James Carew: cast.
Er zijn 4 films gevonden.

Midnight at Madame Tussauds

1936 | Horror

Verenigd Koninkrijk 1936. Horror van George Pearson. Met o.a. Kim Peacock, James Carew en Lucille Lisle.

Midnight at Madame Tussaud's

1936 | Misdaad

Verenigd Koninkrijk 1936. Misdaad van George Pearson. Met o.a. James Carew, Lucille Lisle, Charles Olivier, Kim Peacock en Patrick Barr.

Een zakenman, die bang is dat de verloofde van zijn dochter een oplichter is, wordt aangevallen als hij een nachtje overblijft in de gruwelkamer! Matte, maar niet oninteressante B- riller, deels opgenomen bij Madame Tussaud in Londen. Ook bekend als MIDNIGHT AT THE WAX MUSEUM.

Mystery of the Marie Celeste

1935 | Mysterie, Fantasy

Verenigd Koninkrijk 1935. Mysterie van Denison Clift en Denison Clift. Met o.a. Bela Lugosi, Shirley Grey, Arthur Margetson, Edmund Willard en Dennis Hoey.

Een film met een traag tempo, die een 'verklaring' wil geven voor een van de grote onopgeloste mysteries, namelijk de verdwijning van de bemanning van de Mary Celeste in het najaar van 1872. Een routinematige verfilming, waar toch wel enkele interessante aspecten aan zitten. Lugosi speelt met wijdse gebaren maar toch onderhoudend een bijgelovige eenarmige zeeman. Alle buitenopnamen vonden plaats op een echt schip. Ook bekend als MYSTERY OF THE MARY CELESTE; Amerikaanse titel: PHANTOM SHIP.

High Treason

1929 | Sciencefiction

Verenigd Koninkrijk 1929. Sciencefiction van Maurice Elvey. Met o.a. Benita Hume, Jameson Thomas, Humberston Wright, Basil Gill en Raymond Massey.

Rond 1898. De Atlantische Staten staan op het punt de oorlog te verklaren aan de Europese Confederatie. Langs beide kanten trachten activisten door sabotage de spanning op te drijven. Ten einde het tekenen van de oorlogsverklaring te verhinderen laat de president van de internationale vrede zijn collega van de Europese Confederatie doden. De vrouwen ondernemen bovendien een actie om het niet tot strijdgeweld te doen komen, o.l.v. Evelyn Seymour (Hume), dochter van de vredespresident. Ze is verliefd op kapitein Michael Deane (Thomas), die zijn leger te harer beschikking stelt. Nu is heel deze toekomstvisie hooguit lachwekkend te noemen, toch voorspelt de film reeds televisie en de kanaaltunnel. Een interessant voorbeeld van hoe de mensen rond 1930 dachten over de toekomst. Het scenario is van de hand van L'Estrange Fawcett, die zich baseerde op een toneelstuk van Noel Pemberton-Billing. Opmerkelijk is wel dat er nergens gewag gemaakt wordt van het 'rode gevaar'. Enkel belangrijk als tijdsdocument. De film bestaat zowel in een zwijgende versie als in een geluidsversie.