Ole Arnfred

Componist

Ole Arnfred is componist.
Er zijn 4 films gevonden.

At klappe med een hȧnd

2001 | Komedie, Romantiek

Denemarken 2001. Komedie van Gert Fredholm. Met o.a. Jens Okking, Peter Gantzler, Susanne Juhász, Michelle Bjørn-Andersen en Ann Eleonora Jørgensen.

Na het overlijden van zijn vrouw, besluit de 60-jarige zakenman Erik Svensson (Okking) zijn zaak te verkopen en met zijn vriendin (Bjørn-Andersen) in Spanje te gaan wonen. Op het vliegveld krijgt Erik echter van zijn advocaat een brief, die alle plannen in de war schopt. Een voormalige vriendin beweert dat ze een dochter van hem heeft, Heidi (Juhász). Erik besluit een chauffeur (Gantzler) in te huren, en op zoek te gaan naar de vriendin en haar dochter. Na een stilteperiode van iets meer dan twee decennia tekende regisseur Fredholm voor een romantische komedie, in de stijl van de succesfilm Italiensk for begyndere. De hoofdrollen zijn leuk en vooral Juhász valt op.

Som fugle i bur

1996 | Documentaire, Drama, Oorlogsfilm

Denemarken 1996. Documentaire van Lizzi Weischenfeldt.

Halflange documentaire over twee kleine Joegoslavische vluchtelingen, Ivana en Dalibor, die middenin de oorlog hun ouders kwijt zijn. Zij wachten op een teken van leven, op een signaal, op beweging. Ze dromen van familie, schoolkameraden en een toekomst. Ze vertellen over de opleiding in het vluchtelingenkamp, hun concentratie-problemen, hun oorlogsherinneringen. Ontroerend document kreeg meteen een vervolg: KRIG ER IKKE FOR BØ RN, gesitueerd drie jaar later.

Krig er ikke for børn

1996 | Documentaire, Drama, Oorlogsfilm

Denemarken 1996. Documentaire van Lizzi Weischenfeldt.

Vervolg op SOM FUGLE I BUR. We zijn drie jaar verder en Dalibor en zijn zus Ivana leven nu samen in instelling `Kinderen van de oorlog`. Joegoslavi[KA3]e bestaat niet meer: het is nu Bosni[KA3]e, Kroati[KA3]e, Servi[KA3]e, Montenegro, Macedoni[KA3]e, Sloveni[KA3]e. Met hulp van cameraploeg zijn regisseuse Weischenfeldt en Katia Forbert Petersen (camera) de vader op het spoor gekomen. Dus niet vermoord, zoals gedacht, maar zwaar verwond: zijn hele gezicht is ongeveer weggeblazen. Vader en twee kinderen kunnen een nieuw leven beginnen...Film, voor goed begrip en logica, dient wel als geheel gezien met SOM FUGLE I BUR.

Himmel og Helvede

1988 | Drama, Romantiek

Denemarken 1988. Drama van Morten Arnfred. Met o.a. Karina Skands, Ole Lemmeke, Lise Ringheim, Harriet Andersson en Erik Mörk.

Een achttienjarige, getalenteerde violiste groeit zeer beschermd op in een achterbuurt van Kopenhagen, waar zelfs in deze tijd armoede en gewelddadigheid de boventoon voeren. De eerste liefdessignalen ontdekt zij bij een vriendje, maar hij blijkt homo te zijn. Schitterende, ingehouden vertolking van debutante Skands als het meisje. Fraaie fotografie.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Ole Arnfred op televisie komt.

Reageer