Jacques Ary

Acteur

Jacques Ary is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Pourquoi?

1976 | Drama

Frankrijk 1976. Drama van Anouk Bernard. Met o.a. Etienne Bierry, Simone Landry, Jaime Gomez, Jacques Ary en Gérard Barret.

Een te nadrukkelijk en technisch storend drama over een 13-jarige jongen die toevallig in contact komt met drugs, verslaafd raakt en uiteindelijk aan een overdosis zal sterven. Het thema verdient natuurlijk enig respect, maar is al bij al niet echt gediend met deze naïeve, doorzichtige en dramatisch niet overtuigende aanpak.

Furia a Marrakech

1966 |

Italië/Frankrijk 1966. Jack Lee Donan. Met o.a. Stephen Forsyth, Dominique Boschero, Jacques Ary, Cristina Gajoni en Mitsouko.

De CIA en een stelletje criminelen proberen een koffer te vinden met door het Derde Rijk perfect nagemaakte dollarbiljetten, die Hitler in 1945 verborgen heeft in een bunker in Cervino. De acteurs brengen er niets van terecht, maar wat wil je, met zo'n regie. Jack Lee Donan is het pseudoniem van Mimo Loy.

Le corniaud

1965 | Komedie, Misdaad

Frankrijk/Italië 1965. Komedie van Gérard Oury. Met o.a. Louis de Funès, Beba Loncar, Alida Chelli, Venantino Venantini en Henri Virlojeux.

Voordat Oury, Bourvil en De Funès de klassieker La grande vadrouille inblikten, draaiden ze proef met deze misdaadfarce annex onderwegfilm. Waarin schlemiel Antoine Maréchal, welgemoed en route naar vakantiebestemming Italië, zijn 2CV total loss gereden ziet worden. Heetgebakerde aanstichter Léopold Saroyan stelt daarop voor dat Antoine inclusief onkostenvergoeding een fonkelnieuwe Cadillac DeVille van Napels naar Bordeaux chauffeert. Maréchal accepteert, onwetend dat de straatslee is volgestouwd met allerhande smokkelwaar. Een komedie als een heerlijke Mediterranéevakantie, curieus genoeg gebaseerd op een waargebeurde ‘French Connection’-maffiazaak. Pretverhogende zomermuziekjes van Georges Delerue.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Jacques Ary op televisie komt.

Reageer