Tran Tien

Acteur

Tran Tien is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Bi, dung so!

2010 | Drama

Vietnam/Frankrijk/Duitsland 2010. Drama van Phan Dang Di. Met o.a. Phan Thanh Minh, Nguyen Ha Phong, Nguyen Thi Kieu Trinh en Tran Tien.

Terwijl de zesjarige Bi nieuwsgierig de wereld om zich heen ontdekt, valt zijn familie langzaam uit elkaar. Zijn moeder worstelt met haar alcoholische, overspelige echtgenoot, die niet aan haar seksuele verlangens kan voldoen. Bi's tante ondergaat een soortgelijke crisis als ze verliefd wordt op een zestienjarige scholier. En dan is er ook nog de zieke grootvader die de gespannen situatie extra op scherp zet. Controversieel in eigen land wegens twee uitvoerige seksscènes, maar in essentie vooral een bedachtzaam, prachtig gefilmd drama. Bekroond op het filmfestival van Cannes.

Sud lointain

1997 | Drama, Historische film

België/Frankrijk 1997. Drama van Thierry Chabert. Met o.a. Véronique Jannot, Bernard Yerlès, Xavier Deluc, Elise Tielrooy en Pierre Forest.

Drie jonge Fransen trekken anno 1900 naar Saigon: Ronan (Forest), die er als evangelist aan de slag wil, Francis (Yerles), die zijn geliefde Madeleine (Tielrooy) achterna reist en Alban (Deluc), die snel beste maatjes wordt met Keizer Thanh Thai (Nguyen) en aan steile opgang begint. Hoewel hun motieven voor emigratie totaal verschillen, zullen de drie nog vaak met elkaar te maken krijgen. Maar niet zij staan centraal in door Daniel Saint-Hamont geschreven scenario naar roman [KL]Le courier de Saigon[KLE] van Erwan Bergot, maar Catherine Tannerre (Jannot), journaliste en eigenaresse van krant die belangen verdedigt van Franse gemeenschap in Saigon. Zij wordt verliefd op Francis en volgt met meer dan gewone belangstelling diens succes als plantage-eigenaar. Wanneer Madeleine sterft trouwt Francis met Catherine. Zij krijgen kinderen, het oorspronkelijke trio en hun nazaten beleven aardig wat romantische en humane intriges. Vrij interessante achtergrond in verband met politieke aspecten van Indochina tussen 1900 en 1925, toen al een verziekte Franse kolonie. Verhaal zelf is te melodramatisch, de landschappen en kostumes zijn mooi. De tijdreconstructie van de driedelige miniserie is verzorgd.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Tran Tien op televisie komt.

Reageer