Jean-Pierre Bergeron

Acteur

Jean-Pierre Bergeron is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Bonanno: A Godfather's Story

1999 | Biografie, Misdaad, Drama

Canada/Verenigde Staten 1999. Biografie van Michael Poulette. Met o.a. Martin Landau, Edward James Olmos, Costas Mandylor, Bruce Ramsay en Tony Nardi.

Deze uitgebreide miniserie met de pretenties van een GODFATHER-film is anachronistisch als genre in de tijd, waarin hij werd geproduceerd en uitkwam, omdat films als ANALYZE THIS en series als [KL]The Sopranos[KLE] het beeld van de maffia in de film en op de tv sterk be[KA3]invloed hebben. Deze mini is echter indrukwekkend vanwege het goede spel en de mooie locaties, maar soms onbedoeld grappig onder invloed van de veranderde optiek over gangsterfilms. De gebeurtenissen beginnen met de 94-jarige Joseph Bonanno (Landau, en verder gespeeld door Ramsay als jonge man en Nardi als volwassen kerel) die terugkijkt op zijn leven. Hij vertelt over zijn vader Salvatore (Mandylor) in 1904 op Sicili[KA3]e, en hoe hij zelf (Ramsay) eind jaren 1920 problemen krijgt met de fascisten van Mussolini, en uitwijkt naar Amerika. Daar is de drooglegging net begonnen en er vallen fortuinen te verdienen met het illegaal stoken van alcohol. Salvatore Maranzano (Olmos) maakt van hem de jongste peetvader in de Amerikaanse maffiageschiedenis. Hier eindigt het eerste deel. Het tweede deel, nu met Nardi in de hoofdrol, gaat over de inspanningen van de Amerikaanse maffia om de geallieerden te helpen de fascisten in Italië te bestrijden en hun invloed op de presidentsverkiezingen, eerst Franklin D. Roosevelt en later John F. Kennedy. Je krijgt de indruk dat Bonanno een zeer grote invloed had op de politiek in Amerika, maar tegelijkertijd bekruipt het gevoel je dat Bonanno zijn misdadige verleden onder het tapijt tracht te vegen. De gigantische rolverdeling, waarvan velen minder dan twee minuten in beeld zijn, maakt de film soms verwarrend. Het eerste en het tweede deel geven je het gevoel dat je naar twee verschillende films kijkt. Het scenario van Thomas Michael Donnelly naar de romans A Man of Honor: The Autobiography of Joseph Bonanno van Joseph Bonanno en Bound by Honor van Bill Bonanno, is te flatteus en maakt van een gangsterbende bijna een padvindersbeweging, waar eer en goede daden een belangrijke rol spelen. Dat gaat best wel wat ver. Het camerawerk is van Serge Ladouceur. Ook bekend als FAMILY: THE LIFE AND TIMES OF JOSPEH BONANNO en THE FAMILY.

Prince Lazure

1991 | Komedie

Frankrijk/Canada 1991. Komedie van Danièle J. Suissa. Met o.a. Patrick Fierry, Mitsou, Jean-Pierre Bergeron, Roberto Medile en André Cailloux.

Na de dood van zijn grootvader erft de 28-jarige Fierry de multinational die dank zij het organisatie- en zakelijk talent van zijn opa perfect functioneerde. Fierry, die door het vroegtijdig verlies van zijn ouders, de strenge opvoeding en zijn isolement zeer introvert is geworden, is niet opgewassen tegen zijn nieuwe taak. Tot hij op een dag, in de exclusieve Blueridge Club, de verleidelijke Mitsou ontmoet die zijn leven grondig zal veranderen. Oppervlakkige film over een jongeman die de taak, waarmee hij eensklaps geconfronteerd wordt, niet aankan. Het scenario van Chantal Renaud levert weinig informatie over het verleden van het hoofdpersonage, waardoor hij als een zwakkeling overkomt. Dit kan onmogelijk de bedoeling zijn. Redelijk goed spel. Fotografie van Louis De Ernsted.

Haute tension: Pour cent millions

1990 | Misdaad, Thriller

Frankrijk 1990. Misdaad van Brigitte Sauriol. Met o.a. Marthe Turgeon, Jacques Perrin, Jean-Pierre Bergeron, François Cartier en Claude Blanchard.

Een verfilming van de detective van Jean-Michel Guenassia. Het scenario doet vrij ingewikkeld en weinig geloofwaardig aan. Het is de geschiedenis van een advocaat (Perrin) die als op de paardenrenbaan herkende dubbelganger van een veroordeelde, die er door zijn ex-compagnon bijgelapt was, diens plaats in de gevangenis inneemt (!), zodat de bajesklant de kans krijgt zijn onschuld te bewijzen, enzovoort. De regie is verstoken van iedere persoonlijkheid. Het is niet gelukt iets van deze film te maken en de acteurs vervelen zich net zo dood als de tv-kijker.

L' Eau chaude, l'eau frette

1977 | Komedie, Misdaad

Canada 1977. Komedie van André Forcier. Met o.a. Jean Lapointe, Jean-Pierre Bergeron, Sophie Olément, Louise Gagnon en Réjean Audet.

Een meisje en een jongen besluiten de minnaar van de moeder van het meisje te vermoorden, nadat deze de relatie heeft verbroken. Een film vol platvloerse en clichématige zwarte humor.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Jean-Pierre Bergeron op televisie komt.

Reageer