Philippe Caubère (1950): cast.
Er zijn 6 films gevonden.

Le château de ma mère

1990 | Biografie, Drama

Frankrijk 1990. Biografie van Yves Robert. Met o.a. Julien Ciamaca, Philippe Caubère, Nathalie Roussel, Didier Pain en Thérèse Liotard.

Vervolg op La gloire de mon père naar de autobiografische roman van de Franse romancier Marcel Pagnol (1895-1974). Le château de ma mère biedt wederom een intieme en nostalgische blik op de jeugd van de schrijver. Marcel (Ciamaca) is inmiddels een jaar of 13 en hunkert iedere dag naar de vakanties in het tweede huis van de familie in de Provence. De voetreis erheen is steeds weer een avontuur, met als eindbestemming de geliefde heuvels, het landelijke decor voor zijn eerste schuchtere stappen in liefde en vriendschap. Yves Robert levert met dit warme tweeluik het beste werk van zijn onevenwichtige carrière. Prachtige cinema.

La gloire de mon père

1990 | Biografie, Drama

Frankrijk 1990. Biografie van Yves Robert. Met o.a. Julien Ciamaca, Philippe Caubère, Nathalie Roussel, Didier Pain en Joris Molinas.

Acteur-regisseur Robert kreeg in 1990 internationale lof voor zijn op de memoires van schrijver/cineast Marcel Pagnol (1895-1974) gebaseerde tweeluik, La gloire de mon père en Le château de mon mère. In La gloire de mon père staan de jeugdervaringen van de kleine Marcel centraal. Hoe hij samen met zijn vader en moeder, broertje en zusje van Aubagne naar Marseille verhuist. Hoe ze in de Provence een zomerhuisje huren, waar Marcel op slag verliefd wordt op de omgeving, en op Lili. De film treft de stijl van Pagnol met griezelige precisie. Regisseur Yves Robert en zijn scriptschrijver Jérôme Tonnerre moeten wel fans zijn.

Retour à Marseille

1980 | Drama

Frankrijk 1980. Drama van René Allio. Met o.a. Raf Vallone, Andréa Ferréol, Jean Maurel, Gilberte Rivet en Paul Allio.

Een in Itali[KA3]e getogen vijftiger (Vallone) keert voor een begrafenis naar zijn geboorteplaats, Marseille, terug waar zijn losgeslagen neefje (Paul Allio) zijn auto steelt (die vervalste facturen en een clandestiene revolver bevat). De speurtocht naar de wagen wordt geleidelijk aan een vergeefse reddingspoging van de jongen, die een inbraak heeft beraamd en voor de ogen van zijn oom door de politie wordt neergeschoten. Dit misdaadmelodrama is voor Allio niet meer dan aanleiding voor een verkenning van Marseille, dat door industrialisering een eigen karakter heeft verloren (met bizarre contrasten in oude en nieuwe architectuur). Rake en gedetailleerde portretten worden te vaak afgewisseld met de verplichte nummers van het genre, namelijk actiescènes en achtervolgingen, die met hooguit vakbekwame middelmaat zijn uitgevoerd en de film, hoewel interessant, ook zeer onevenwichtig maken. Scenario van de regisseur en Janine Peyre. Camerawerk van Renato Berta.

La femme flic

1979 | Misdaad, Thriller

Frankrijk 1979. Misdaad van Yves Boisset. Met o.a. Miou-Miou, Jean-Marc Thibault, Leny Escudero, Jean-Pierre Kalfon en Niels Arestrup.

Een vrouwelijke politie-inspecteur, die overgeplaatst is naar een noordelijk provinciestadje ontdekt georganiseerde kinderprostitutie, waarbij notabelen en industriëlen betrokken zijn. Gebaseerd op feiten, maar vooral bijzonder omdat het dit keer een vrouw is die stuk loopt op de corruptie van hogerhand. Scenario van de regisseur en Claude Veillot.

Molière

1978 | Biografie, Historische film

Frankrijk​/​​Italië 1978. Biografie van Ariane Mnouchkine. Met o.a. Philippe Caubère, Frédéric Ladonne, Odile Cointepas en Marie-Françoise Audollent.

Lange biografische film over het leven van Molière die in 1622 geboren werd als Jean-Baptiste Poquelin. Het ziet er allemaal schitterend uit en wordt ook behoorlijk boeiend verteld, maar je moet al een grote fan zijn om het in één ruk uit te zitten.

1789

1974 | Historische film, Avonturenfilm

Frankrijk 1974. Historische film van Ariane Mnouchkine. Met o.a. Philippe Caubère, Josette Derenne, Michel Derouin, Mario Gonzalèz en Louba Guertchikof.

Registratie van de befaamde voorstelling van het collectief Théâtre du Soleil over de Franse Revolutie, de klassestrijd en de dubbele rol van de burgerij daarin, gepresenteerd in een Commedia dell'Arte-achtige vorm met zang, dans, acrobatiek, poppenspel en terzijds naar het publiek. Boeiende filminterpretatie die niet slechts het toneelevenement inblikt, maar door fotografie en montage de toeschouwers tot medespelers maakt en in de coulissen kijkt, zonder de epische voortgang te verstoren. Onvermijdelijk minpunt: de theatergrime is in film-close-up storend lelijk. Camerawerk van Bernard Zitzermann, Michel Lebon en Jean-Paul Meurisse. Ook bekend als REPRIS DE JUSTICE - TROIS DE LA PRISON en MILLE SEPT CENT QUATRE- VINGT-NEUF.