Thomas Korthals Altes

Regisseur, Scenarist

Thomas Korthals Altes is regisseur en scenarist.
Er zijn 6 films en 2 series gevonden.

Ik weet wie je bent

2018 | Misdaad

Nederland 2018. Misdaad van Met o.a. Daan Schuurmans, Ariane Schluter, Gaite Jansen en Sophie van Winden.

Het bestand

2017 | Thriller

Nederland 2017. Thriller van Thomas Korthals Altes. Met o.a. Stefanie van Leersum, Nasrdin Dchar, Thomas Hoppener, Roos Ouwehand en Alex Hendricks.

Hacker Lilian heeft nog een appeltje te schillen met de Svenson-bank die haar klokkenluidende vader ruïneerde, dus beschouwt ze het als een mooie kans voor sabotage wanneer ze gevraagd wordt om te komen werken voor BCL, het bedrijf dat de digitale beveiliging regelt voor Svenson. Haar collega's weten natuurlijk ook het een en ander van cyber-security. Interessante telefilm, gebaseerd op een verhaal van Arnon Grunberg, komt niet helemaal uit de verf. Het is moeilijk om mee te leven met de boze Lilian en haar hackactiviteiten worden niet erg origineel in beeld gebracht.

De fractie

2015 | Televisieserie, Drama

Nederland 2015. Televisieserie van Femke Halsema en Gijs van de Westelaken. Met o.a. Joris Smit, Sandra Mattie, Tijn Docter en Nadia Amin.

Het wel en wee van de fictieve VPN-fractie in de Tweede Kamer, nadat de jonge en ambitieuze Tim Snel zich erbij heeft aangesloten. Een dramaserie over politiek, en de mensen achter de politiek.

2/11 Het spel van de wolf

2014 | Thriller

Nederland 2014. Thriller van Thomas Korthals Altes. Met o.a. Susan Visser, Johan Leysen, Pierre Bokma en Merijn de Jong.

Politieke thriller over wat zich bij de Nederlandse geheime dienst AIVD allemaal afspeelde in de dagen vlak voor, tijdens en kort na de moord op Theo van Gogh (2 november 2004). Gebaseerd op scenario van Theodor Holman en Gijs van de Westelaken, goede vrienden van Van Gogh, die hun scenario volpropten met namen, gesprekken en suggesties. Regisseur Korthals Altes verfilmde dat braaf, maar bleef zitten met een flets hoofdpersonage (AIVD teamchef Ellen, die veel te ingehouden wordt gespeeld door Visser), weinig tot geen actie, en zo goed als geen spanning.

Lieve Céline

2013 | Drama

Nederland 2013. Drama van Thomas Korthals Altes. Met o.a. Esmée van Kampen, Ellen Pieters, Carolien Spoor, Gijs Naber en Antonie Knoppers.

Op school kan de zwakbegaafde Brooke (Van Kampen) niet meekomen. Ze wordt er gepest, ook omdat ze nogal aan de zware kant is. Thuis zorgt moeder voor een stevige voorraad negerzoenen, als troost. Als Brookes zus een serieuze relatie krijgt met bloemkweker Johan, verandert er van alles in het huishouden, maar niet altijd ten goede. Mooi portret van mensen aan de onderkant van de maatschappij. Gebaseerd op een roman van Hanna Bervoets, met haar kenmerkende droge, bitterzoete humor. Prima spel van Van Kampen.

Finnemans

2010 | Drama

Nederland 2010. Drama van Thomas Korthals Altes. Met o.a. Jelmer Ouwerkerk, Remko Vrijdag, Susan Visser en Abbey Hoes.

De door gierende hormonen geteisterde puber Finn ontdekt dat zijn vader het leuk vindt om in vrouwenkleren rond te lopen. Als One Night Stand gemaakt drama van Thomas Korthals-Altes.

Gadjé

2005 | Korte film

Nederland 2005. Korte film van Thomas Korthals Altes. Met o.a. Frederik Brom en Constanti Barbulescu.

De succesvolle advocaat Pim Rutgers heeft op het oog een prachtig leventje. Dan ontmoet hij een groep zigeuners voor wie hij een zaak wint die hem veel publiciteit oplevert. Ze zijn echter illegaal en uitzetting dreigt. Pim gaat beseffen dat hun vrije en avontuurlijke leven met ruimte voor vreugde en verdriet precies is wat hij mist

Kramers crisis

2003 |

Nederland 2003. Thomas Korthals Altes. Met o.a. Eva van de Wijdeven, Lidewij Benus en Ronald Top.

Als een boerenechtpaar op een dag een klein rood tentje aantreft op hun weiland, neemt hun leven onverwachts een heel andere wending. In dit plattelandssprookje wordt Willems boerenbedrijf getroffen door MKZ. Het lege weiland wordt al snel gevuld door kamperende jongeren. Marianne vindt het allemaal wel gezellig. De relatie van het echtpaar begint echter behoorlijk onder de situatie te lijden. Misschien zijn ze zelf wel aan vakantie toe?

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Thomas Korthals Altes op televisie komt.

Reageer