Jan Pauwels

Acteur

Jan Pauwels is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Toute une nuit

1982 | Experimenteel, Musical

Frankrijk/België 1982. Experimenteel van Chantal Akerman. Met o.a. Aurore Clément, Frank Aendenboom, Paul Allio, Jan Decleir en Jean Philippe Laroche.

Tijdens een warme zomernacht in Brussel kunnen tientallen mensen niet slapen en gaan ze de straat op of bars en dancings in, voor al dan niet toevallige, min of meer vergeefse ontmoetingen en erotische contacten. Na de minimal art van Akermans vorige films nu een hele reeks van kleine drama's die elkaar aanvullen en becommentariëren, waarbij muziek en geluid belangrijker zijn dan de dialoog. De film heeft een bijna hitsige spanning en soms de feestelijkheid van een echte musical en is ondanks de structuurloze opzet absoluut niet ontoegankelijk, voor wie aandachtig kijken wil.

Hedda Gabler

1978 | Drama

België 1978. Drama van Jan Decorte. Met o.a. Jan Pauwels, Rita Wouters en Cara van Wersch.

Ibsens toneeldrama verplaatst naar eind jaren vijftig met teksten uit het begin van deze eeuw, en om deze vervreemdende behandeling te voltooien werd alles gefilmd in het decor van een afzichtelijk kleinburgerlijk ingerichte huiskamer. Een boeiend experiment dat echter niet steeds de aandacht weet te houden.

De vorstinnen van Brugge

1972 | Komedie

België 1972. Komedie van Maurits Balfoort. Met o.a. Dora van der Groen, Marilou Mermans, Albert Hanssens, Rita Lommée en Raymond Willems.

Folkloristische zedenschildering, in twaalf televisie- afleveringen, met centraal een aantal Brugse vrouwen, in de jaren 1894 tot 1923. Gebaseerd op de romans Het kwartet der Jacobijnen en De nood der Bariseeles, het toneelstuk Caritate, de novelle Een mei van vroomheid en de novellenbundel Aan het Minnewater van Maurits Sabbe. Het scenario is van regisseur Balfoort.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Jan Pauwels op televisie komt.

Reageer