Irina Kupchenko

Acteur

Irina Kupchenko is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Valsi Pecoraze

1992 |

SU 1992. Lana Gogoberidze. Met o.a. Guram Pirtskhalava, Irina Kupchenko, Nino Surguladze, Marika Chichinadze en Tamara Skhirtiadze.

Twee verhalen ineen. Het eerste in kleur en min of meer autobiografisch, gaat over een dertien-jarig meisje uit Georgiƫ, waarvan de ouders door de geheime politie van Stalin zijn gearresteerd. Zij ontsnapt uit een soort weeshuis en keert terug naar de ouderlijke woning, waar een uitgebluste KGB- er woont. Hij helpt haar maar wordt opgepakt wegens collaboratie met vijandige elementen. Het tweede verhaal gaat over de vrouw van een 'vijand van het volk', die veroordeeld is tot dwangarbeid in Siberiƫ. Het kamp blijkt vol te zijn en zij gaat verder met andere dakloze gevangenen op een uitputtende hongertocht door de ijzige koude. Deze van-zich-af-filmerij vonkt op een of andere manier niet, ondanks de aangrijpende onderwerpen. Het scenario is van Zaira Arsenisvili en de regisseuse. Achter de camera stond Georgi Beridze.

Dvoryanskoye gnezdo

1969 | Drama

SU 1969. Drama van Andrey Konchalovskiy. Met o.a. Leonid Kulagin, Beata Tyszkiewicz, Irina Kupchenko, Nikolai Gubenko en T. Chernova.

Ogenschijnlijk slechts een liefdesverhaal, maar onder de oppervlakte ligt het conflict van de hoofdpersoon tussen twee verschillende levenswijzen. Konchalovsky geeft op schitterende wijze vorm aan het contrast tussen de rustgevende eenvoud van het landelijke aristocratische leven en de decadentie van het Parijse 'high society'-leven aan het eind van de vorige eeuw.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Irina Kupchenko op televisie komt.

Reageer