Keiko

Acteur

Keiko is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Free Willy

1993 | Familiefilm, Drama, Avonturenfilm

Verenigde Staten/Frankrijk 1993. Familiefilm van Simon Wincer. Met o.a. Jason James Richter, Lori Petty, Michael Ironside, Michael Madsen en Danielle Harris.

Weesjongetje Jesse (Richter) stuit in een pretpark op Willy de Orka (Keiko). Willy is bruut weggesleurd bij zijn wilde ouders en weigert trucjes te leren, maar onder invloed van de begrijpende Jesse bloeit hij op. Echter, niet snel genoeg, volgens parkdirecteur Dial (Ironside), die Willy wil vermoorden om een grote som verzekeringsgeld te innen. Time to Free Willy. In het echt liep het niet goed af met Willy. Het beest werd na acties van goedwillende natuurvrienden in het wild uitgezet, waarna het overleed aan een longontsteking.

A Close Encounter With Keiko

1990 | Familiefilm, Sciencefiction

Mexico 1990. Familiefilm van Rene Corona III. Met o.a. Hugo Stigliz, Susanna Dosamantes, Roberto Ballesteros, Cesar Bono en Carlos East.

Behalve FREE WILLY nog een rol voor orka Keiko. Hij behoort aan een buitenaardse familie, die hem jaren geleden op de aarde hebben achtergelaten toen hun planeet ecologisch verstoord werd. De omstandigheden zijn identiek op aarde en op die manier kon de walvis overleven. Keiko treedt inmiddels op in een amusementspark. Als zijn rechtmatige eigenaren naar de aarde komen om hem op te halen, worden ze confronteerd met een kopie van zichzelf in de vorm van de aardbewoners. De wederzijdse kinderen beleven vooral veel plezier aan hun spiegelbeelden als ze hun identiteiten verwisselen. Allemaal heel koddig voor de nog niet kritisch ingestelde kleintjes, maar wat is nu het verschil van honderd procent hetzelfde en wie kan dat verschil nu wat schelen? Onzin-film, geschikt voor vertoningen in houten schuren op het Zuid-Amerikaanse platteland.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Keiko op televisie komt.

Reageer