Hetty Baynes

Acteur

Hetty Baynes is acteur.
Er zijn 7 films gevonden.

A Touch of Frost: Keys to the car

1999 | Mysterie, Misdaad

Verenigd Koninkrijk 1999. Mysterie van Adrian Shergold. Met o.a. David Jason, Bruce Alexander, Melanie Thaw, Paul Jesson en Alexi Kaye Campbell.

De nieuwe Assistente Chief Constable Cremond (Thaw), tevens de nieuwe baas van Frost, zet hem bij wijze van disciplinaire maatregel op de diefstal van Mulletts (Alexander) auto, nadat Frost een drugsdealer (Campbell) een beetje hardhandig had ondervraagd. De auto werd hoogstwaarschijnlijk gestolen door een oplichter (Nussbaum), die op de golfclub - behalve voldane weduwen - een spoor van onbetaalde rekeningen en gestolen auto's had achtergelaten. Het geval wordt brisant als de auto wordt teruggevonden met het lijk van de gehoorde drugsdealer in de kofferbak. Cremond moet tandendknarsend toezien hoe een speurder van de oude stempel zowel orde op zaken stelt op haar afdeling als in het plaatselijke misdaadwereldje. Gebaseerd op de romans van R.D. Wingfield; het scenario is van Malcolm Bradbury. Aflevering 24, nummer 4 uit het zesde seizoen.

Erotic Tales: The Insatiable Mrs. Kirsch

1996 | Komedie, Fantasy

Duitsland/Verenigd Koninkrijk 1996. Komedie van Ken Russell. Met o.a. Hetty Baynes en Simon Shepherd.

Een schrijver (Shepherd) zondert zich af voor zijn nieuwe boek in een hotel. Hij wordt afgeleid door een blonde vrouw (Baynes) die hij telkens weer ziet, maar die hem blijkbaar niet opmerkt. Hij begint over haar te fantaseren. Wie is ze, wat doet ze, waarom verdwijnt ze regelmatig tijdens het eten in het restaurant? Hij volgt haar en het lijkt wel alsof ze een spelletje met hem speelt. In werkelijkheid is het Russell die een inventief spel speelt met de kijker, zoals uit het verrassende einde blijkt, maar weinigen zullen het hem kwalijk nemen. De hoofdrol gaf hij zelfs in handen van zijn eigen vrouw. Het scenario, dat Russell met haar schreef, bevat minder extroverte scènes dan we van hem gewend zijn. Het camerawerk van Hong Manley is heel mooi. Gefilmd in 1993. Dolby Stereo.

The insatiable Mrs. Kirsch

1993 | Korte film

Verenigde Staten/Duitsland 1993. Korte film van Ken Russell. Met o.a. Simon Shepherd en Hetty Baynes.

Een man observeert hoe een vrouw over zee uitkijkt en hoe ze in de eetzaal van het hotel een beboterde maïskolf afkluift. Hij durft haar niet aan te spreken, maar volgt haar tot haar kamerdeur. Als hij vervolgens erotische geluiden uit de hotelkamer hoort komen, raakt hij geobsedeerd door haar

Lady Chatterley

1993 | Romantiek

Verenigd Koninkrijk 1993. Romantiek van Ken Russell. Met o.a. Joely Richardson, Sean Bean, James Wilby, Shirley Anne Field en Hetty Baynes.

Constance (Richardson) is gehuwd met Clifford Chatterley, die invalide (en impotent) uit WO I terugkeerde naar Engeland dat rond 1920 een grote maatschappelijke verandering ondergaat. Constance is Lady Chatterley. Hun landgoed imponeert en straalt macht en rijkdom uit. Clifford heeft er alles voor over om die macht te houden. Daarom wil hij bovenal een erfgenaam, ook al kan hij die zelf niet verwekken.

The Secret Life of Arnold Bax

1992 | Biografie

Verenigd Koninkrijk 1992. Biografie van Ken Russell. Met o.a. Ken Russell, Glenda Jackson, Hetty Baynes, Melissa Docker en Kenneth Colley.

Romantische, vrouwenversierende, licht drankzuchtige componist huurt een exotische danseres in, die moet improviseren op zijn muziek. Een denkbeeldige episode uit het leven van Sir Arnold Bax, in Engeland Master of the King's Music ten tijde van David Lean's film OLIVER TWIST, waarvoor hij de muziek schreef. Regisseur/schrijver Russell worstelt in de titelrol met Glenda Jackson als zijn eeuwige maîtresse. Dit was haar laatste rol voordat ze in de politiek ging.

Old Flames

1989 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1989. Drama van Christopher Morahan. Met o.a. Simon Callow, Stephen Fry, Miriam Margoyles, Clive Francis en Hetty Baynes.

Een advocaat wordt door een vroegere schoolvriend benaderd over een zwarte lijst waarop hun namen voorkomen tussen die van een aantal schoolgenoten. Het scenario van Simon Gray liet genoeg ruimte voor de scherpzinnige karakterstudies van Simon Callow en Stephen Fry, die deze veel te ingewikkelde komedie-thriller nog een beetje oppeppen.

Christmas Present

1985 | Komedie, Familiefilm

Verenigd Koninkrijk 1985. Komedie van Tony Bicât. Met o.a. Peter Chelson, Lesley Manville, Bill Fraser, Karen Meagher en Hetty Baynes.

Traditie getrouw geeft de president van een grote bank in de stad jaarlijks met Kerstmis een kalkoen en een cheque voor een aanzienlijk bedrag aan een uitverkoren familie in financiële moeilijkheden. De jonge Chelsom die juist promotie heeft gemaakt wordt met de opdracht belast het geschenk te bezorgen. Onderweg merkt hij echter dat hij het adres heeft verloren. Mooie kerstfilm voor het hele gezin, waarin de aandacht wordt gevestigd op kansarme families voor wie het kerstfeest weinig vreugde brengt, ook al blijven ze hun trots behouden. Het scenario van Bicât is met humor doorspekt en op het einde heeft hij nog een verrassing in petto. Goed gespeeld door de voornamelijk jonge cast, ook al wordt er af en toe geschmierd. Verzorgd camerawerk van Gabriel Berestain.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Hetty Baynes op televisie komt.

Reageer