Haymon Maria Buttinger

Acteur

Haymon Maria Buttinger is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Ratrace

1998 | Fantasy, Thriller

Oostenrijk 1998. Fantasy van Valentin Hitz. Met o.a. Haymon Maria Buttinger, Proschat Madani en Roman Kaminski.

Nog nooit zat Kater zo diep in de put. Zijn vriendin Maria liet hem in de steek en hij kan zich niet meer herinneren wanneer hij voor het laatst gewonnen heeft met de plaatselijke rattenrennen. Hij heeft haast al zijn ingewanden verkocht om zijn gokschulden te betalen. Hij ziet geen andere uitweg meer dan te werken voor de machtige en geheimzinnige 'hersendealer' Doctor, een handelaar in kunstmatige herinneringen en geamputeerde hersenen. Maar geheugenmanipulatie is een verraderlijke handel, vooral voor iemand als Kater die enkel nog zijn herinneringen heeft. Een krankzinnige fantasie die herinneringen oproept aan de eerste films van David Conenberg, CRIMES OF THE FUTURE en STEREO. Een SF-avontuur dat de scheidingslijn verkent tussen lichaam en geest. Kan iemand zonder hersenen nog herinneringen hebben? Is hij zonder hart nog in staat lief te hebben? Wanneer houdt de mens op wie hij is als telkens weer andere lichaamsfuncties weggesneden worden? Je houdt ervan of je wordt met afschuw vervuld, een tussenweg is er niet. Bovendien is het scenario van Hitz een serieus rommeltje. Korrelige zw-w fotografie van Martin Gschlacht.

Tatort - Der letzte Mord

1987 | Mysterie

Oostenrijk 1987. Mysterie van Kurt Junek. Met o.a. Michael Janisch, Bruno Dallansky, Gerhard Dorfer, Michael Bukowsky en Fritz Eckhardt.

Oberinspektor Marek (gespeeld door Eckhardt, die ook het scenario schreef) is met pensioen en erft een bouwvallig huis. Kort daarop vindt men er een lijk en dat laat uiteraard onze speurneus niet onberoerd. Hij gaat zelf op onderzoek uit en komt bij zijn kleinzoon Falck terecht, die er meer schijnt over te weten. Deze Falck is uit Nieuw-Zeeland naar Wenen gekomen om er te studeren, maar sinds hij Osterberger leerde kennen, komt van het studeren niet veel in huis. Laatste Marek-rol van Eckhardt, die de TATORT-Oberinspektor creƫerde in 1963.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Haymon Maria Buttinger op televisie komt.

Reageer