Alex Man

Acteur

Alex Man is acteur.
Er zijn 5 films gevonden.

The Story of Dr. Sun Yat-sen

1987 | Drama

Taiwan/Hongkong SAR van China 1987. Drama van Ting Shang-Zi. Met o.a. Lam Wei-sung, Alex Man, Wang Hsiao-feng en Leung Ka-yen.

Een zeer dure (HK$ 30.000.000) film over het leven van Soen Jat- sen, de vader van de Chinese staat, met talrijke sterren, sc[KA2]enes (90), figuranten (30.000) en paarden (3.000). De film volgt kriskras de revolutionaire activiteiten van Dr. Sun en zijn kameraden in Kanton van 1894 tot zijn dood in 1925. Het spelen op de emoties d.m.v. de helden ten behoeve van het dramatische effect werkt overweldigend maar is al met al eigenlijk vervelend. De film is een enorm kassucces gebleken. De film is rommelig en heeft meer weg van een soap-opera dan van een biografische film met psychologische en politieke diepgang. De enige reden waarom de film is gemaakt, lijkt de wens om de 120- ste verjaardag van de beroemde staatsman te vieren; reden genoeg voor zo'n epos.

Rich and Famous (Tragic Hero Prequel)

1987 | Mysterie, Misdaad

Hongkong SAR van China 1987. Mysterie van Wong Tai-Le. Met o.a. Chow Yun-Fat, Alex Man, Andy Lau, Alan Tam en Carina Liu.

De wereld van de gangster à la THE GODFATHER wordt weer eens verheerlijkt. De producent is de 'uitvinder' van de 'realistische actiefilm'. De schietpartijen en achtervolgingen en het buitensporige geweld zullen het grote publiek zeker aanspreken. Het versleten thema - liefde, vriendschap en vergelding in de onderwereld van Hongkong - heeft een modern jasje gekregen, en de grootste Hongkong-sterren van 1987 doen mee.

Long Arm of the Law II

1987 | Misdaad

Hongkong SAR van China 1987. Misdaad van Mak Don Kit. Met o.a. Elvis Tsui, Lam Kowk-bun, Yuan Yiah-cho en Alex Man.

De opvolger van de populaire hit uit 1986. In deze politiefilm zien we vrij onbekende gezichten. Drie politieagenten uit de volksrepubliek China worden als illegale immigranten in Hong Kong opgepakt. Zij dreigen te worden teruggestuurd, tenzij ze als 'stille' agenten voor de politie van Hong Kong gaan werken. De hoofdrolspelers fungeren als ongelukkige pionnen in het spel van overleven en politiek. Non-stop actie met gewelddadige scènes. Door het opnemen bij natuurlijk licht krijgt de film een realistische sfeer en lijkt hij enigszins op een documentaire. In eigen land een kassucces met enkele laaiend enthousiaste kritieken.

Brotherhood

1987 | Mysterie, Misdaad

Hongkong SAR van China 1987. Mysterie van Stephen Shin. Met o.a. Danny Lee, Alex Man en Vincent Lam.

Een doorsnee Kantonees gangster-melodrama. De hoofdpersonen zijn twee onconventionele, met elkaar bevriende politiemannen. Een verlaat de dienst en raakt betrokken bij de onderwereld. Zijn goede vriend Lee ontmoet hem en na verschillende complicaties komt het tot een confrontatie tussen smeris en gangster. Camerawerk en montage zijn goed, de film heeft stijl en er wordt goed gespeeld. Veel extreem geweld en bloedvergieten.

Feng Jie

1979 | Thriller

Hongkong SAR van China 1979. Thriller van Ann Hui. Met o.a. Sylvia Chang, Teresa Chiu, Tsui Siu-Keung, Li Hai-Suk en Alex Man.

Psychologische thriller over een moordzaak waarbij de lichamen van een man en een vrouw op een heuvel in het oude gedeelte van Hong Kong worden gevonden. Een jonge verpleegster was de vriendin van de man en de buurvrouw van het meisje. Voorbeeld van een nieuwe vorm van filmen waarbij de puzzelvorm van het moordmysterie vaag doet herinneren aan films van Nicholas Roeg en Claude Chabrol.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Alex Man op televisie komt.

Reageer