Vladimir

Acteur

Vladimir is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Moi Ivan, toi Abraham

1993 | Drama

Frankrijk 1993. Drama van Yolande Zauberman. Met o.a. Vladimir, Vladimir Mashkov, Alexander Yakovlev en Roman Alexandrovich.

In het vooroorlogse Polen woont de dertien-jarige katholieke Ivan (Iakovlev) bij een joodse familie om een ambacht te leren. Hij sluit vriendschap met Abraham (Alexandrovitch). Diens grootvader, een rabbijn die met ijzeren hand heerst over de familie, vreest dat de 'goj' een slechte invloed heeft op zijn kleinzoon en hij stuurt de jongen terug naar huis. Het gevolg is dat Abraham zijn pijpekrullen afsnijdt, zijn kaftan voor een trui verruilt en samen met Ivan de wereld intrekt. Het trieste verhaal wordt door de cineaste op een aantrekkelijke manier verteld, zonder stroperig of sentimenteel te worden. Een nuchtere visie op kinderen die lak hebben aan discriminatie en jodenhaat. De jeugdige acteurs zijn geen welgestelde bijdehandjes, maar doodgewone jongens die al wat hebben meegemaakt in het leven. Ivan werd ontdekt in een weeshuis en Abraham in een zigeunerkamp. Zauberman schreef het allesbehalve betuttelend scenario, dat in beeld gebracht werd door Jean-Marc Fabre.

Tropoi beskoresstnoï lioebvi

1975 | Familiefilm

SU 1975. Familiefilm van Agassi Babaian.

Een boswachter vindt op een van zijn tochten een jonge lynx naast het kadaver van diens moeder. Hij neemt het dier mee naar huis en zorgt er voor. Naarmate de lynx volwassener wordt ontstaat er een hechte band tussen de boswachter en zijn vondeling. Als de boswachter door stropers wordt aangeschoten en verpleegd moet worden, vertrouwt het trouwe dier zijn opvolger niet. Een visueel erg fraaie film waarin de vriendschap tussen mens en dier centraal staat. Hoewel ietwat naïef en bij momenten langdradig, blijft de film toch boeien door de prachtige natuuropnamen en de aantrekkingskracht van het onderwerp. Vooral jongere kijkers zullen bijzonder geboeid zijn.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Vladimir op televisie komt.

Reageer