Eduard Artemev (1937) is componist.
Er zijn 5 films gevonden.

Genesis 2.0

2018 | Documentaire

Zwitserland 2018. Documentaire van Christian Frei en Maxim Arbugaev.

Uitgestorven soorten zoals de mammoet nieuw leven inblazen, kan dat? En belangrijker: waarom zouden we dat willen? Daarover gaat de fascinerende documentaire Genesis 2.0 van Christian Frei en Maxim Arbugaev. Gevolgd worden onder meer twee broers: Semyon Grigoriev is een jager die in het permafrost van de Nieuw-Siberische Eilanden in de Noordelijke IJszee op zoek gaat naar mammoetkarkassen, en zijn broer Peter is een paleontoloog. Samen met Hwang Woo-suk, een Zuid-Koreaanse geneticus van twijfelachtige reputatie, probeert Peter de mammoet te klonen.

The Postman's White Nights

2014 | Drama

Rusland 2014. Drama van Andrey Konchalovskiy. Met o.a. Aleksey Tryapitsyn, Irina Ermolova en Timur Bondarenko.

De 78-jarige Rus Konchalovskiy, ooit verantwoordelijk voor Hollywoodfilms als Runaway Train en Tango & Cash, maakte in eigen land een ingetogen, liefdevol drama met magisch-realistische ondertoon, over een gemeenschap aan het Kenozero-meer. Hoofdpersoon Lyokha bezorgt iedere dag met zijn bootje de post en maakt zo kort deel uit van alle verschillende levens in het gebied. Deze schets van het landelijke bestaan in de schaduw van het moderne leven verveelt geen moment, vooral dankzij het prima spel van de charmante hoofdrolspeler en de soms adembenemende beelden, maar de film blijft als geheel wel erg bescheiden.

So weit die Füße tragen

2001 | Drama, Oorlogsfilm

Duitsland 2001. Drama van Hardy Martins. Met o.a. Bernhard Bettermann, André Hennicke, Michael Mendl, Irina Pantaeva en Iris Böhm.

Oberleutnant Clemens Forell wordt aan het eind van WO II krijgsgevangen genomen en naar een strafkamp in Siberië gestuurd. De goelag is niet eens afgezet, vanwege de ligging in de eindeloze ijsvlakten wordt het onmogelijk geacht om te ontsnappen. Toch onderneemt Forell een poging. Het wordt een verre en zeer langdurige tocht. Redelijk spannende, soms wat langdradige verfilming van de gelijknamige, op ware gebeurtenissen gebaseerde bestseller van Josef Martin Bauer uit 1955.

Double Jeopardy

1992 | Misdaad, Drama

Verenigde Staten 1992. Misdaad van Lawrence Schiller. Met o.a. Rachel Ward, Bruce Boxleitner, Sela Ward, Sally Kirkland en Jay Patterson.

Boxleitner die met briljante advocate Sela Ward is getrouwd, valt voor Rachel Ward als zijn ex-oude vlam en is in haar flat getuige van het feit dat zij door een andere ex, die op bezoek is, wordt verkracht. Tijdens de schermutseling vermoordt zij de man, wat neerkomt op zelfverdediging, maar zij wordt toch van moord beschuldigd. Boxleitner zag alles gebeuren maar had er niet mogen zijn en zou alles moeten opbiechten aan zijn vrouw die als advocate Rachel Ward moet verdedigen. In het scenario van Craig Tepper en Monte Steppin zitten aarzelingen en ongeloofwaardigheden, maar het geheel is vrij onderhoudend behalve de slotscène die wraakachtig zwakjes is. Op video 15m ingekort.

Short Story Cinema: Heart Of The Deal

1991 | Film noir, Korte film

Verenigde Staten 1991. Film noir van Marina Levikova, Yuri Neyman, Marina Levikova en Yuri Neyman. Met o.a. Rubén Blades, Lisa Blades, James Karen en Vincent Spano.

Accountant Graham Greaves (Ruben Blades) ontvangt het bezoek van Mr. Danzig (Karen) en Mitchell Bryce (Spano). Deze hebben een verbazingwekkend voorstel. Ze werken voor een belangrijk persoon wiens dochtertje dringend een harttransplantatie moet ondergaan. Na research blijkt dat enkel zijn echtgenote (Lisa Blades) als donor in aanmerking komt. Ook al is hun relatie niet meer al te best toch strookt het niet met zijn deonthologie om deze onbekenden toelating te geven zijn vrouw te doden. De twee mannen trachten hem op alle manieren tot andere gedachten te brengen. Sterk experiment in film noir met een verrassend einde. De spanning wordt schitterend opgedreven en vermits alles zich in één kamer afspeelt is de opbouw van het geheel afhankelijk van de acteerprestaties en die worden subliem volgehouden tot het slot. Gemaakt in Amerika door een ploeg Russische immigranten. Boris Krutchensky en Marina Livikova schreven het verhaal dat door Gregg Bryan Goldman tot scenario verwerkt werd. Achter de camera stond Yuri Neyman.