar verhaal over de poging van de katholieke kerk om twee joodse dieven te bekeren. Deze film speelt zich af rond 1736, onder het bewind van Paus Clement XII. De twee dieven worden door rabbijnen uit het joodse ghetto van Rome verbannen. Zij worden door het pauselijke tribunaal tot de strop veroordeeld. De kerkvaders realiseren zich echter heel goed dat dit een groot moreel dilemma vormt. Als zij een jood ophangen, komt hij in de hel vanwege zijn schuld aan de dood van Christus. De kerk wordt dan een instrument van verdoemenis in plaats van redding. Er is maar een oplossing: de mannen moeten worden bekeerd, zodat ze als christenen zullen sterven en hun ziel wordt gered. De confortorio, die de veroordeelden steunt, roept alle belangrijke priesters te hulp, maar dit werkt alleen maar averechts. De gevangenen worden zich van hun vergeten culturele identiteit bewust en sterven als joden. Benvenuti stuurt deze film in de richting van symphatiek sarcasme. Hij heeft zijn huiswerk goed gedaan en de historische feiten terdege onderzocht.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Emanuele Carucci Viterbi op televisie komt.

Reageer